Thailand meldt 16.000 aids-sterfgevallen in 2016

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags:
26 januari 2018

Thailand heeft het op twee na hoogste AIDS sterftecijfer in Azië. In 2016 stierven er 16.000 mensen. De regering heeft maatregelen  aangekondigd om het aantal hiv-infecties te stoppen. De doelstelling is om de AIDS-epidemie te stoppen voor 2023.

Volgens een rapport van UNAIDS, een organisatie van de Verenigde Naties, blijft het aantal met HIV geïnfecteerde mensen alarmerend hoog met 5,1 miljoen. Slechts 2,4 miljoen geïnfecteerde mensen hebben toegang tot goed zorg en medicijnen.

Het hoogste aantal AIDS-sterfgevallen in 2016 was India: 62.000, gevolgd door Indonesië met 38.000. Er zijn geen betrouwbare cijfers uit China.

Bron: Der Farang


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Thailand meldt 16.000 aids-sterfgevallen in 2016”

 1. Joost A. zegt op

  “De doelstelling is om de AIDS-epidemie te stoppen voor 2013.”
  Ik vermoed dat de redactie bedoelt ‘2023’.

  • Khun Peter zegt op

   Klopt

 2. Tino Kuis zegt op

  Hier een goed en volledig artikel over HIV/AIDS in Thailand.

  https://www.avert.org/professionals/hiv-around-world/asia-pacific/thailand

  Paar cijfers over Thailand in 2016

  450.000 mensen leven met HIV
  6.500 nieuwe gevallen van HIV
  16.000 sterfgevallen door AIDS
  68 procent van volwassenen krijgt antiretrovirale middelen
  86 procent van de kinderen krijgt medicatie

  Vrijwel geen moeder-kind besmetting meer

  Het aantal sterfgevallen tussen 2005 en 2016 daalde met 2/3

  Sekswerkers
  12 procent positief HIV onder mannelijke sekswerkers en 2 procent onder vrouwelijke sekswerkers. Maar in Bangkok is dat laatste percentage 20 procent.

  De voorspelling is dat Thailand een van de eerste landen ter wereld, en de eerste in Azië, zal zijn die AIDS in het jaar 2030 zal zien verdwijnen (begrijp ik niet helemaal : sterfgevallen? nieuwe infecties? alle HIV-positieven?)

  • TH.NL zegt op

   Ben het helemaal met U eens Tino Kuis.
   Ik heb nogal wat contacten met mensen die HIV infecties dan wel een aidsontwikkeling proberen te voorkomen. Ik hoor nog steeds van deze mensen dat als men dit eenmaal heeft men (nog)steeds een gratis uitstekende behandeling kan krijgen gefinancierd vanuit de overheid. Nog wel omdat men zich in deze kringen de laatste tijd steeds vaker zorgen maakt of financiering van deze gratis voorzieningen niet in gevaar komen door nogal vreselijke dure presige projecten van deze overheid.
   Echter – en daar heb ik al eens eerder over geschreven – is de schaamte die degene die het overkomt ondergaat en zich daarom niet laat testen dan wel een behandeling laat toestaan helaas erg groot. De omgeving zou het een en ander wel eens in de gaten kunnen hebben volgens hun en dat is kennelijk belangrijker dan hun leven!
   Allemaal heel triest maar wel waar. Meer promotie vanuit de Thaise overheid zou alles veel meer positief beïnvloeden.

   • Tino Kuis zegt op

    TH.NL
    Toen ik in 1999 in Thailand kwam wonen ging ik bijna maandelijks naar de crematie van een aan AIDS overleden jong iemand. De laatste jaren nooit mee.
    Ik heb in die tijd met behulp van een andere Nederlander en een abt van een tempel een verblijf opgezet voor vrouwen die wegens HIV uit de familie waren verdreven. Dat is gelukkig nu niet meer zo nodig.
    Het kan altijd beter maar de voorlichting over HIV/AIDS is de laatste 10-20 jaar zeer verbeterd. Er zijn weinig mensen meer die niet weten hoe de vork in de steel zit. Maar weten en er naar handelen zijn weer twee verschillende zaken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website