Het Test & Go-programma voor gevaccineerde reizigers, die naar Thailand willen voor een vakantie, komt per 1 mei te vervallen. Dat heeft premier Prayut Chan-o-cha vandaag bekend gemaakt.

Gevaccineerde bezoekers worden bij aankomst niet meer getest op Covid-19. Het wordt alleen aanbevolen dat ze tijdens hun verblijf een zelftest doen met behulp van antigeen testkits. Als ze positief testten zelf voor een behandeling zorgen, zegt CCSA-woordvoerder Taweesilp Visanuyothin. De verplichte hotelboeking voor 1 dag komt daarmee ook te vervallen.

Niet-gevaccineerde reizigers zijn welkom zijn als een bewijs van een negatieve PCR-test (maximaal 72 uur oud) kunnen overleggen. Wel moeten ongevaccineerde reizigers vijf dagen in quarantaine en wordt er op dag 4 of 5 wederom een PCR-test afgenomen. Daarnaast krijgen ze het advies om tijdens hun verblijf zelf een antigeentest te doen.

De minimale Covid-19-verzekeringsdekking voor alle buitenlandse aankomsten wordt per  1mei US $ 10.000. De Thailand Pass blijft gehandhaaft.

Bron: Bangkok Post

11 reacties op “Thailand stopt per 1 mei met covid-19 test voor gevaccineerde buitenlandse toeristen”

 1. Jahris zegt op

  Uitstekend nieuws! De Thailand Pass is er dan blijkbaar alleen nog voor het verzamelen van het vaccinatie bewijs en de Covid verzekering. Hadden ze beter ook mee kunnen stoppen want er zullen om die reden nog steeds mensen afhaken denk ik. Maar het gaat in ieder geval de goede kant op.

 2. Founding_Father zegt op

  Als ik het goed lees betekent dit dat de PCR-test, 72 uur voor vertrek naar Thailand, dan terugkeert op de eisenlijst? Deze was toch onlangs nog geschrapt of begrijp ik het niet voldoende?

  Voor ongevaccineerden bedoel ik dan uiteraard. De eisen wat betreft gevaccineerd, die zijn mij volledig duidelijk.

  • Garykorat zegt op

   Als je als ongevaccineerde een test doet voordat je gaat hoef je niet in quarantaine en kan je gelijk door.

   • Anja zegt op

    Volgens mij wordt er toch duidelijk vermeld dat je 5 dagen in quarantaine moet en nog een 2e PCR test moet ondergaan.

    • Dennis zegt op

     Maar dat klopt niet. Dat was de conclusie van Bangkok Post, maar de Thaise tekst zegt of een PCR test of quarantaine. Een negatieve pcr test geeft je direct toegang tot Thailand

 3. Jan Prinsen zegt op

  Zal mij benieuwen of ik het bedrag van de hotelboeking op 15 mei terugkrijg ?
  Hoef niet meer een nacht in het hotel en kan rechtstreeks naar mijn bestemming, we gaan het zien.

 4. Rene de Bruin zegt op

  Weten jullie dit wel heel zeker, ik heb nu net de Thaise ambassade gebeld in Den Haag en die vertelde mij dat dit nog niet bevestigd is door de Thaise regering. Ik wacht dus maar nog even met boeken.

  • Zeker is het als in het in de Royal Gazette staat, maar als eindbaas, de generaal himself, Prayut er een klap op heeft gegeven, dan kan je er vanuit gaan dat het zo is. Dat de ambtenaren op de ambassade dat nog niet bevestigen, lijkt mij logisch daar zijn het ambtenaren voor. Die komen pas in beweging als de baas ze dat opgedragen heeft.

   • Dit is behoorlijk officieel: https://thainews.prd.go.th/en/news/detail/TCATG220422191747695

  • Cornelis zegt op

   De Ambassades spelen in de Thailand Pass procedure geen enkele rol.

   • Nou, ze moeten wel de regels en afspraken kennen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website