Boeren zullen de huidige landelijke prijs van eieren van 3,50 baht per stuk handhaven, ondanks de stijgende kosten. Boeren hopen nu meer omzet te maken en de dat de consumptie van eieren zal stijgen tijdens het begin van de nieuwe schoolperiode en de recente opheffing van beperkingen tijdens de pandemie.

Boeren in de centrale regio zeiden te begrijpen dat de huidige economische situatie voor veel mensen moeilijk is geweest en verzekerden dat ze hun prijzen dienovereenkomstig zouden handhaven. Ze merken echter op dat ze te maken hebben met verhoogde bedrijfskosten, zoals voor veevoer, dat alleen maar is verergerd door de oorlog in Oekraïne. Zowel Oekraïne als Rusland zijn grote producenten van veevoeder. De lokale prijs van maïs voor vee is gestegen van gemiddeld 10,05 baht/kg in 2021 naar 13,05 baht/kg momenteel.

De Thaise overheid zal van mei tot juli geen importtarieven op geïmporteerde maïs opleggen. Toch zeggen veel boeren dat het tijdsbestek te kort is en dringen er bij de overheid op aan om de maatregel te verlengen tot minimaal 6-12 maanden.

Bron: NNT

1 reactie op “Thaise boeren verhogen de prijs van eieren niet maar willen wel overheidssteun”

  1. Johnny BG zegt op

    Zou CP zeggenschap hebben gehad in deze onzinnige bedoeling? Zeker een boer moet kosten altijd doorberekenen als kleinste qua marges in het hele traject maar helaas zijn ze niet onafhankelijk en dan gebeuren er ongezonde praktijken want er zal met deze actie geen ei meer dan normaal verkocht worden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website