Melder: RonnyLatYa

Donderdag zou door het Hoofd van Immigratie een nota getekend zijn die het mogelijk maakt voor toeristen om een nieuwe verlenging van hun verblijfsperiode te bekomen. De duur van de verlenging is opnieuw 60 dagen, kost 1900 Baht en normaal volstaat een bewijs van verblijfsplaats, maar kan lokaal anders zijn.

De vorige periode waarin ze zulke verlenging konden bekomen liep af op 29 januari. Door deze nota mogen immigratieofficieren in de periode 29 januari – 30 maart nieuwe verlengingen toestaan van telkens 60 dagen. In theorie is dan een verblijf tot eind mei mogelijk.

Of dit op alle toeristen slaat of enkel op degene die hier al zijn sinds de Corona maatregelen van kracht werden is mij niet echt duidelijk. Of het dus ook op toeristen slaat die onlangs zijn binnen gekomen met een “Tourist visa” of “Visa Exemption” moet men lokaal maar eens navragen.

In ieder geval is het geen recht waarop iemand zich kan beroepen en is het de immigratieofficier die de beslissing zal nemen.

Go-ahead – stranded foreign tourists to stay until May 30th with new visa order signed by Immigration Chief – Thai Examiner

Covid tourist exiles in Thailand can stay until the end of May – Pattaya Mail

Op de immigratiewebsite zie ik het nog niet direct terug maar dat zal dan wel komen vermoed ik.,


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website