Het Sinovac Biotech-vaccin tegen coronavirus (COVID-19) 

Thailand is in gesprek met Sinovac Biotech over de aanschaf van nog eens vijf miljoen doses van het CoronaVac vaccin. Zaterdag ontving men uit China 800.000 doses. De laatste extra leverantie is bedoeld voor meer medisch personeel en risicogroepen.

De resterende 1 miljoen doses van de eerste bestelling van 2 miljoen doses Sinovac Biotech vaccin, wordt volgende maand geleverd. De eerste 1 miljoen arriveerde op 24 februari (200.000) en op zaterdag (800.000).

De regering gaat uit dat de productie en levering van het AstraZeneca vaccin in de rest van het jaar voldoende is om de bevolking te vaccineren. Het gaat daarbij om 26 miljoen doses, in Thailand geproduceerd door Siam Bioscience. Deze moeten tussen juni en augustus beschikbaar zijn. Nog eens 35 miljoen doses komen beschikbaar van september tot december, tenzij er onverwachte problemen ontstaan.

Bron: Bangkok Post

4 reacties op “Thailand wil nog eens vijf miljoen doses CoronaVac uit China”

 1. Kees zegt op

  Wordt er ook Pfizer/Biontech en Moderna aangeschaft of zijn deze beide vaccins de enige.

  • Cornelis zegt op

   Andere dan de in het artikel genoemde vaccins zijn in Thailand (nog?) niet goedgekeurd en worden dus niet toegelaten, momenteel.

 2. fred zegt op

  Ik heb ik mijn ganse leven nooit aan mijn arts gevraagd van welke fabrikant mijn vaccin tegen rabbies hepatitis of gele koorts was noch van mijn griepvaccin. Ik ga dat nu ook niet doen. Of dat vaccin nu uit China Rusland of Zimbabwe komt maakt me niet uit we weten er toch niks van. Trouwens het meest besproken vaccin lijkt momenteel dat te zijn uit de top van de intelligentie zijnde Oxford.

  • RonnyLatYa zegt op

   Zo denk ik er eigenlijk ook over. Ik heb gedurende mijn leven al wel wat vaccins gehad, vooral bij de Marine. Nooit was dat een onderwerp van gesprek. Ik ga me er nu ook niet druk over maken


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website