De Thaise regering heeft besloten om de eerder voorgestelde toeristenvergoeding van 300 baht te schrappen en in plaats daarvan te focussen op een uitgebreid verzekeringsplan voor buitenlandse toeristen.

Dit plan is bedoeld om de veiligheid van toeristen in het land te verhogen en wordt voorgesteld door het ministerie van Toerisme en Sport. Het omvat een dekking tot 500.000 baht voor gewonden en 1 miljoen baht in geval van overlijden door een ongeluk.

Premier Srettha Thavisin heeft opdracht gegeven aan het ministerie om een verzekeringspolis op te stellen die alle toeristen dekt. Dit is een strategische zet om de reputatie van Thailand als een veilige reisbestemming te versterken. Deze nieuwe benadering vervangt het eerdere plan door een vergoeding en zal naar verwachting meer kosten dan de oorspronkelijk voorgestelde 50 miljoen baht.

Deze stap volgt op de ontbinding van het Fonds voor buitenlandse Toeristenhulp, dat voorheen compensatie bood bij ongevallen voor toeristen. De premier heeft ook benadrukt dat er samenwerking nodig is tussen het ministerie van Toerisme en Sport en het ministerie van Volksgezondheid, en dat er meer toezicht moet komen door de Koninklijke Thaise Politie, met name de immigratie- en toeristische politie.

Het aanbieden van een uitgebreide verzekering wordt gezien als een essentiële stap om het vertrouwen van toeristen te vergroten, vooral na recente incidenten die de veiligheidsproblematiek aan het licht brachten. Marisa Sukosol Nunbhakdi, de president van de Thaise Hotels Association, heeft haar steun voor het plan uitgesproken en benadrukt de noodzaak van transparante communicatie over de compensatiedetails voor verschillende medische scenario’s.

12 reacties op “Thailand introduceert uitgebreide toeristenverzekering voor verhoogde veiligheid”

 1. Ton zegt op

  Het lijkt een beetje op: ‘mosterd na de maaltijd’ of als: ‘als het kalf verdronken is dempt men de put’. Van het inzettenn op veiligheid in het verkeer zou naast de toeristen, iedereen profiteren. Vooral dat bedrag bij overlijden klinkt heel cynisch. Onduidelijk is ook hoe het wordt gefinancierd. Is het gratis? Wordt het tegen betaling aangeboden? Veel toeristen hebben een reisverzekering. Worden toeristen verplicht om het aan te schaffen? (Immers het wordt genoemd als alternative voor de Airport tax van 300 Euro.)

 2. Johannes zegt op

  Prachtig toch? Je wordt nog steeds overhoop gereden op zebrapaden MAAR: je bent verzekerd! Ik voel me een stuk veiliger nu.

  • Kurt zegt op

   Wanneer is het dan wel goed?

   Ik vind het een mooi initiatief. Maar er zullen altijd mensen zijn die altijd mopperen.

   • Johannes zegt op

    Het is pas goed als er iets gedaan wordt aan de verkeers onveiligheid. Die onveiligheid wordt niet opgelost door een verzekering. Maar er zullen altijd mensen zijn die zulke redeneringen niet kunnen volgen.

    • Melissa zegt op

     Met of zonder die verzekering zal de onveiligheid niet met een vingerknip verdwijnen. Die twee hebben niets met elkaar gemeen.

     De Thaise bevolking moet een totale mentaliteitswijziging ondergaan en dat duurt nog vele tientallen jaren.

     Dat ze nu een verzekering willen invoeren om de buitenlandse toeristen financieel in te dekken bij ernstige ongevallen kan je alleen maar toejuichen. Het rijgedrag van de Thai hierbij betrekken is onzin. Maar goed, ik ben misschien ook een persoon die jullie kromme redeneringen niet kan volgen.

 3. Andrew van Schaik zegt op

  Nou zeg een Thaise verz.mij, die staan ook niet bekend als vlotte betalers.
  Integendeel die zeggen tijd nodig te hebben om de boel uit te zoeken en vragen je even voor te schieten.
  Aan het eind van de story proberen ze met een dealtje van bijv.60% er vanaf te komen.
  Sluit maar een Europese doorlopende reisverzekering af. 100% safe!

  • Erik Kuijpers zegt op

   Andrew, kun je zo’n Europese doorlopende reisverzekering ook afsluiten en/of voortzetten na emigratie naar Thailand?

 4. Roy zegt op

  Misschien dat geld besteden om de mensen een gedegen rijopleiding te geven? Mijn kinderen moesten na 3 halve dagen les gekregen te hebben een straat uit rijden en ze hadden hun rijbewijs. ‘Nu kun je echt gaan leren rijden’ zei de examinator nog. Bij het theorieexamen mochten 5 op de 50 vragen fout beantwoord worden, ja, 6 of 7 was ook niet zo erg. Striktere, duidelijkere en dezelfde regels voor iedereen zou al een goede start zijn.

 5. Jan zegt op

  Ik kreeg een verzekering bij het afsluiten van mijn bankrekening, weet het juiste bedrag aan premie niet meer maar verzekerd bij ziekte en ongeval..tot een aardig bedrag..dekt in elk geval totdat je ziekfonds en reisverzekering kan aanspreken
  Bangkok bank

 6. Rob zegt op

  Ik heb al een doorlopende reisverzekering . Wereld Dekking. Zou toch genoeg moeten zijn .

  Hoe willen ze dat dan innen ??
  Of verplichten??

  Bij binnenkomst?

  We gaan het maar weer afwachten..

  Leuk voor de toeristen die 1 maand hier verblijven.

  • Roger zegt op

   Rob,

   Zoals ik hier eerder heb gelezen, hebben we dat te danken aan al die toeristen die reizen zonder verzekering. Als ze dan een ernstig ongeval krijgen worden ze op kosten van de Thaise regering verzorgd en verdwijnen ze zonder te betalen.

   Het is steeds hetzelfde. De personen die wel in orde zijn draaien mee op voor het gelag van de profiteurs.

   Anderzijds vind ik het een faire oplossing. Dan worden die 300THB toch nuttig aangewend. En het is uiteindelijk geen gigantisch bedrag.

 7. Rob zegt op

  Het gaat niet om het bedrag.
  Het gaat om de rompslomp…

  Het mag ook 500 bath zijn , maar verreken dat dan in je ticket.

  Als er bv 30 miljoen toeristen komen pj dat maal 500 bath.

  Lijkt mij voldoende om de kosten te dekken!!
  Er zijn inderdaad veel toeristen zonder ziektekostenverzekering.
  Maar ik ken er een paar die wonen hier permanent. .
  De meeste gaan echt niet zonder ziektekostenverzekering op reis .
  Ik zeker niet.
  Doorlopende reisverzekering voor 100 € per jaar!!
  Wereldwijd dekking.
  Daar ga je geen risico voor nemen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website