(1000 Words / Shutterstock.com)

Het Center for Covid-19 Situation Administration heeft vrijdag besloten om de Covid-19- regels voor buitenlandse aankomsten vanaf 1 april geleidelijk te versoepelen en de quarantaineperiodes in te korten, of op te heffen. Voor toeristen die in quarantaine moeten, zijn meer vrijheden en activiteiten toegestaan.

CCSA-woordvoerder Taweesilp Visanuyothin zei dat bezoekers vanaf 1 april geen fit-to-fly-document meer hoeven te tonen. Van 1 april tot 30 september blijven verschillende vormen van quarantaineregels kracht. Vanaf 1 oktober worden ze vervangen door “nauwkeurige observatie” -apparatuur en “bubble and seal” -maatregelen die worden opgelegd op luchthavens, transportroutes, toeristische bestemmingen en gemeenschappen in de buurt van toeristische bestemmingen.

Van 1 april tot 30 juni mogen in quarantaine geplaatste toeristen hun kamers verlaten om naar een fitnessruimte, een sportruimte buiten, een zwembad, gecontroleerde fietsgebieden te gaan. Winkelen mag ook in gecontroleerde gebieden. Van 1 juli tot 30 september mogen quarantaine toersiten eten in restaurants van hun hotels en een massage in het hotel is dan ook toegestaan.

Vanaf 1 oktober is quarantaine alleen vereist voor mensen die uit bepaalde gebieden komen.

Quarantaine gaat van 14 dagen naar 10 dagen

Over de duur van de quarantaine zegt dr.Taweesilp, dat van 1 april tot 30 september buitenlanders zonder vaccinatiecertificaat (VC) en Covid-19-vrij-certificaat (CFC), 10 dagen in quarantaine worden geplaatst en tweemaal op de ziekte worden getest.

Aankomsten met een VC’s en CFC’s moeten zeven dagen in quarantaine en worden één keer worden getest. Degenen met VC’s maar zonder CFC’s worden tweemaal getest.

De quarantaineperiode van 14 dagen blijft gelden voor aankomsten uit gebieden waar het Covid-19-virus is gemuteerd, zegt dr. Taweesilp.

Bron: Bangkok Post

50 reacties op “Thailand: Quarantaine regels worden vanaf 1 april versoepeld”

 1. H Peerlings zegt op

  Heb je een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

 2. Cornelis zegt op

  Een opmerking na het lezen van de Engelse tekst: er wordt gesproken over CFC, het Covid-free Certificate, en dat je, wanneer je dat niet hebt, een Covid-test moet hebben binnen 72u voor vertrek. Lijkt dat op het creëren van een nieuw type certificaat, of denk ik dat maar?

  • RonnyLatYa zegt op

   Denk dat ze hiermee bedoelen een bewijs dat je al eens COVID-19 hebt gehad.
   Het is dus een VC or CFC.
   Als ik me goed herinner zou dat ook op die Europese App komen. Een bewijs van vaccinatie of een bewijs dat je al COVID-19 gehad hebt.

   Het is maar een wilde gok hoor.

   • RonnyLatYa zegt op

    Of misschien dit
    http://joinindianarmy.nic.in/writereaddata/Portal/Images/pdf/COVID_19_FREE_ASYMPTOMATIC_CERTIFICATE.pdf

  • Ger-Korat zegt op

   Een uitslag van de PCR-test zegt of je op het moment van testen Covid-19 hebt. Heb je het niet dan heb je toch een Covid-free certificate. Iets anders kun je er niet van maken. Een reeds eerder doorgemaakte besmetting zegt niet niets over de huidige toestand want je kunt soms opnieuw besmet raken.

   • RonnyLatYa zegt op

    Een vaccin zegt ook niks over je huidige toestand. Ook gevaccineerde kunnen nog besmet zijn/geraken.

    Volgens mijn eerder beperkte kennis hierover beschermt een vaccin je ook niet tegen besmetting. Je immuunsysteem beschermt je dacht ik en dat zal bepalen hoe ziek je uiteindelijk wordt of niet.

