Persbureau Reuters weet te melden dat per 1 november, volledig gevaccineerde buitenlandse toeristen, weer welkom zijn in Thailand en dan zonder verplichte quarantaine. Wél blijft een negatieve PCR-test verplicht.

Eerst wordt per 1 oktober de quarantaineperiode verkort voor gevaccineerde toeristen. Die gaat van 14 naar 7 dagen. Per 1 november geldt er geen quarantaineverplichting meer.

Toeristen kunnen zonder quarantaine naar de regio’s Bangkok, Krabi, Phang Nga, Prachuap Khiri Khan (Hua Hin en Nong Kae), Phetchaburi (Cha-am), Chon Buri (Pattaya, Bang Lamung, Jomtien en Bang Sare), Ranong (Koh Phayam), Chiang Mai (Mae Rim, Mae Taeng, Muang en Doi Tao), Loei (Chiang Khan) en Buri Ram (Muang).

Het is nog niet duidelijk wat exact de regels vanaf november zijn. Zo is het nu verplicht om een extra Covid-verzekering af te sluiten met een minimale dekking van 100.000 dollar. Of deze verplichting komt te vervallen is dus nog niet bekend.

52 reacties op “‘Thailand schrapt per 1 november de verplichte quarantaine voor buitenlandse toeristen’”

 1. S.a.a. zegt op

  Nou, laat ze eerst maar eens officieel maken dat het 7 dagen wordt i.p.v. 14 dagen in the royal gazette en dan zien we wel eens verder. Dit soort teksten wordt al vanaf juli dit jaar geroepen (heropening etc) en het kwam er nooit van. Mocht het inderdaad zo zijn dat ze terug gaan naar 7 dagen voor volledig gevaccineerde toeristen, dan vlieg ik de week erop naar Thailand en pak ik die 7 dagen ASQ wel weer. Dat vond ik goed te begin dit jaar. Wel benieuwd wat ze nu met de prijzen gaan doen. Het moet nu toch mogelijk zijn om rond de 15.000 bhat iets te regelen. Ik heb er vertrouwen in dat ik rond 7 oktober weer lekker in het vliegtuig zit naar Thailand. Weg uit Nederland, HEERLIJK!

  • khun moo zegt op

   Moderator: Off-topic en is al gemeld – https://www.thailandblog.nl/nieuws-uit-thailand/ccsa-denkt-aan-kortere-avondklok-en-heropeningen-bepaalde-bedrijven/

 2. Osen1977 zegt op

  Eindelijk licht aan het eind van de tunnel. Het is nog effe wachten op een officiele bevestiging, maar toch goed hoop dat volgend jaar Thailand bezoeken zonder quarantaine verplichting mogelijk moet zijn. Nu al twee jaar aan het uitstellen, straks dubbel genieten.

 3. keespattaya zegt op

  Voor mij deze winter dus geen Thailand. Ik wil niet het risico lopen dat ik 2 dagen voor vertrek positief blijk te testen. Ook al ben ik niet ziek , dan kan ik toch positief testen blijkbaar ( asymptomatisch ). Natuurlijk begrijp ik het standpunt van Thailand in deze best , maar of ik er aan wil voldoen bepaal ik gelukkig nog altijd zelf. Ook is het maar afwachten hoe het met het uitgaansleven gesteld zal zijn dan.

 4. Jannie zegt op

  Ik ben benieuwd hoe de heropening er uit gaat zien?
  Het klinkt positief mits er geen haken en ogen aanzitten zoals 7 dagen ergens verblijven en de verzekering en de verplichte testen!
  Zodra dit verdwenen is boek ik direct mijn ticket 😉

 5. Jos zegt op

  Wat ik nu niet begrijp dat is dat je voor de provincies waar de meeste besmettingen zijn niet meer in quarantaine hoeft, en dat dit niet geldt voor de provincies met relatief lage besmettingen.

  • Dennis zegt op

   Omdat in die zwaar getroffen provincies de meeste mensen (> 70%) gevaccineerd is per 1 november. In de minder zwaar getroffen provincies ligt dat percentage lager en wordt die 70% later bereikt en dan gaan ook die provincies open.

   Dat lijkt dan alsof de zwaarst getroffen provinces beloont worden, maar het zijn ook de provincies die het land de meeste economische impuls geeft (zowel industrieel als toerisme).

   • puuchaai korat zegt op

    Het geldt toch voor volledig gevaccineerde toeristen ? Wat kan er mis gaan ?

