Het Thaise Ministerie van Digitale Economie en Maatschappij en het Digital Economy Promotion Agency (Depa) hebben samengewerkt met AstraZeneca (Thailand) om digitale zorgoplossingen in het volksgezondheidssysteem te implementeren. De voornaamste focus ligt op het toepassen van kunstmatige intelligentie (AI) voor het vroegtijdig detecteren van longkanker. Het streven is om deze aanpak ook te hanteren bij diverse andere kankerscreenings in Thaise ziekenhuizen.

Het Thaise openbare zorgsysteem wordt geconfronteerd met uitdagingen zoals een tekort aan medisch personeel, een vergrijzende bevolking en opkomende ziektes. Deze problemen zijn door de recente pandemie nog meer onder de aandacht gekomen. Dit onderstreept de wereldwijde noodzaak om openbare zorgstelsels te innoveren, met AI als een belangrijk middel in deze transformatie. AI heeft het potentieel om processen te optimaliseren, kosten te reduceren en de nauwkeurigheid te vergroten, wat ten goede komt aan de levenskwaliteit van de Thaise bevolking.

Het streven van de overheid is om de zorgvoorzieningen in afgelegen regio’s en in ziekenhuizen uit te breiden, zodat gezondheidscontroles voor iedereen toegankelijker en betaalbaarder worden. Met dit initiatief wil men alle lagen van de bevolking uitgebreide steun bieden.

Depa heeft sinds 2021, in samenwerking met AstraZeneca (Thailand), een actieve rol gespeeld in het stimuleren van digitale gezondheidszorg en innovatie. Een van hun eerdere projecten, genaamd ‘Don’t wait, Get Checked’, was zeer succesvol.

Deze samenwerking beoogt niet alleen de versterking van het Thaise volksgezondheidssysteem, maar stimuleert ook het gebruik van AI voor vroege screening op longkanker. Het plan is om deze innovaties verder toe te passen bij andere vormen van kankerscreening en bij het voorspellen van ziekte-uitkomsten.

1 reactie op “Thailand zet AI in voor vroegtijdige kankerdetectie in samenwerking met AstraZeneca”

  1. Peter zegt op

    Laat men beginnen met PREVENTIE.
    Stoppen met roken en bestrijden van de oorzaken van smog.
    De curatieve acties en screening-campagnes zijn duur en leveren
    weinig gewonnen levensjaren van kwaliteit op.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website