    Een vaccin bootst enkel een werkelijke besmetting na zodat je immuunsysteem het herkent en sneller op echte en volgende besmettingen reageert.
    Het vaccin zelf verdwijnt uit je lichaam, maar in je immuunsysteem blijft dan wel de herinnering tijdelijk of definitief opgeslagen.

    Gevaccineerd zijn of een eerdere besmetting doorgemaakt hebben is volgens mij dan ook eigenlijk net hetzelfde.

    Daarom dat ze oorspronkelijk bij het uitbreken ook niet direct naar een vaccin keken (ook omdat het er niet was natuurlijk), maar snel de groepsimmuniteit hoopte te bereiken door iedereen (of toch een percentage hoger dan 70 %) de besmetting te laten doorlopen.

    Als je die eenvoudige voorstelling volgt (en zoals ik zeg is mijn kennis heel beperkt hierover) dan is het bewijs van gevaccineerd zijn, of een bewijs dat je de ziekte hebt doorgemaakt eigenlijk van dezelfde waarde denk ik.

    Als ik nu hier onzin zit te verkopen mag iemand met de nodige kennis mij altijd corrigeren natuurlijk. 😉

 3. Kris Kras Thai zegt op

  I.v.m. de voorlaatste paragraaf: “Aankomsten met een VC’s en CFC’s moeten zeven dagen in quarantaine … “, ik had begrepen dat die personen eveneens tien dagen in quarantaine moeten. In het oorspronkelijke plan was er wel sprake van 7 dagen quarantaine, maar dit werd niet weerhouden.
  Kan iemand dit bevestigen, of ik het (opnieuw) verkeerd begrepen?

  • Dennis zegt op

   Gevaccineerden: 7 nachten in quarantaine

   Niet -gevaccineerden: 10 dagen in quarantaine.

   Beiden moeten wel een Covid-free-certificaat kunnen tonen

   Mensen die al gevaccineerd zijn hoeven dus nog “maar” 8 dagen (= 7 nachten) in quarantaine

 4. Stan zegt op

  In de praktijk zullen er dus tot 1 oktober nog nauwelijks toeristen naar Thailand komen…

  Van wat ik begrijp uit het artikel van Bangkok Post is dat vanaf 1 oktober er misschien alleen geen quarantaine meer is in gebieden waar meer dan 70% van het medisch personeel in ingeënt, een target is gehaald en er genoeg accomodaties zijn. Zullen dit de vorige week genoemde 5 provincies zijn?

  From Oct 1, quarantine may not be required in certain areas of the country where more than 70% of medical workers have been vaccinated; the inoculation targets of risk groups have been reached; and the areas have the capacity to accommodate low-risk arrivals in the initial phase.

  Dus door heel Thailand reizen zit er dan nog niet in.

  Trouwens interessant dat een vaccinatie schijnbaar niet meer “verplicht” is om het land straks binnen te komen.

 5. Jasper zegt op

  Er veranderd dus nagenoeg niets, want je komt gewoon 10 i.p.v. 16 dagen je hotel niet af, tenzij met zeer strenge regels binnen corona bubbels. Ik vind dit een bizarre beslissing van Thailand. Dit gaat niets veranderen aan de huidige situatie. Toeristen zullen massaal wegblijven. Ze hadden gewoon toeristen met vaccinatie moeten toelaten, of desnoods een model verzinnen waarin je de aankomende toerist op de luchthaven vaccineert. Dit is een druppel op een gloeiende plaat. Jammer. Maar ook ik ga voorlopig dus niet meer die kant op. Erg jammer.

  • Lessram zegt op

   Vaccineren bij aankomst heeft geen effect. Het duurt namelijk 10-14 dagen eer je voldoende antistoffen aanmaakt na vaccinatie. En pas 10 dagen na een tweede vaccinatie bouw je voldoende antistoffen op.

