De Toerisme-Autoriteit van Thailand (TAT) heeft aangegeven dat zij verwachten dat er in 2023 meer dan 6 miljoen Europese toeristen Thailand zullen bezoeken, wat goed is voor een totale omzet van 420 miljard baht voor het land. Dit komt neer op ongeveer 80% van de omzet voor de pandemie en maakt deel uit van de totale omzet van 1,5 biljoen baht tegen het einde van het jaar.

TAT-gouverneur Yuthasak Supasorn benadrukte zijn vertrouwen in de capaciteit van Thailand om een topbestemming te blijven voor Europese markten tijdens de ITB Berlin 2023. De ITB Berlin (Internationale Tourismus-Börse Berlin) is ’s werelds grootste toerismebeurs die jaarlijks plaatsvindt in Berlijn, Duitsland. Het is een belangrijk evenement voor de reis- en toerisme-industrie, waar touroperators, hotels, reisorganisaties en andere gerelateerde bedrijven uit de hele wereld samenkomen om hun producten en diensten te presenteren en nieuwe zakelijke contacten te leggen.

Yuthasak is er van overtuigd dat Europeanen nog steeds graag op vakantie gaan, en er nog een inhaalslag volgt na de pandemie. Dat zal nog 1-2 jaar blijven voortduren. Thailand zich inspannen om de traditionele toeristenmarkten zoals het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Rusland te behouden.

Ondanks de hoge verwachtingen erkende Yuthasak dat er nog steeds obstakels zijn, zoals de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, het risico op recessie, ontoereikende vluchtcapaciteit en een tekort aan arbeidskrachten in de toerisme-industrie.

Om deze uitdagingen aan te pakken, zal de “Visit Thailand 2023” campagne van TAT zich richten op kwaliteitsmarkten die op zoek zijn naar meer betekenisvolle reiservaringen en verantwoord toerisme. Het agentschap is ook van plan om zich in het tweede kwartaal te richten op het Midden-Oosten en China, wat doorgaans het laagseizoen is voor Europese toeristen.

Tegelijkertijd is de TAT van plan de verblijfsduur van toeristenvisa en visa bij aankomst te verlengen van respectievelijk 30 naar 45 dagen en 15 naar 30 dagen om een consistente inkomstenstroom te behouden. Het plan om deze visumversoepeling te verlengen van 31 maart tot het einde van het jaar vereist echter nog steeds goedkeuring van het kabinet.

Bron: NBT World

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website