 6. Marynb zegt op

  ik mag nog 1 week mijn ticket van begin november annuleren, ik zou heel graag officiële bevestiging zien voor die tijd, anders gok eik er maar niet op 🙂

  Ook zou een echte kaart met alle toegestane gebieden erg prettig zijn, al kan ik die zelf ook even maken 🙂 Dan weet ik waar ik met de auto vanuit Bangkok exact mag komen en niet een grens over ga die niet mag.

  • Jan zegt op

   Weer zo,n negatief verhaal.
   Ik ben onlangs van Phuket sandbox via Bangkok met eigen auto naar Udon gereisd. Je mag gewoon vrij reizen in Thailand. Als je in een klein dorpje net zoals ik verblijf dan wil de bevolking dat je eerst laatbtesten. Maarbna een bezoek aan het ziekenhuis in de buurt vroegen ze wat ik kwam doen. Als je 2 x gevaccineerd bent kun je gewoon overal heen.

   Groet
   Jan

  • willem zegt op

   Klopt echt niets van. Sorry maar dit is echt zeer oude informatie. Je kunt vrij reizen van Bangkok naar Pattaya of Hua Hin en retour. Sterker nog de provincies zijn al aan het reclame maken voor locale (domestic) toerisme. Als je in het weekend naar Pattaya of Hua hin gaat dan zie ja heel veel kentekens uit Bangkok.

 7. Rob zegt op

  inderdaad, de roeptoeters klinken luid in regeringskringen van Thailand, eerst zien dan pas geloven.
  Ook ik zit al erg lang te wachten op dit soort goede berichten, maar je moet zeker rekening houden met het feit dat het gewoon niet doorgaat, dan valt de teleurstelling ook mee, ik heb er gewoon geen zin in om als volledig gevaccineerde in quarantaine te moeten gaan zitten, niet èèn week, zelfs nog geen dag als ik op vakantie ga.
  Als ik maar op suvarnaphum kan aankomen zonder al die narigheid dan vindt ik het prima, ik zal met de auto naar verschillende regios reizen, en ben er zeker van dat je niet zomaar wordt aangehouden door officials die willen weten of je daar wel mag zijn, je dient je natuurlijk wel een beetje aan de regels te houden mbt mondkapjes en andere onzinnige dingen.
  We gaan het horen en zien.
  .

  • puuchaai korat zegt op

   Prayut heeft in mei/juni al gezegd dat het land over 120 dagen open zou gaan. Misschien heeft hij nog invloed ?

 8. Fred zegt op

  Het zou geweldig zijn, dan kan ik het covid hotel inlichten dat de tijd verkort wordt en een deel van ons geld kan terugvorderen. Ik blijf nog wel sceptisch voorlopig. Gelukkig hebben we nog even want we vliegen pas 23 okt.

  • S.a.a. zegt op

   Nope. De prijzen blijven nagenoeg ongewijzigd. Dit heb ik nog geen uur geleden gecheckt bij 5 verschillende hotels. Sorry, maar helaas.

   • Dennis zegt op

    Volgens Richard Barrow zijn sommige hotels (hij noemt geen namen helaas) al begonnen met het terugbetalen van teveel betaalde dagen (als je 7 dagen ipv 14 dagen in quarantaine moet). Dan moet je uiteraard wel aantonen dat je gevaccineerd bent en het zal per hotel verschillen. Beetje goed hotel doet het gewoon wel!

  • Cor zegt op

   Nou Fred da’s pas pech. Nu zal je nog een week in quarantaine moeten doorbrengen, terwijl de mensen die daags na jouw “vrijlating” op Bkk Int zullen landen helemaal geen quarantaine plicht meer zullen hebben!
   Cor

 9. reiziger zegt op

  Dat zijn gunstige berichten, eindelijk. Je hoeft dus vanaf 1 november in bovengenoemde gebieden niet meer in quarantaine. Als ik het begrijp moet je dus als je bijvoorbeeld naar Chiang Rai gaat wel weer 7 dagen in quarantaine. Ik denk dat velen van ons nog met veel vragen zitten. Komende dagen zal wel meer duidelijk worden.

 10. luo Ni zegt op

  Toeristen kunnen zonder quarantaine naar de regio’s Bangkok, Krabi, Phang Nga, Prachuap Khiri Khan (Hua Hin en Nong Kae), Phetchaburi (Cha-am), Chon Buri (Pattaya, Bang Lamung, Jomtien en Bang Sare), Ranong (Koh Phayam), Chiang Mai (Mae Rim, Mae Taeng, Muang en Doi Tao), Loei (Chiang Khan) en Buri Ram (Muang)..