  • PEER zegt op

   Jasper,

   Je vind het jammer dat je deze kant niet op wil/kunt?
   Maar als je gewoon even de regeltjes nakomt, net als ik, kun je gewoon óók net als ik naar Thailand komen.
   Nu ik heb besloten om nog wat langer hier te blijven, vanwege de blijvende regeltjes in Nederland.
   Ben in Ubon Ratchathani naar ‘t immigration-kantoor gegaan. Er werd nog nèt niet de loper uitgelegd.
   Vriendelijkheid ten top! En van die maand werden er twee gemaakt. Hulde aan de Thai.
   Na de 14 dgn-quarantaine ben je werkelijk vrij om te gaan staan waar je wilt, ook het reizen door Thailand.
   Welcome in Thailand

   • RonnyLatYa zegt op

    Dat je nu 60 dagen verlenging krijgt is niet echt een lokaal cadeautje hoor.
    Het is wat men ook wel eens een “coronaverlenging” noemt.

    Tot 30 maart mag een verlenging toegestaan worden van 60 dagen i.p.v. de normale 30 dagen. Of die maatregel na 30 maart verleng wordt weet ik momenteel niet.

    Je kan er maar je voordeel me doen. 😉

    Ik heb er toen een TB Immigration Info Brief over gemaakt.
    TB Immigration Infobrief Nr 010/21: Nieuwe verlenging verblijfsperiode voor toeristen mogelijk tot eind mei 2021
    https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-infobrief-nr-010-21-nieuwe-verlenging-verblijfsperiode-voor-toeristen-mogelijk-tot-eind-mei-2021/

 6. fred zegt op

  Wat bedoelen ze eigenlijk met landen without Covid variants ? Wie kan dat garanderen ? Dat kan vandaag zo zijn en morgen weer anders ……Ik denk dat het weer veel theorie is waar in praktijk weinig zal van overblijven.

  Trouwens een gewone toerist zal zelfs geen 7 dagen in quarantaine willen gaan zitten. Niet vergeten dat dat ook nog altijd een extra kost zal zijn. Alleen mensen met een goede reden hebben dat er voor over. De meeste toeristen komen hoop en al 3 weken.

  Als ze op veilig willen spelen is er maar één uitweg en dat is wachten tot de meeste Thai een vaccin hebben gekregen en dan zullen we al vlug einde van het jaar zijn. Ik voorspel nog steeds 1 juli 2022

 7. wim zegt op

  Voor toeristen werkt dit uiteraard niet, die hebben maar 2-3 weken max. Voor mensen die in Thailand wonen en af en toe even reizen maakt dit de zaak iets makkelijker.

  Als ze echt toeristen willen trekken de komende 6 maand dan zouden ze vaccinatie trips moeten aanbieden waar bij gelijk bij aankomst de eerste spuit wordt leeggedrukt en na een week of 2 de tweede. Omdat de meeste landen hun vaccinatie niet op orde hebben zal hier de komende 6-9 maand vraag naar zijn.

  • fred zegt op

   Het duurt na een vaccinatie nog zeker nog 2 weken eer dat vaccin werkzaam wordt. Een 2 de prik is eerder na minimum een maand en zeker niet na een week.
   Een vaccinatie beschermt je niet 100 % tegen besmetting en je kan ook nog steeds andere besmetten. Niks zegt dat een toerist al niet is besmet bij binnenkomst. Zelfs iemand die negatief testte 72 uren voor vertrek kan bij aankomst ondertussen toch te zijn besmet. Er zijn zulke gevallen genoeg bekend die ondanks hun negatieve test bij vertrek toch positief bleken wanneer ze in quarantaine zaten.
   En om aankomende toeristen te vaccineren moet je heel veel vaccins op overschot hebben en die zijn er in Thailand momenteel ook niet. En dan hebben we het nog even niet over de omslachtige organisatie infrastructuur en personeel.

   • wim zegt op

    Fred die twee weken die nodig zou zijn om het vaccin werkzaam te krijgen lijkt in Dubai en Israel geen enkel probleem. Die verkopen gewoon vaccinatie vakanties. Dubai erg duur, Israel niet duur.
    Vraag is natuurlijk dan ook nog wat ‘werkzaam’ betekent. In ieder geval kun je nog besmet worden en besmetten dus erg veel schijnt het niet voor te stellen.

