Lady Gaga heeft zich niet geliefd gemaakt bij haar Thaise fans. De popzangeres, die vrijdag optreedt in Bangkok, riep op Twitter dat ze staat te trappelen om een nephorloge kopen.

‘Ik ben klaar voor vijftigduizend schreeuwende Thaise monsters’, schreef Gaga, die op Twitter ruim 24 miljoen volgers heeft, na aankomst in de Thaise hoofdstad. ‘Ik heb zin om een nep-Rolex te kopen.’ Haar Thaise volgelingen noemden de opmerking van Gaga onbeschoft, beledigend en slecht voor het imago van Thailand.

De Aziatische Born This Way Ball-toer van Gaga veroorzaakt een hoop opschudding. Zo gingen christelijke Filipijnse jongeren vorige week de straat op om een verbod te eisen op twee concerten van de Amerikaanse zangeres in Manila. Naar de show in Zuid-Korea mochten geen fans onder de 18 jaar

Dit zijn de orginele tweets:

23 May Lady Gaga ‏@ladygaga

Thank you for the beautiful greeting at the airport. Today marks the 1 year anniversary of our album Born This Way I’m very emotional+proud

23 May Lady Gaga ‏@ladygaga

I just landed in Bangkok baby! Ready for 50,000 screaming Thai monsters. I wanna get lost in a lady market and buy fake Rolex.

28 reacties op “Thaise fans boos op lady Gaga”

 1. erik zegt op

  5555555, ik vind t geweldig, ok je mag je fans geen monsters noemen, en dat is ook niet netjes, maar wie in BKK, of Thailand komt, wie koopt er geen fake Rolex!
  Denk dat alle lezers hier al eens zo een weggooi horloge gekocht hebben. Toch?

 2. pim zegt op

  Ja Erik, de batterij is meestal geweldig die het wel een jaar doet. Ik kan je vertellen dat mijn dochter 2 jaar geleden uit respect mij een horloge heeft gegeven die het te gek doet, altijd lachen als er weer iemand langs loopt met veel klokjes waar er geen een de juiste tijd heeft, maar zij heeft het bij ’n goede winkel gekocht .

 3. Joe zegt op

  Wereldwijd staat de klok/horloges op 10 voor 2…waarom? omdat de klok naar je lach.

 4. Ronny zegt op

  Mijn schoonzuster en haar man gaan vanavond naar dit optreden. 7000 Bath inkom per persoon en dat mag je daar 4 uur voor rechtstaan. Ze vroegen of ik zin had om mee te gaan maar daar heb ik voor bedankt. Je moet voor die prijs wel echt fan zijn denk ik dan, maar ja ik zou het misschien aan een ander evenement geven waarvan zij dan ook denken dat ik goed gek ben. In ieder geval zal er voor Lady Gaga dan wel een nephorloge af kunnen zeker.

 5. colin de jong zegt op

  Wordt een beetje misselijk van dat compleet losgeslagen monster die zich boven alles verheerlijkt, en alleen maar met gekke fratsen de aandacht kan trekken. Het is te hopen dat de Thaise fans dat haar even goed laten voelen,want wordt kotsmisselijk van die nagemaakte commerciele troep. Maar zal wel teveel IQ hebben om deze nonsense te kunnen begrijpen

  • pim zegt op

   Colin
   .Shake hands ,je reactie is goed en duidelijk in een paar zinnen maak je er een verhaal van .
   Voor mij ben je een Rolling Stone .

   • Lex K zegt op

    ik word een beetje misselijk van mensen die zich zelf een hoger IQ toekennen, omdat ze nonsens niet begrijpen, waar miljoenen mensen over de hele wereld fan van zijn en die het wel begrijpen , je klinkt precies als “de vorige generatie” ; onze muziek was/is goed en wat er nu is, is nagemaakte zooi, de wereld om je heen verandert, net als Thailand niet hetzelfde is als 20 jaar geleden.
    Ik hoop voor haar Thaise fans dat ze een wereld avond hebben, even voor de goede orde, mijn smaak is het ook niet, maar ze maakt er wel een spectaculaire show van.
    En dan nu nog even een advies; als je er misselijk van wordt; luister er dan niet naar, maar laat wel iedereen zijn/haar waarde, Thaiway, begrijp je?

    Groet,

    Lex K.