  ————-Mocht ik het niet goed begrijpen dan is de provincie Khon Kean nog steeds ,,verboden,, gebied ?
  Greetz

  • Koos zegt op

   Khon kean zit in fase 2 en dat word op zijn vroegst december.
   Udon thani fase 3 word pas januarie open gesteld voor toeristen.
   Deze info stond in the Thaiger van vandaag.

  • Marynb zegt op

   https://ibb.co/GJTvVWY

   klopt, ik heb een kaartje gemaakt

 11. Eddy zegt op

  Dit bericht in de Thaiger is duidelijker dan die van Reuters.

  Het rept alleen over de 7 dagen en dat dit besloten is door de CCSA. Niet over het volledig opheffen van de quarantaine per 1 november.

  De term “waive its mandatory quarantine requirement… in Bangkok and nine regions from Nov. 1 to vaccinated arrivals” werd ook gebezigd in de Phuket sandbox situatie, dwz een ASQ hotelverblijf wordt vervangen door een SHA+ hotel.

  Thaiger: https://thethaiger.com/coronavirus/thailand-reduces-quarantine-to-7-days-for-fully-vaccinated-arrivals-from-october

  Reuters: https://www.reuters.com/world/asia-pacific/thailand-further-ease-coronavirus-restrictions-2021-09-27/

 12. S.a.a. zegt op

  Heb al contact gezocht met een aantal ASQ hotels in Thailand. De prijs blijft nagenoeg ongewijzigd haha. Dus je betaald gewoon de 14 dagen prijs, maar nu voor 7 dagen. Ze bekijken het maar. Ik wacht wel weer een maand. Wat een droevenis zeg.

 13. Martin Stolk zegt op

  En dan nog zullen de andere maatregelen en beperkingen moeten versoepelen. Er gaat geen Europese toerist komen als hij/zij nog verplicht een mondkapje moet dragen, dure PCR-tests moet ondergaan, gevolgd gaat worden met verplichte ’track & trace’ Apps, een overbodige en dure Coronaverzekering moet afsluiten om vervolgens om 22:00 uur op je hotelkamer te zitten met een veel te duur biertje uit de hotel mini-bar..☹

  • PEER zegt op

   Beste Martin,
   Nou nou, ‘n beetje inventief zijn hè!
   Ik zit 4 dgn op Karon Beach en er is wel vertier maar verdomd weinig.
   Maar ík heb er genoeg aan.
   Vindt ‘n barretje met “restaurant”-uitstraling en heb plezier.
   Overdag lekker toeren op de motorbike, en dan vliegen de dagen voorbij!
   Welcome to Thailand

   • martin stalenhoef zegt op

    Klopt ik heb een hotel op Kalim Beach 2 km van Rayon en is geen sprake van quarantaine maar SHA + heb 340 Euro betaald voor 2 weken voor kamer met seaview zo de prijzen vallen zat mee en als voor 14 dagen hebt geboekt kan je dat makkelijk veranderen in 7 dagen
    Op Kamala zijn de meeste restaurants op het strand open als is het wel wennen om Chang uit een koffiekop te drinken

  • Sjaak S zegt op

   Dat biertje kun je ook bij een 7/11 kopen en dan naar je kamer meenemen….kun je je verdriet zelfs met twee biertjes verzuipen…

 14. Menno zegt op

  Ik heb al vrij gekregen voor de periode van mid December tot Januari.
  Op dit moment durf ik nog niet te boeken en wacht wel ff tot eind oktober. Het zou wel echt heerlijk zijn dat ik naar CNX kan, zonder verplicht in een hotel te zitten.

 15. Gerard zegt op

  Vandaag getracht een visum aanvraag in te dienen bij de Royal Thai Embassy in denHaag , Moest een online afspraak aanvragen op hun site. De EERSTE mogelijkheid was pas over 30 dagen op 28 okt 21?
  Holy moses dat viel zwaar tegen dus. Wellicht goed om dit even mee te delen op uw blog want nu moest ik
  ook mijn ticket voor 31 okt cancelen dus dat was balen. Als men dus nog een visum moet aanvrgen zo snel mogelijk vast een datum aanvragen.

