Het Thaise Royal Household Bureau heeft diverse foto’s gepubliceerd van de officiële bijvrouw van Koning Maha Vajiralongkorn (67). Deze dame, de 34-jarige voormalige verpleegster Sineenat Wongvajirapakdi, is sinds eind juli officieel de ‘bijvrouw’ van de koning.

Er werden door het Koninklijke bureau maar liefst 60 foto’s vrijgegeven van de maîtresse van Rama X., waarvan zelfs één in sport-bh. Het publiceren van de foto’s en een biografie van Sineenat is nogal opmerkelijk, normaal gesproken wordt er niets naar buiten gebracht over het privé-leven van de Koning.gezien het gesloten karakter van het Thaise koningshuis.

Sineenat is op 26 januari 1985 geboren als Niramon Ounprom. Ze volgde onder meer een opleiding tot verpleegster aan de militaire verpleegopleiding, doorliep diverse militaire trainingsprogramma’s en kreeg uiteindelijk een functie in het paleis, waar ze de huidige koning ontmoette. In 2015 kwam ze in dienst bij de koninklijke lijfwacht en werd al snel bevorderd tot generaal-majoor.

De officiële vrouw van de koning is koningin Suthida Tidjai. Zij woont in Zwitserland. Koning Rama X heeft zeven kinderen bij drie eerdere vrouwen. Al deze huwelijken eindigden in een scheiding.

De laatste keer dat een Thaise koning er een officiële concubine op nahield, was Rama VI in 1921, toen het land nog het Koninkrijk Siam heette.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website