De Thaise overheid waarschuwt voor een erg droog jaar met mogelijke watertekorten en neemt alvast maatregelen. Zo spreekt minister Grisada van landbouw vandaag met de 76 provinciale gouverneurs om ze te informeren en te instrueren.

Volgens klimaatdeskundigen zal de droge periode naar verwachting langer duren dan in 2014 en 2015 toen het land werd getroffen door El Nino. De droogte komt dit jaar eerder dan andere jaren en het is ook onzeker hoe lang die gaat duren.

De minister is al begonnen met de voorbereidingen voor het kunstmatig opwekken van regen. Boeren krijgen het advies minder water-intensieve gewassen te verbouwen en af te zien van een tweede rijstoogst.

De vijf grote waterreservoirs in Nakhon Ratchasima bevatten slechts 50,16 procent van hun totale capaciteit. In het district Chum Phuang is de Lammat rivier droog gevallen.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Thailand neemt maatregelen tegen de droogte die dit jaar wordt verwacht”

 1. guy zegt op

  En men zou alvast al de waanzinnige Song Kran waterverspilling aan banden kunnen leggen, en dat mag voor mijn part manu militari, en met boetes en gevangenisstraffen erbovenop !

 2. William zegt op

  Beginnen met de waterverspilling tijdens Songkran.
  Vooral in Pattatya waar 3 dagen niet genoeg zijn en
  waar het 8 tot 10 dagen ” feest ” moet zijn !!!

 3. l.lagemaat zegt op

  Het effect van El Nino omvat een periode van ongeveer 7 jaar.

  Hebben na alle overstromingen afgelopen maanden niemand maatregelen genomen om de reservoirs vol te laten lopen?
  Alle 76 gouverneurs worden nu (pas) geinstrueerd!
  Hoe dom kun je zijn!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website