    • colin de jong zegt op

     Dat is appels met peren vergelijken want Elvis is forever en wordt over 100 jaar nog gezongen en die muziek is tijdloos. Gun de fans dit van harte,alleen wordt misselijk van die omhoog gevallen draak die denkt dat ze zich alles kan permiteren,omdat ze toevallig een geile show kan opvoeren. Half Bangkok mocht niet rijden omdat dit Gaga monster niet in de file wilde staan. Een beetje teveel overdone, maar als je maar gek genoeg doet met een goede Pr machine erbij vreten die onnozele kids dit wel.Maar ze doen maar wat ze niet laten kunnen.

     • Sir Charles zegt op

      Daar heb ik het niet over doch heb het over die optredende nep-Elvissen die denken hem goed na te kunnen doen, de een nog slechter dan de ander, die denken Elvis te zijn of pretenderen er op te lijken en dan heb ik het nog niet eens over de vocale kwaliteiten maar zoals gezegd moeten ze maar doen wat ze niet laten kunnen, ik zet wel een cd op.

      • Gringo zegt op

       @Charles: ik weet niet of jij weet, dat Colin heel veel opgetreden heeft als Elvis. Ik heb hem nooit zien optreden, maar van horen zeggen weet ik, dat hij dat zeker niet onverdienstelijk doet. Hij wordt nog steeds gevraagd om zijn “kunstje” (zijn eigen woorden) te doen.

       • Sir Charles zegt op

        Dat wist ik niet en neem het als kennisgeving aan. Ken Colin verder niet hij zal vast een aardig sympathiek persoon zijn doch kan me niet voorstellen dat hij de uitzondering is die geen oubollige imitatie van Elvis doet dus laat bij voorbaat een dergelijk optreden gaarne aan mij voorbij gaan.

  • Sir Charles zegt op

   Dan zul je er vast ook kotsmisselijk van worden -nu we het dan toch over nagemaakte commerciele troep hebben- dat bijvoorbeeld die nep-Elvissen die her en der optreden daar in de toeristische centra van Thailand daar óók bijhoren.

 6. Gert Drok zegt op

  Ben het volkomen met Colin eens. Wat een aanstellerij van zo,n snotneus Lady Gaga. Eigenlijk zou ze blij moeten zijn om daar te kunnen/mogen optreden en haar zakken te vullen over de ruggen van die z.g. ,,Thaise Monsters,,

 7. KrungThep zegt op

  Overdreven gedoe allemaal voor iemand die alleen een beetje kan zingen. Woensdag werden alle auto’s in de stad door de politie aan de kant gedirigeerd, want er moest ruim baan gemaakt worden….. En dat alleen omdat mevrouw Gaga er met haar escorte langs moest…..

 8. HansNL zegt op

  Je moet je afvragen waarom er zo’n ophef is over de uitspraak van, hoe heet ze ook alweer?

  Ze legt de vinger op een van de vele mindere zaken van Thailand, zaken die over de hele wereld bekend zijn, maar door de Thai gewoon ontkend worden, en dus is het niet zo.

  En dus, een “ster” vertolkt wat de hele wereld weet, en dus: gezichtsverlies.

  In plaats er wat aan te doen, kijkt Thailand en bloc de andere kant op, is het er dus niet, en hoeven we er dus ook niets aan te doen.
  Want daat gaat ten koste van de winst….toch?

  Azie en vooral China zijn berucht om het niet zo nauw nemen met rechten van anderen, de hele wereld weet het, en niemand doet er wat aan.

  Hoewel, soms wel, maar dan wat selectief……

  • Kees zegt op

   Ja, die is lekker recht door zee. Maar omdat iets zo is hoef je het toch niet automatisch van de daken te schreeuwen? Als ze in Nederland op was komen treden en had getwitterd ‘eerst even een joint opsteken en dan een sex showtje pakken’ was er ook ophef geweest over dom getwitter van een Amerikaanse die niet verder wil kijken dan haar neus lang is. Terwijl de hele wereld weet dat…

   • HansNL zegt op

    Ik heb zo het idee dat de ophef over het verbale gekots van tante Gaga in Nederland, wat ze ook zou zeggen, niet echt voor echte ophef had gezorgd.

    Maar, dat is niet het onderwerp.

    Het onderwerp is dat tante Gaga iets heeft gezegd, wat niet echt onbekend is bij de rest van de wereld, en de daarop volgende ontkennende reacties in Thailand.
    Zoiets als de boodschapper wordt gestraft voor het brengen van de boodschap

    Ergo, de hele wereld weet ervan, Thailand ontkent het, dus is het er niet!

    En dat is nu wat ik bedoel, die vreemde ontkenningsdrift.

