Kennelijk onder druk van de publieke opinie, heeft de Thaise regering de aanschaf van twee nieuwe onderzeeërs met een jaar uitgesteld. China zou akkoord zijn gegaan met deze vertraging. Een eerste onderzeeër is al in aanbouw; die wordt in 2023 verwacht.

De geplande aanschaf van nog eens twee Chinese onderzeeërs voor een bedrag van 22,5 miljard baht zorgde voor veel ophef in de Thaise samenleving, zeker nu het land in een economische crisis verkeerd vanwege de corona pandemie.

Een bron van de Royal Thai Navy (RTN) zei dat de kwestie om de aankoop van de twee onderzeeërs op te schorten, was besloten door premier Prayut Chan-o-cha, die gesprekken daarover voerde met China.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Thailand stelt aanschaf van twee onderzeeërs met een jaar uit”

 1. chris zegt op

  Het lijkt me bijna een unicum dat de regering Prayut overstag gaat alleen omdat het volk c.q. de publieke opinie iets niet wil. Er is wat anders aan de hand, 99% zeker.

 2. Caspar zegt op

  En wie kan met zoiets varen?? Er ligt ook ergens een mooi vliegdek schip maar is nooit mee gevaren je kan het zo bezoeken een toeristise attractie.
  Kan me vaag iets herinneren van die helicopters al wat jaren terug de ene ging de lucht in en viel te pletter de volgende zou ook vertrekken maar storte ook naar beneden, vanwege slecht onderhoud aan de helicopters.
  Wat een drama zal het worden met de duikboten vermoed ik, heeft Nederland geen goede duikboot te koop??

  • nl th zegt op

   Beste Casper,
   Heb je wel eens een vliegdek schip bezocht in thailand?
   Was het maar waar dat je het kan bezoeken , als buitenlander kom je er niet op wat mij twee keer over kwam.
   Dus de konclusie is was het maar waar dat je het bezoeken kan want dan kan het nog iets opbrengen. 555

   • Caspar zegt op

    Nee ik niet maar mijn vrouw wel als thaise toerist Beste nl th .
    Gringo heeft er nog een artikel over geschreven!!
    https://www.thailandblog.nl/achtergrond/het-thaise-vliegdekschip-htms-chakri-naruebet/

 3. Gerardus zegt op

  Wat moet een land met 2 duikboten als het nooit in echte oorlog is geweest. Militair gespinsel en een bevolking zonder inkomen, luchtvaart bijna failliet, gaat lekker. Nog meer goeie ideen

  • ThaiThai zegt op

   Ik durf niet zeker te zeggen of Thailand nooit in echte oorlog is geweest (iets met Japan en tweede wereldoorlog las ik laadt hier op het blog) maar mochten ze nooit in echte oorlog zijn geweest dan heeft het aanschaffen van de onderzeeboten er niets mee te maken want wie zegt dat er geen oorlog komt? Kan je toch beter voorbereid zijn 555

 4. Caspar zegt op

  In 2011 moest het Thaise leger zijn vloot van Bell 212-helikopters aan de grond houden nadat drie helikoptercrashes slechts enkele dagen na elkaar 17 mensen omkwamen.
  Kan me vaag iets herinneren van die helikopters al wat jaren terug de ene ging de lucht in en viel te pletter de volgende zou ook vertrekken maar storte ook naar beneden, vanwege slecht onderhoud aan de helikopters.En de derde storte ook neer na enkele dagen ????

 5. teun zegt op

  Hopelijk komt van uitstel afstel. Zou het kunnen zijn dat er geen/te weinig marine personeel is, dat bereid is hun leven te wagen als bemanning?
  De al bestelde onderzeeers gewoon parkeren naast het vliegdekschip en er een themapark van maken lijkt een betere optie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website