  • Tony zegt op

   In België hetzelfde verhaal. Vandaag online een afspraak gemaakt bij de Royal Thai Embassy in Brussel. EERSTE mogelijkheid was 27 okt 21.

  • Tim zegt op

   Je weet dat je alleen een visum hoeft aan te vragen als je langer dan 30 dagen gaat.

  • PjV zegt op

   Probeer het eerst nog een paar keer, soms vallen er afspraken tussenuit en dan kan je toch ineens eerder.
   Wij hadden een afspraak gemaakt voor de 19de en wij hadden mazzel dat we eerder konden.
   Nu ga ik onze afspraak laten vervallen…

  • Hans zegt op

   Schrok van je berichtje, dus snel een afspraak gemaakt voor retirement visum aanvraag. Ik kon 19 oktober terecht. Nu maar hopen dat de rest ban de formulieren op tijd zijn. Ook ik wil 1 november weg. Ticket boek ik pas als ik alle andere paperassen in handen heb. Maar dus wel net voor 19 okt uiteraard mochten de papieren op tijd arriveren. Trouwens ik ga voor 2 weken sha plus op phuket en dan naar cm voor langere tijd

 16. jos spijkstra zegt op

  Hoi allemaal
  Ik zit op dit moment voor de vierde dag in quarantaine,
  Maar hier is niet bekend dat je maar een week hoeft vanaf 1 oktober.
  Zit in hotel Amara nou kan zeggen niet prettig, kamer 24 hoog , geen balkon geen open slaand raam.
  En mag er niet uit alleen voor een test naar de zesde verdieping.
  Wordt ook niet schoongemaakt en geen schoon beddengoed, en dat voor 1200 euro!!
  Hopelijk telt dan ook voor ons hier , moet eigenlijk tot 9 oktober.

  Voor iedereen die nog gaat veel succes !!

  • S.a.a. zegt op

   U heeft echt veel, maar dan ook echt veel teveel betaald. Voor 650 euro heeft u al een ASQ met eigen balkon incl de testen. 1200 euro… mijn god. Daar zit je lachend voor in de Phuket Sanbox en dan houdt je nog geld over.

 17. RichardJ zegt op

  Bericht zou inderdaad kunnen kloppen.

  Maar hoe zit het met de voorwaarde dat minstens 70% van de bevolking in de betreffende provincies twee shots heeft gehad?

  https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2186639/rules-on-travellers-to-ease

  • Dennis zegt op

   Dat is waarschijnlijk nog steeds zo, maar dat doel is al bereikt of tegen 1 november bereikt. Dus daarover maakt de regering zich nu geen zorgen meer.

 18. Alain zegt op

  De covid verzekering is bij oomverzekeringen helemaal niet zo duur. 20 euro voor 3 weken met 500 eigen risico. Deze is nu voor de 2e keer geaccepteerd door de thai embassy. Dus laat dat je niet weerhouden.

 19. RichardJ zegt op

  @Dennis
  Ik denk dat je echt te optimistisch bent. Ik zou graag de bron vernemen waarop jij je standpunt baseert!

  Wat ik uit de krant lees zit nog geen enkele provincie op 70% en zal er hard aan getrokken moeten worden om die 70% te bereiken. Ook wordt er aan getwijfeld of er voldoende vaccins zijn. We mogen slechts hopen dat het nu inderdaad gaat lukken.

  Uit het mij eerder vermelde bericht uit de Bankok Post:

  “Currently, only about 44% of Bangkok residents have received two jabs, he said, adding that vaccinations must be expedited from now until Oct 22 when 70% of Bangkok residents are expected to be fully vaccinated.”

  En deze situatie geldt zeker ook voor Hua Hin (zit nu -dacht ik- op 55%). En hier een ander bericht over een provincie met 56%.

  https://www.bangkokpost.com/business/2188739/call-for-concrete-reopening-plan.

  • Dennis zegt op

   Volgens dit artikel in de Bangkok Post heeft 90% in Bangkok een 1e vaccinatie gehad. Dat was op 27 augustus. Toedienen van het 2e injectie gebeurt tussen 8 en 12 weken, maar dat is gebaseerd op een schaarste, dat kan (en mag) dus ook sneller, mits voldoende vaccins. Als Bangkok dus voldoende vaccins heeft, dan kunnen ze wel degelijk voor 1 november (ruim) boven de 70% zitten.

   Maar ik ben het ook met u eens dat alles afhangt van de beschikbaarheid en dat de overheden ook graag “spelen” met de cijfers.