    Dat de tweede prik na minimaal een maand komt is niet juist. Wellicht wordt dat verhaal in Europa zo verkocht om de inkoopfouten te camoufleren, maar Sinovac wordt gespoten met een interval van 2 weken tussen eerste en tweede toediening. Dus dat zou prima in de gemiddelde vakantie passen.

    Of de organisatie omslachtig moet zijn kun je je afvragen. Zolang de vliegvolumes niet terug zijn op het oude niveau is er ruimte plenty op de vliegvelden. Kijk ook eens hoe snel landen als Bangladesh, Marokko en Indonesië prikken. Dat gaat met forse volumes dus daarvoor zijn die paar toeristen erbij geen enkel probleem. Dat het NL allemaal niet zo gladjes loopt is niet het juiste referentiekader.

    Een overschotje van vaccins aanleggen is zeer eenvoudig. Zolang die verkocht worden ipv gratis geprikt kun je ze hoger inkopen. Er is geen farmaceut die daar nee tegen zegt. Bovendien zal het om kleine aantallen gaan, geen miljoenen.

 8. G.J. Krol zegt op

  ” Vanaf 1 oktober worden ze vervangen door “nauwkeurige observatie” -apparatuur en “bubble and seal” -maatregelen.”
  Dat vind ik een ronduit enge maatregel, passend in de manier waarop de Chinese overheid de bevolking controleert.
  Volgens mij verschilt Thailand niet zo gek veel van Nederland en dat betekent dat er niets zo definitief is als een tijdelijke maatregel.
  “Nauwkeurige observatie”, mogelijk een app op je telefoon.
  Een email hierover naar de Thaise ambassade ruim 3 maanden geleden, blijft onbeantwoord.
  Zowel mijn “dochter” als ik verheugen we ons erop dat ik in december naar Chiang Mai terugga, maar met deze maatregelen, deze nauwkeurige observatieapparatuur, houd ik het wel op contact via Line.

 9. Jos zegt op

  Ga binnenkort na gevaccineerd te zijn naar Thailand. Moet dan dus 7 dagen in quarantaine. Wat mij niet duidelijk is, zijn dat 7 nachten of 8 nachten in hotel. Dit in verband met het boeken van een binnenlandse vlucht.

  • PEER zegt op

   Beste Jos,

   Omdat er zo weinig touristen zijn die vliegen, hoef je je niet druk te maken of er plaats is op de vlucht.
   Wanneer je in quarantaine zit heb je tijd zat om je vlucht te boeken.
   Stel dat je positief, tijdens je quarantaine, getest wordt. Dan zul je toch ook díé vlucht moeten omzetten?
   Welcome in Thailand

   • Jos zegt op

    Klopt Peer. Het gaar er niet om of er plaats is, maar ik wou voor vertrek alles geregeld hebben. Vandaar dat ik wil weten of ik 7 of 8 nachten in het hotel moet blijven.

  • A Henraat zegt op

   Dag van aankomst en vertrek tellen niet mee. Dus 9 dagen hotel, dat is 7 volle dagen quarantaine, dat is 8 nachten.

 10. Johnny BG zegt op

  Voor mij is dit totaal geen verrassing. China krijgt een voorkeurs behandeling want daar is zgn. geen gemuteerd virus en het westen is ergens in 2022 weer welkom oftewel het nieuwe normaal zonder zichtbare red zones. De meisjes en jongens die normaal gesproken in het circuit gezogen werden zijn gered met dit beleid en daar in dan ook een winst behaald.
  Vanwege het ontbreken van toeristen herstelt de natuur zich ook rond de eilanden en is men her en der bezig met het opruimen van afval.
  Never waste a good crisis om het land aantrekkelijker te maken en of dat nu 1, 2 of 3 jaar kost is niet relevant zolang de overheid het via steunmaatregelen compenseert.

