Het ministerie van Volksgezondheid wil de registratie van Thailand Pass voor internationale aankomsten, laten vervallen. Bij goedkeuring geldt de maatregel eerst voor terugkerende Thaise burgers, daarna wordt dit uitgebreid naar buitenlandse reizigers.

De intrekking van de Thailand Pass moet nog wel goedgekeurd worden door het Center for COVID-19 Situatie Administration (CCSA), maar dat lijkt een hamerstuk. Dit betekent dat terugkerende Thaise burgers zich niet langer vooraf hoeven te registreren om Thailand te kunnen inreizen, aldus vice-premier en minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul. Hoewel er geen tijdspad wordt genoemd is de verwachting dat de Thailand Pass voor Thaise reizigers per 1 juni komt te vervallen en een maand later die voor buitenlandse toeristen.

Op 1 mei liet Thailand de testverplichting vallen voor volledig gevaccineerde bezoekers die het koninkrijk betreden. Van 29 april tot 4 mei arriveerden er  zo’n 200.000 internationale toeristen. Dr Sumanee Wacharasint, een assistent woordvoerder van de CCSA, zegt er in dezelfde periode 213.958 Thailand Pass-aanvragen zijn ingediend, waarvan 94,8% goedgekeurd.

Over de verlenging van de noodtoestand zegt de minister van Volksgezondheid dat dit misschien niet nodig zal zijn zodra COVID-19 als endemische ziekte wordt bestempeld. Op dat moment zal extra hulp van centrale autoriteiten niet langer nodig zijn.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand


» Laat een reactie achter


Rating: 3.40/5. From 10 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website