Thaise autoverzekeringsmaatschappijen krijgen een boete als zij geen korting geven wanneer een verzekerde autobezitter een dashcam in zijn auto heeft.Dat heeft het Office of Insurance Commission (OIC) bekend gemaakt.

Secretaris-generaal Suthipol vindt dat ze minstens een korting van 5 tot 10 procent op de premie moeten geven. Doen ze dat niet dan overtreden ze de Insurance Act.

Het OIC lanceerde begin deze maand een campagne om autobezitters te bewegen een dashcam te installeren in rui voor korting op de verzekeringspremie. De campagne heeft als doel de verkeersveiligheid op de Thaise wegen te verbeteren.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


6 reacties op “Thaise autoverzekeringsmaatschappijen moeten korting geven voor dashcam”

 1. jasmijn zegt op

  Nu ik ben benieuwd als ik in mei weer mijn autoverzekering in Thailand afsluit…..bij Andre en Matthieu in Hua Hin….

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • Pieter zegt op

   Nou, vergeet het maar, die heb ik vandaag daar opnieuw verlengd, geen woord daarover dus….
   En die dashcam heb ik al jaren in m’n auto zitten.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. NicoB zegt op

  Dit lijkt me geen slecht initiatief, de kosten van de dashcam heb je er dan in 1 jaar tijd uit.
  Video beelden kunnen je helpen als je ooit ergens bij betrokken raakt en wegpiraten zou je ook kunnen traceren en aanpakken, een video van gekke zaken is een makkelijke bewijslast.
  Jammer, er staat minstens 5 tot 10 procent van de premie als korting, wat zal cq. moet het nou zijn?
  Een Belgische kennis heeft de dashcam ook al meerdere keren gebruikt om daar waar politie beweerde dat hij te hard reed aan te tonen dat hij dat aldaar niet deed, zo verdient de dashcom ook nog wat.
  NicoB

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 3. Lunghan zegt op

  Ik heb al zeker 6 jaar een dashcam, toen besteld in China, heb twee ongelukken gehad, nooit mijn fout, maar OhFalang, you pay, you have number one insurance. Mooi niet, dank zij de (2 ) dashcam hadden ze geen poot om op te staan. Ben inderdaad benieuwd als mijn verzekering bij André en Matthieu in juni weer afloopt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  • Ger zegt op

   ALs je een first class verzekering hebt dan is alle schade gedekt. Dus waar maken we ons druk om ? Gewoon de verzekering bellen. Kost relatief weinig en voorkomt een hoop.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. Mark zegt op

  Gelukkig heb in Thailand nog geen beroep moeten doen op de first class autoverzekering.
  Door mijn Thaise schoonbroer en neef is me ingeprent bij schade altijd de verzekering te bellen en te wachten tot het “mannetje of vrouwtje van de verzekeringsmaatschappij” (op de motosai) ter plaatse komt. Verder de zaken door hem of haar te laten afhandelen. Zelf niets verklaren en zeker geen handtekening(en) plaatsen tenzij het door “het mannetje of vrouwtje van de verzekeringsmaatschappij” gevraagd wordt.

  Toch is een dashcam is in Thailand nuttig, voor bewijsvoering in procedures en als afschrikmiddel tegen onterechte schadeclaims.

  In Phitsanulok beweerde een Thaise man met een aftandse oude wagen dat ik achteruit gereden had tegen zijn auto. De “snuit” van zijn oude bak zag er behoorlijk verhakkeld uit, maar achteraan onze auto was geen schrammetje schade te bespeuren. Ik had overigens helemaal niet achteruit gereden. Mijn vrouw heeft de man toen uitgelegd en getoond dat we een (achteruitrij)camera in de wagen hadden. Waarop hij spoorslags verdween zonder verder enige schade te claimen. En dat met een camera die zelfss geen opnames bijhoudt … 🙂

  Een gelijkaardig voorval hadden we op een drukke markt in Sukhothai. Daar beweerde een bejaarde vrouw met een motosai dat ik haar knipperlicht stuk gereden had. Het knipperlicht hing te bungelen, maar ik had niet achteruit gereden. Na het tonen van de achteruitrijcamera plaatste zij het knipperlicht terug mooi op de vereiste plaats en tufte ervandoor zonder nog iets te zeggen.

  Het zagen er telkens arme sloebers uit die een extraatje op kosten van mijn first class verzekeringen goed konden gebruiken, maar toch spelen mijn vrouw en ik bewust hierin niet mee omdat bij veralgemening het hele verzekeringssysteem onderuit gaat en de premies crescendo de hoogte inschieten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website