  • Ger-Korat zegt op

   Er komt geen Chinees naar Thailand want de Chinese authoriteiten laten geen reizigers naar een risicogebied gaan voor vermaak en vakantie. De regels zijn erg streng in China en dan denk je bijvoorbeeld aan 3 weken quarantaine bij binnenkomst- Daarnaast heb je honderden nieuwe gevallen van corona in Thailand en Thailand raakt nu de controle kwijt over de beheersing.

 11. Diana zegt op

  Vragen:
  1) Is deze verkorting (7dgn quarantaine) al echt definitief? Er staat op de thaise ambassade site namelijk nog steeds 15 dagen?!
  2) Betekent dit nu voor gevaccineerde nederlanders: 7 dagen quarantaine of toch 14dagen vanwege dat er ook in Nederland gemuteerde (Britse en zuidafrikaanse) virussen zijn?
  3) Wij willen rondreizen OVERAL in Thailand, mag dit “gewoon” na de quarantaine periode??
  4) kan je nu ook nog met een ander visum dan het STV in Thailand komen? Bijv: een TV visum inclu. 2x verlengen tot max. 90dgn.?
  5) is de einddatum vh STV visum nu nog steeds 30sept. 2021 of wordt dit ook evt. nog verlengd?

  • RonnyLatYa zegt op

   1 – 3. Wacht nu gewoon toch even. Zoals zo dikwijls lezen jullie iets en gaan dan al direct kijken op de website of bellen naar de ambassade of er iets veranderd is.

   Het is al dikwijls geschreven.
   Iets is pas definitief als het getekend werd door de PM en verschenen in de Royal Gazette. Als dat bijvoorbeeld vrijdag op de Ministerraad lag en daar goedgekeurd werd, zal dit mogelijk wel in de loop van de volgende week gebeuren.
   Daar staan dan ook de juiste gegevens in. Een Ambassade zal dan ook pas die gegevens ontvangen van Buitenlandse Zaken en eventueel zijn voorwaarden aanpassen. Dat gebeurt niet op basis van iets dat in de Bangkok post verschijnt, zelfs als de bron CCSA is.
   Een ambassade zal zijn voorwaarden ook aanpassen afhankelijk van wat de toestand in dat land is. Als ze vinden dat Nederland een land is waarmee rekening moet gehouden worden met gemuteerde virussen, zal je dat ook wel in hun voorwaarden kunnen lezen.

   4. Je kan al langer met andere visums naar Thailand dan het STV. Zelfs zonder. Ik denk dat dit hier op het blog toch al dikwijls genoeg geschreven is.
   Een TV kon je trouwens nooit 2 x verlengen Enkel eenmalig en voor 30 dagen d.w.z. 60 dagen + 30 dagen. En zo kwam je dan aan die 90 dagen.
   Maar dat is in normale omstandigheden.
   Momenteel gelden Coronamaatregelen en o.a. de “coronaverlenging” wat wil zeggen dat je tot 30 maart een verlenging kan bekomen van 60 dagen i.p.v. 30 dagen. En dat kon je tot 30 maart meer dan eenmaal bekomen.
   Of die maatregelen nog zal gelden na 30 maart weet ik niet.

   5. Momenteel is de einddatum en maximum verblijfsdatum van een STV nog steeds eind september. Maar misschien werd ook beslist om die te verlengen. Daarom moet je wachten tot alles getekend is door de PM en verschenen in de Royal Gazette.

 12. Kris Kras Thai zegt op

  Hopelijk heb je gelijk.
  Berichten op internet spreken mekaar tegen. Volgens Bangkok Post heb je gelijk. Ook TheThaiger spreekt van 7 dagen. Op de bijgevoegde slide van deze blog staat:” … could be required only 7 days …”.
  Maar op YouTube vernam ik dat het 10 dagen voor iedereen is. Bron: https://youtu.be/0xMyhEIkTmM.

  Wachten wat er op de websites van de Thaise Ambassades staat.

  • Kris Kras Thai zegt op

   Vergeet mijn bericht. Het is inderdaad 7 dagen voor gevaccineerde. Het werd inmiddels ook op YouTube rechtgezet.
   Sorry. Ik was weer verkeerd.

