Erosie is een serieuze bedreiging voor veel stranden in Thailand. Dit vraagt om stevige maatregelen anders zal de zee veel stranden verzwelgen met schade aan het toerisme tot gevolg.

Staatssecretaris Ormsin van transport luidt daarom de noodklok. Als voorbeeld noemt hij Pattaya waar stranden van 35 meter de afgelopen jaren al door erosie zijn gekrompen naar  twee tot drie meter. Ormsin: “Als we niets doen, blijven er geen aantrekkelijke stranden over.”

Het Marine Department is al begonnen met het opspuiten en aanvullen van het strand in Pattaya. Dit project moet model staan voor andere projecten in het land die noodzakelijk zijn om de stranden uit de klauwen van de zee te houden.

Over een afstand van 2,8 km van noord naar zuid-Pattaya komt er flink wat zand bij: het strand wordt aangevuld met 300.000 kubieke meter zand. Het project moet in 2017 klaar zijn.

Ook het zwaar bedreigde Chalatat strand in Songkhla moet gered  worden. Het ministerie heeft voor een aantal projecten een budget van 300 miljoen baht. Deze klussen moeten naar verwachting in 2018 afgerond zijn.

Thailand heeft een kustlijn van ruim 3.000 km (2.000 km aan de Golf van Thailand en 1.000 km aan de Andaman zee). Volgens het Marine Department wordt daarvan 670 km bedreigd door erosie. Dat gaat in een behoorlijk tempo er verdwijnt zo’n 5 meter strand per jaar.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Thailand dreigt aantrekkelijke stranden te verliezen”

  1. Rothier zegt op

    Ook in patong gaan ze er wat moeten aandoen, ligt er niet proper bij, ingestorte randen van de voetpaden, geen strandzetels meer; Iedereen moet zijn bad handoek meedoen. Ze zijn gewoon daar alles aan touristen aan verliezen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website