Naar verwachting gaat Koning Bhumibol morgen de junta die vorige week een staatsgreep heeft gepleegd, erkennen als nieuwe macht in Thailand.

Maandag komt er dan een koninklijk decreet dat generaal Prayuth Chan-ocha benoemt tot leider van de Nationale Raad voor Vrede en Orde, de zelfgekozen naam van de coupplegers. Prayuth heeft in een eerder stadium koning Bhumibol per brief over de staatsgreep geïnformeerd.

Dit meldt Bangkok Post vandaag. In het legerhoofdkwartier wordt maandag een ceremonie gehouden waar Prayuth zijn koninklijke benoeming ontvangt. Daarna spreekt hij het Thaise volk toe via de tv, dat zal gaan over een nieuwe, voorlopige grondwet en een overgangsregering. De legerleider had zichzelf vrijdag al tot premier benoemd.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “‘Thaise Koning gaat maandag generaal Prayuth erkennen’”

  1. Dick van der Lugt zegt op

    Breaking News
    Het bericht dat de koning vandaag generaal Prayuth Chan-ocha als leider van het NCPO (National Council for Peace and Order) zal benoemen, is bevestigd door luitenant-generaal Panuwat Nakwong, assistent van de legerstafchef. Daarna zal Prayuth het volk toespreken en de plannen bekend maken voor een interim-grondwet, de benoeming van een nieuwe regering, en de vorming van een nationale wetgevende assemblee en een instantie voor politieke hervormingen.
    Update
    De benoeming heeft inmiddels maandagochtend plaatsgevonden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website