 13. Guy zegt op

  Bij de stelling van Wim stel ik me toch vragen omtrent de haalbaarheid en redelijkheid. Het systeem zodanig aanpassen dat toeristen voorrang krijgen op eigen bewoners lijkt me niet een echt haalbare oplossing en al zeker niet voor Thailand.
  Wanneer je je eigen bevolking niet gevaccineerd krijgt kan je ethisch moeilijk je vaccins gaan verkopen aan toeristen.
  Het is mijns inziens het een of het ander. Toeristen en daarmee gepaard gaande inkomsten aantrekken of wachten tot alles dubbel veilig is door vaccinatie eigen bevolking.

  Het quarantainesysteem dat nu van kracht is en ook die versoepeling nu voorgesteld is zeker geen aantrekkingspool voor toerisme.

  Versoepelen zal dus duidelijk anders dienen te gebeuren.
  Elk zijn mening natuurlijk.

  • wim zegt op

   Het is mijns inziens het een of het ander. Toeristen en daarmee gepaard gaande inkomsten aantrekken of wachten tot alles dubbel veilig is door vaccinatie eigen bevolking.’

   Dat was mijn punt. Op dit moment gebeurt namelijk geen van beide. Er zit geen enkele vaart in het vaccineren en toeristen worden niet aangetrokken door minimale wijzigingen die nu aangekondigd zijn.
   Dus zouden vaccins tegen een vette prijs aan toeristen verkocht kunnen worden. Op dit moment vliegen mensen naar UAE en Israel om voor nogal formidabele prijzen een spuit te krijgen. Thailand zou dat ook kunnen. Er zijn vaccins genoeg te koop mits er meer voor betaald wordt dus hoeft het Thailand niets te kosten.

   • carlo zegt op

    Wetende dat een vaccin de eerste weken geen enkel effect heeft op besmettelijkheid of ziek worden, is dus zo een vaccinatie bij het binnenkomen geen optie voor toeristen die slechts enkele weken in Thailand spenderen.

 14. Yan zegt op

  Ik lees net in de Bangkok Post dat het gaat over “would be”…dat is geen bevestiging dat het zo is….

  • RonnyLatYa zegt op

   Wat hier staat is wat het CCSA “Centre for Covid-19 Situation Administration” heeft goedgekeud. Dat is niet de Ministerraad.

 15. Sterk zegt op

  Op 26 maart kom ik aan in Bangkok. Ik heb betaald voor ASQ hotel tot 10 april (16 dagen). Mag ik nu toch eerder weg? Liefst zo snel mogelijk uiteraard.

 16. Pieter zegt op

  Het is en blijft de vraag of Thailand er goed aan heeft gedaan om lockdown’s in te zetten, of dat Thailand mee is gegaan in de internationale drive tot drastische maatregelen zonder goed te weten wat de consequenties ervan zijn?
  De cijfers: in 2019 kwamen miljoenen mensen uit China een kort of langer kijkje nemen in Thailand. Ettelijke miljoenen mensen meer uit andere landen kwamen hetzelfde doen. De verwachting was dat in 2020 datzelfde aantal aan toeristen te verwachten viel, maar Thailand besloot om hen te weren. Waarom eigenlijk? In 2020 was bijna geen lokale corona-besmetting waar te nemen. Her en der waren er uitbraken die snel in de kiem gesmoord.
  Hoe dan ook: eind februari jl. was er sprake van minder dan 30.000 corona-gevallen, van wie nog geen 1000 in ziekenhuizen moesten worden opgenomen en nog geen 100 mensen kwamen te overlijden. Met andere woorden: de in Thailand genomen maatregelen zijn buitengewoon onproportioneel in vergelijk met het aantal besmettingen en slachtoffers.
  Om nu net te doen alsof de genomen maatregelen wél gerechtvaardigd zijn, en dat Thailand wél aan een ramp is ontsnapt, en dientengevolge het land weer langzaamaan open gesteld kan worden tbv het toerisme, worden bijna wekelijks allerlei vreemde plannen geopperd. En altijd voorzien van een lange termijnplanning. Om toch maar te laten zien dat er over nagedacht is.
  Een ander gedachtespinsel telt nog mee: Bangkok Post meldde 7 februari jl. dat Thailand volop zou gaan vaccineren. Die melding werd op 4 maart jl. bevestigd, nota bene tot 1 mei as is het plan 2 miljoen vaccins te zetten, en vanaf juni as miljoenen meer. Eind 2021 is heel Thailand klaar gevaccineerd. Tja, wat zullen we er van denken? Hoogmoed? Komt altijd voor de val. BP meldt vandaag dat <62 duizend vaccins zijn verstrekt.