   • Dennis zegt op

    De link ontbrak in mijn reactie. Hierbij alsnog: https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2171743/nearly-90-of-bangkok-residents-get-first-jab

 20. Rene zegt op

  Ik hoor van mijn vriendin dat de Thaise regering dit inderdaad heeft aangekondigd.
  Geen enkele reden dus om Reuters te wantrouwen.

 21. Arie zegt op

  Klinkt goed voor de Thaise mensen want die hebben dan eindelijk weer inkomen als die verplichte quarantaine er op 1 november af gaat (die PCR test is prima) nu nog wachten op de Thaise regering dat men die 100.000 dollar verzekering afschaft.
  De verzekeringen van Nederland zijn gewoon goed daar hoeft geen 100.000 dollar bij te staan (aangezien de kosten in Thailand vele malen lager zijn dan Europa)
  Laten we hopen dat we zoals zovelen onze Thaise familie weer kunnen bezoeken na 2 jaar.

 22. RichardJ zegt op

  Ter informatie: de link naar het betreffende bericht op Reuters:

  https://www.reuters.com/world/asia-pacific/thailand-further-ease-coronavirus-restrictions-2021-09-27/

 23. Tim zegt op

  Moderator: Wij hebben jou vraag geplaatst als lezersvraag.

 24. richard zegt op

  Je moet volledig gevaccineerd zijn. Ik vraag me wel af hoe er dan met een 10-jarig kind omgegaan wordt. De oudste 2 hebben wel een vaccinatie gehad maar de jongste natuurlijk niet.

 25. Adriaan zegt op

  Ik denk wel dat het gewoon door gaat. Van Amerika naar Europa en vice versa is het ook gewoon volledig gevaccinerd en 1 pcr test. En ze zouden er wijs aan doen om ook dat verzekeringsverhaal te laten vallen. Hoe groot is de kans dat een volledig gevaccineerde toerist in een Thais ziekenhuis terecht komt? En hoeveel toeristen zouden ze verliezen door die verzekering te eisen? Ik denk bovendien dat ze het zich niet kunnen permiteren om nog een hoogseizoen te verliezen. Een aantal kleinere bankinstellingen staan al op de rand van faillisement of zijn al failliet. Er moet iets gebeuren.

  • Cor zegt op

   Adriaan, om welke kleinere bankinstellingen die al – of zo goed als failliet zijn gaat het precies?
   En hoe moet dat dan precies werken opdat de heropleving van het toerisme de kleinere banken gaan helpen?
   Middels het verkopen van verzekeringen aan de toeristen zal het volgens uw suggesties alvast niet zijn, maar hoe dan wel?
   Cor

   • Adriaan zegt op

    Het is informatie die ik van een Thaise vriend in Chiangmai ontving die dagelijks het lokale nieuws in Thailand ziet. Maar als veel winkels gesloten zijn, betalen die geen huur. En dan zal de eigenaar van de winkel ook zijn hypotheek aflossing en rente niet betalen. Dat is nog maar één voorbeeld waardoor ook de bankinkomsten stagneren.

    • Cor zegt op

     Kleinere bankinstellingen ken ik niet.
     Maar ik vermoed dat je vriend vermogende privefinanciers zal bedoelen.
     Dat die momenteel in de problemen komen hoeft eigenlijk geen verwondering te wekken: het zijn doorgaans figuren die woekerintresten aanrekenen aan mensen die via de reguliere kanalen zoals banken, niet aan een lening raken.
     Ondanks dat vergrote risico hebben die kredietverstrekkers (zeg maar gerust loansharks) voor corona altijd ruimhartig verdiend aan hun dubieuze kredietverstrekking, niet zelden met bijzonder dramatische consequenties voor kredietnemers en hun families als gevolg.
     Dat deze kredietverstrekkers nu eens zelf slachtoffer worden van hun eigen inhaligheid is alleen maar karma en hoeft als dusdanig allerminst medelijden te genereren.
     Integendeel, het is een maatschappelijk en ook economisch gezien prima zaak als deze schimmige figuren van het toneel verdwijnen.
     Cor

    • Adriaan zegt op

     Moderator: SVP stoppen met chatten.

 26. Kop zegt op

  Het is frustrerend dat officieel ALLEEN gesproken wordt over het opheffen van de quarantaineplicht.
  Het COE en de strenge visumregels blijven gehandhaafd.
  Je kunt dus niet echt spreken van een heropening van Thailand


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website