door Khun Peter

Wanneer ik de Nederlandse pers mag geloven is een kwart van Thailand overstroomd. Dat lijkt me nogal sterk overdreven. Indien een kwart van Thailand onder water staat spreek je van een enorme watersnoodramp.

Volgens Bangkok Post is de situatie in de provincie Nakhon Ratchasima, Lop Buri en Nakhon Sawan ernstig. Verder lopen de volgende provincies gevaar: Sing Buri, Chai Nat, Ang Thong, Pathum Thani, Ayutthaya en Nonthaburi. De Chao Phraya-rivier heeft moeite het vele water te verwerken en treed buiten haar oevers. In totaal hebben 13 provincies last van het water.

De komende dagen wordt er meer wateroverlast verwacht in Isaan zoals in de provincie Si Sa Ket en vervolgens Ubon Ratchathani.

Een aantal quotes van Nederlanders in Thailand

Rob zegt op het prikbord van Isan startpagina:
“Ik woon zelf in Korat, waar op meerdere plaatsen veel wateroverlast is. Ook in Pak Chong Chai, Phimai en op vele andere plekken. Komt mede door teveel water in waterbekkens dat gecontroleerd wordt gedumpt maar ook de oorzaak is van hoge waterstand in de straten. Hoop dat het voor betrokkenen (zelf geen last van) snel voorbij is.”

Johan zegt op Isan startpagina:
“Ik woon in KhonKaen (stad) en daar is op de meeste plaatsen geen water overlast,alleen op de wel bekende plaatsen maar dat is altijd zo ,en is meestal weer vlug weg. Er wordt wel aan gewerkt krijg ik de indruk om de water overlast te verminderen met grotere rioleringen.”

Erik zegt op het prikbord van Thailand startpagina:
“Klopt het regent sinds weken elke dag, maar wat wil je het is regentijd, momenteel weer onweer en bij Korat heb je een boot nodig in plaats van een auto de snelweg staat daar 1 meter onder water, maar verder is het hier nog steeds gezellig.”

Graag meer reacties van Nederlanders in Thailand.

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Een kwart van Thailand overstroomd?”

 1. Danny zegt op

  Ik ben net terug uit de isaan en ik moet zeggen dat het behoorlijk spectaculair was. Ik was blij dat ik met een 4×4 onderweg was, want met een normale auto was het onmogelijk de weg te vervolgen. Vlak bij Lam Nalai zag ik dat normale autos op een vrachtwagen werden getakeld om naar de overkant gebracht te worden. In Lop Buri stond het water bijna een meter hoog. De meest geraakte plekken zijn Korat, Lop Buri en Phetchabun. Ben zelf in Chaiaphum geweest maar daar was het probleem niet zo groot. Ben er 6 dagen geweest en heb 6 dagen en nachten regen gehad. Of zeg maar gerust water val. Niet te min heb ik nog steeds super naar me zin in het land van de glimlach 🙂 daar kan water geen verandering in brengen.

  • Redactie zegt op

   Oké, dat maakt het weer wat duidelijker. Bedankt.

   • Gerard zegt op

    Het is eigenlijk onmogelijk om van stad Sukhothai naar Old City te komen. Met grote wagens gaat het maar met de motorfiets is het onmogelijk

 2. ThailandGanger zegt op

  Dochter van een vriendin woont in Korat en kan de deur niet uit. Ze heeft de brommer droog boven op haar kamer staan en kan niet naar school omdat die gewoon niet te bereiken is. Eten halen moet ze al badend door het water doen tot aan haar middel.

  Wat gaat dat straks allemaal voor ziektes geven?

 3. GerG zegt op

  We horen net op het nieuws dat in Ayutthaya 400 krokodillen zijn ontsnapt uit een illegale farm. 300 zijn er inmiddels gevangen, maar waar de andere 100 zijn weet men niet. Er zijn mensen ingeschakeld om de krokodillen op te sporen.
  Weet iemand hoe het zit met vele gevaarlijke diersoorten en het water. Ik weet dat slangen zich ook makkelijk in het water bewegen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website