 17. Teunis zegt op

  In de Bangkok Post stond bij een eerder ‘plan’ dat je o.a. tussen 14 dagen tot drie maanden voor aankomst in Thailand ingeënt moet zijn tegen Covid-19.
  Deze periode staat nu niet vermeld (?), of heb ik iets gemist ?

  • RonnyLatYa zegt op

   Kijk eens wat er links onder op het schema staat.

 18. Willem zegt op

  Alles is pas definitief als het de de Royal gazette gepubliceerd is. Net als in Nederland in de staatscourant.

  Verder zullen er zoals altijd nog nadere uitvoeringsbepalingen volgen.

  Dus nog even geduld. Er kan nog veel anders blijken dan nu gedacht/verwacht.

 19. janbeute zegt op

  En dan nu in de praktijk.
  Drie dagen geleden mijn ega telefoontje van onze stiefdochter uit de stad Nakhom Pathong zoontje weer thuis voor 14 dagen quarantaine.
  Daar in de private lagereschool geval van Corona was geconstateerd, moeder van een van de kinderen werkte op een markt in Bangkok.
  In het nieuws hier in Thailand niks van vernomen, wel iets van de markt maar niet van de school in NP.
  Vraag me dan ook steeds af hoeveel lopen er hier in Thailand positief rond zonder het te weten, getest wordt er niet.
  Net weer in het nieuws in Nederland afgelopen etmaal 7668 nieuwe corona gevallen.
  Aantal sterfgevallen met 18 meer dan gisteren toegenomen.
  Het einde is nog lang niet inzicht.

  Jan Beute.

  • RonnyLatYa zegt op

   Hou er toch ook rekening mee dat dit enkel een “roadmap” is van het CCSA.
   Het is een planning hoe men wil naar de “normale” situatie terugkeren.

   En planningen kunnen veranderen of aangepast worden…

   • RonnyLatYa zegt op

    Sorry Jan staat op de verkeerde plaats. Was niet specifiek naar jou bedoelt deze reactie.

 20. HarryN zegt op

  Blijkbaar is het niemand opgevallen wat het Fit -to-fly certifikaat betreft: Taweesilp zegt dat men vanaf geen fit-to-fly certifikaat hoeft te hebben maar in de Road to Reopening staat in de laatste column: visitors only need to show certificate of Fit-to fly !!!!!
  Tja wat is het nu??? Heb de Bangkokpost hierop aangeschreven maar verwacht geen antwoord.

  • RonnyLatYa zegt op

   Toch wel maar dit is iets wat iemand van de Bangkok Post heeft opgemaakt.
   Alhoewel de bron dan CCSA mag zijn is het niet iets officieel en kunnen er ook de nodige fouten of onvolledigheden in staan.

   Binnenkort zullen wel de juiste gegevens bekend worden nadat ze zijn getekend door de PM en verschenen in de Royal Gazette.

 21. RonnyLatYa zegt op

  Beste lezers

  Hou er toch ook rekening mee dat dit enkel een “roadmap” is van het CCSA.

