Het Ministerie van Digitale Economie en Maatschappij (DES) heeft aangekondigd dat zijn Anti Online Scam Operation Center (AOC) succesvol 2.004 bankrekeningen heeft bevroren die verbonden zijn aan online oplichtingspraktijken. Deze accounts werden binnen een gemiddelde tijd van 15 minuten na het ontvangen van meldingen over oplichting opgespoord en opgeschort. Dit is aanzienlijk sneller dan het oorspronkelijke reactiedoel van het centrum dat was gesteld op 60 minuten.

Het AOC, dat is ondergebracht in het hoofdkantoor van National Telecom, biedt een allesomvattende dienstverlening om online fraude te bestrijden. Onlangs heeft het centrum zijn hotline uitgebreid tot 100 telefoonlijnen, waardoor het nog sneller kan reageren op slachtoffers van oplichting. In de afgelopen week hebben ongeveer 32.000 mensen contact opgenomen met het AOC voor hulp bij het stopzetten van overboekingen naar rekeningen die door oplichters worden beheerd.

Deze actie maakt deel uit van een grotere campagne om de preventie van online-oplichting te verbeteren. Naar verwachting zullen er na 18 november verdere verbeteringen volgen. Dit is de deadline voor online ondernemers om zich te registreren volgens het koninklijk besluit Digitaal Platform. Volgens dit besluit moeten individuen die meer dan 1,8 miljoen baht verdienen en entiteiten met inkomsten van meer dan 50 miljoen baht via online platforms zich registreren, waarbij ze het risico lopen op civielrechtelijke en strafrechtelijke gevolgen als ze dit niet doen.

Itthaboon Onwongsa, de secretaris-generaal van de Consumentenraad van Thailand, heeft het AOC, de Bank of Thailand en alle betrokken financiële instellingen geprezen voor hun verbeterde vermogen om online fraude aan te pakken. Hij suggereerde echter dat het verkorten van de tijd voor het opschorten van transacties tot 3 minuten de effectiviteit nog verder zou kunnen verhogen, aangezien oplichters vaak snel gestolen geld overboeken naar buitenlandse rekeningen.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website