Thailand minder in trek bij expats

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags:
12 oktober 2018
Craig S. Schuler / Shutterstock.com

Thailand is niet meer de gedroomde bestemming voor expats, zo blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van HSBC, de Expat Explorer survey. Thailand is dit jaar maar liefst 6 plaatsen gedaald.

Ook de Filipijnen deed het aanzienlijk slechter, andere Zuidoost-Aziatische landen deden het beter ze handhaafden hun positie op de lijst of stegen zelfs iets.

Thailand krijgt nog wel een een goede score voor vastgoed en gezondheidszorg, maar op het gebied van onderwijs en veiligheid gaat het mis. Het land scoorde ook laag als het gaat om politieke stabiliteit en baanzekerheid.

De ranglijst voor landen die aantrekkelijk zijn voor expats bestaat uit 31 landen, waaronder zes Zuidoost-Aziatische landen. De lijst wordt aangevoerd door Singapore.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Thailand minder in trek bij expats”

 1. aad van vliet zegt op

  Mooi bericht maar hoe is de verhouding tussen werkende expats en niet werkende expats in Thailand?

  Deze lijst is voor werkende expats in Thailand! Neem Singapore bij voorbeeld. Staat op plaats 1 maar wie wil daar als niet werkende wonen? Erg klein en erg duur. Na twee dagen heb je alles gezien (en wellicht al je geld kwijt!)

  Is er niet een dergelijke lijst voor niet werkenden?

  Aad

  • Gerard zegt op

   Ja die is er, lijst van goedkoopste landen, dwz geen tot weinig tax. Daarbij wordt aangegeven welke landen redelijk to veilig eschouwd worden zolang je niet de verkeerde plekken hierin opzoekt.
   Zoek maar in Youtube.

 2. janbeute zegt op

  Ik dacht altijd dat een expat iemand is die voor een bepaalde tijd uitgezonden wordt door een buitenlands bedrijf in een ander land ,
  En dus werkt .
  Of bestaan er ook expats die niet werken .

  Jan Beute .

 3. De Kind zegt op

  Een expat is iemand die tijdelijk in een land werkt met een andere cultuur dan waar hij of zij in is opgegroeid. Onder expats verstaan we meestal hoogopgeleide mensen. Het verblijf in het buitenland kan permanent zijn, maar is over het algemeen tijdelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website