  Zelfs als het wordt goedgekeurd door de Ministerraad, getekend is door de PM en verschenen is in “Royal Gazette” blijft het een “Roadmap”.
  Het is een planning hoe men naar de “normale” situatie wil terugkeren en hoe het CCSA dit ziet
  Maar het blijft een planning en planningen kunnen veranderen of aangepast worden…

  • Dennis zegt op

   Daar heb je gelijk in RonnyLatYa, maar ik denk dat de CCSA toch net iets meer in de melk te brokkelen heeft dan bijv. een belangvereniging TAT. Dus je kunt het niet simpelweg wegzetten als “een roadmap”, het is eerder DE roadmap.

   Maar natuurlijk kun je van je geplande route afwijken als er obstakels zijn. Zo moet Thailand zelf grotendeels gevaccineerd zijn en dat is net als elders in de wereld afhankelijk van o.a. de hoeveelheid vaccins. Thailand zet groot in op AstraZeneca (geimporteerd en lokaal gemaakt). De EU zou kunnen besluiten dat in de EU gemaakte vaccins niet geexporteerd mogen worden (omdat AstraZeneca z’n belofte niet nakomt richting de EU) en daarvan kan (nadruk op kan) ook Thailand de dupe worden. En dan hebben we nog niet gezien hoe Thailand denkt het vaccin te gaan toedienen. Komen er regionale vaccinatie-centra? Komen er mobiele teams die elk dorp bijlangs gaan?

   Dus natuurlijk heb je gelijk als je zegt dat het allemaal nog niet zeker is en zelfs als het zeker is kan het veranderen. Maar het goede nieuws is, dat er langzaam maar zeker meer duidelijkheid komt (maar nog geen zekerheid!). Ten opzichte van een paar maand terug zijn we iets verder..

   We moeten nog een slag om de arm houden. Ik zou zeker nog niet gaan boeken voor een aankomst op 1 oktober, maar je kunt langzaamaan wel alvast gaan kijken naar tickets om toe te slaan zodra het kan

   • RonnyLatYa zegt op

    Jazeker mag je ervan uitgaan dat wat de CCSA bedenkt belangrijk is in wat de Ministerraad uiteindelijk zal beslissen. Ze hebben die tenslotte ook daarom zelf in het leven geroepen.

    Uiteindelijk betreft het nog steeds een planning en je moet tenslotte ergens mee beginnen, maar daarom deze nu al “DE” roadmap noemen? Ik denk dat we er nog gaan zien en we zien later wel of het uiteindelijk wel degelijk “DE” roadmap was of niet.

    Wat ik vooral wilde zeggen is dat ik op sociale media nogal wat mensen zie die er zich al op vastbijten als iets dat definitief is en niet aan veranderingen kan onderhevig zijn.

    Daarom ook mijn waarschuwing dat het een “roadmap” is en het van de toestand van de weg zal afhangen of die weg kan gevolgd worden, vertraagd gevolgd moet worden en wie weet zelfs versneld kan afgelegd worden. Maar het kan ook zijn dat er een volledig andere weg zal of moet genomen worden…

 22. Cornelis zegt op

  ‘10 dagen’ zou volgens dit ontwerp van een ‘roadmap’ de quarantaine vanaf 1 april (kunnen) worden. Nu zie ik de eerste herziene prijzen van ASQ-hotels opduiken, en daar is sprake van 11 nachten/12 dagen……..
  Maar afwachten hoe het er ècht uit gaat zien!

  • A Henraat zegt op

   Dat klopt dan precies. Dag van aankomst en vertrek tellen niet mee als quarantaine. 10 dagen quarantaine is dan 12 dagen in hotel en dat zijn 11 nachten.

 23. Wim P zegt op

  Als ik het goed lees hebben ze er in Thailand geen kl-verstand van, dus met een aantekening in het gele vaccinatie boekje is het niet goed genoeg, eerst 10 dagen in quarantaine bij een bevriend hotel van de autoriteiten en dan maar afwachten of ze het goed vinden, dat pure geld klopperij, de toerist is welkom !! maar ja hebben militairen wel verstand van toerisme.

 24. John zegt op

  Wie weet hoe het dan zit met de extra covid-19 verzekering die je moet hebben als je Thailand binnenkomt, als de de regels versoepeld worden?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website