 9. Bert, khun Nok zegt op

  Ja, wie fan is van deze knotsgekke diva moet wl wat kunnen inkasseren.
  Voor mij mag het allemaal en als je voor die vermomde mummie kiest moet je alvast voor haar niet onderdoen. Trouwens is de muziek kei neig!
  Haha, het zullen wel niet de fans zijn die zich storen aan haar uitlating ivm ‘fake Rolex’ maar het schijnheilige bestuur. Er zijn heel veel dingen fake in Azie doch je mag het nooit zeggen.
  Groetjes,
  Bert.

 10. BramSiam zegt op

  Ik weet niet of Colin het over lady Gaga heeft of over die horloges, als hij het over nagemaakte commerciële troep heeft. Ik neem aan over de horloges, want lady Gaga is niet nagemaakt zover mij bekend.
  Hoe dan ook lijken mij niet zozeer de opmerkingen van lady Gaga slecht voor het Thaise imago, maar zijn het de namaakhorloges zelf die dat imago bederven. Als Thailand dat niet wil moeten ze die standjes op Sukhumvit, waar die illegale nephorloges die ook nog eens onder erbarmelijke arbeidsomstandigheden geproduceerd worden, gewoon sluiten en niet zo hypocriet doen.

 11. ferdinand zegt op

  In Thailand mag je de dingen niet bij zijn naam noemen, er is geen prostitutie, drugs zijn officieel afgeschaft en er zijn zeker geen nephorloges.

 12. Cornelis zegt op

  Het lijkt er niet op dat ze bij het gebruiken van de term ‘monsters’ iets specifieks over haar Thaise fans wilde zeggen.
  Wereldwijd worden namelijk Lady Gaga fans – zowel door haar als door de fans zelf – aangeduid als ‘Little Monsters’

  • Sir Charles zegt op

   Waarbij ze tevens een statement wilde maken betreffende de vele namaakartikelen die in Thailand geproduceerd worden waaronder ook háár cd’s, dvd’s en allerlei merchandise-produkten.

   Buitendat klinkt ze naar mijn bescheiden mening in ieder geval beter dan welk Thais artiest dan ook, ach smaken kunnen eenvoudig weg verschillen. 😉

   • Kees zegt op

    Statement maken? Ik denk dat je haar nu iets te hoog inschat. Ik hou het er op dat ze gewoon een nep Rolex wil gaan kopen.

    • Sir Charles zegt op

     Klopt en dus daarmee tevens een statement gemaakt hebbende dat het wel heel makkelijk is een namaakprodukt aanteschaffen in Thailand. Gelijk heeft ze.

    • Lex K zegt op

     Kees,
     Waarom zou ze een nep Rolex willen kopen als ze geld genoeg heeft om 364 echte te kopen, zodat ze elke dag een andere om kan, wie weet maakt ze gewoon een opmerking over nep artikelen, met Rolex als sprekend voorbeeld
     Volgens mij zijn er een behoorlijk aantal reacties hier ingefluisterd door een klein groen monstertje op je schouder.
     Iedereen heeft recht om onbesuisde of ondoordachte uitspraken te doen, ook als je over de (bijna) hele wereld bekend bent, het enige nadeel is dan dat het zo vreselijk overbelicht word en dat iedereen dan ook gelijk het recht neemt om zijn/haar gal te spuwen over iemand/iets dat door een heleboel mensen gewaardeerd wordt.
     Zelfs in Thailand blijven (veel) Nederlanders een calvinistisch volkje, niemand mag met zijn kop boven het maaiveld uitsteken.

     Groet,

     Lex K.

 13. Renato zegt op

  Nephorloges ? Thaise fans beledigd ? De nep-industrie legt ze geen windeieren ! Wat is er mis mee ? Jaren geden kocht een nep-horloge van een bekend merk voor 200 bath , niet van echt ( wat is echt ?? ) te onderscheiden . Gebruik het vrijwel dagelijks en loopt tot op de sconde precies . Groot gelijk Lady Gaga . En jullie Thaise monsters niet zeuren maar ga uit je dak tijdens haar optreden .

 14. math zegt op

  En ondertussen verdient ze tientallen miljoenen en zitten sommigen hier op een houtje te bijten….Lol. Weinig iq en toch kunen doen en laten wat je wilt….,Vraag mij af wie er dan slimmer is? Thai kunnen zich beter om andere dingen druk maken dan een twittertje!

 15. h.j.w.ebbelinghaus zegt op

  Ik denk dat het gros van de thaise tieners het worst zal zijn dat zij een nep rolex koopt
  het zal eerder zo zijn dat de thaise bobo,s en een deel van de zakenwereld zich
  daaraan stoort. snel vergeten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website