Thailand is door de VS van de Priority Watch List van IP overtreders (intellectual property) afgehaald en staat nu op de Watchlist. Het land is berucht om de vele vervalsingen van merkartikelen. Nep merktassen en horloges zijn daar de bekende voorbeelden van.

Thailand stond tien jaar op de lijst van landen waar het slecht gesteld is het respecteren van het merkenrecht. Handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer schrijft in een verklaring de Thailand nu meer werk maakt van de aanpak van merkvervalsingen: “De samenwerking van de VS en Thailand bij verbetering van de IP bescherming en handhaving hebben bij een reeks kwesties, goede resultaat opgeleverd”.

Premier Prayut is blij met het besluit. “De premier bedankt alle partijen die er hard aan gewerkt hebben om dit succes te boeken”, aldus regeringswoordvoerder Sansern.

De strenge controle op schendingen van het merkenrecht, die in juli is begonnen, heeft volgens minister Sontirat van handel er al toe geleid dat het probleem op enkele plaatsen vrijwel is verdwenen. De aandacht ging de afgelopen tijd vooral uit naar: het MBK warenhuis (Bangkok), de Chatuchak weekendmarkt (Bangkok), de grensmarkt Klong Kluea (Sa Kaeo), Patong beach en Karon beach op Phuket.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Thailand beloond voor aanpak nepartikelen”

 1. Khun Peter zegt op

  Het viel mij ook op dat er minder nep wordt aangeboden. Het is nog wel te krijgen maar minder opvallend.

  • Kevin zegt op

   Precies, ik ben dit jaar voor het eerst naar thailand gegaan en een aantal keer mbk geweest. Een keer vroeg ik naar een galaxy S8 en toen vroeg de verkoopster: origineel?
   En een andere keer wilde een tassenverkoper mij een paar horloges laten zien en toen schuifde hij een kast opzij en stapten we in een geheim kamertje.
   Het is er allemaal wel dus, maar ze leggen het niet open en blood.

 2. Fransamsterdam zegt op

  Ben benieuwd wanneer Pattaya aan de beurt is. Ik heb zojuist mijn kostbare verzameling nog uitgebreid met een paar waardevolle kleinoden.
  .
  https://photos.app.goo.gl/pCU01Z2yy9fGKoZC3
  .

 3. henry zegt op

  Er zijn nog verschillende grote Wholesale markten de zogenaamd Rongkrueng markten waar voor 80% namaakartikelen worden verkocht. Alleen zie je daar geen toersten of buitenlanders.

  • Annie zegt op

   Hoi henry ,
   Kan je mij aub toelichten waar ik die kan vinden ? Ben afgelopen maand 3 weken in Thailand geweest met name in hua hin ( niks te vinden) de laatse dag bkk on het MBK lopen kijken ook niks wat ik graag wilde hebben terwijl ze daar normaal zat hadden wat ik graag wilde hebben s avonds nog even op de phatpong markt gelopen maar ook allemaal troep van slechte kwaliteit
   Ik zal helaas pas volgend jaar weer kunnen gaan maar ik.zou het wel prettig vinden als ik een adres zou kunnen hebben in hua hin of omgeving of bkk ( ik wil absoluut niet groot en veel inkopen voor de handel hou me ten goede maar gewoon een paar goede nep dingen voor mezel en me familie
   Ik hoop dat u mij kan helpen ?

   Vriendelijke groet

 4. janbeute zegt op

  Meeste nep komt nu uit China , als ik zo om mij heen kijk bij markten .

  Jan Beute .

  • Fransamsterdam zegt op

   Zetten ze dat erop dan, “Made in China”?

 5. Willem zegt op

  haha actie in Patong en Karonbeach. Ik ben net 2 weken op Phuket geweest. Ik heb absoluut niks gemerkt dat er een actie is geweest. Ik had wel 3 containers vol met nep kunnen meenemen. Kleding, tassen en horloges het is allemaal gewoon verkrijgnaar.

 6. Henk zegt op

  Namaak wordt overal verkocht.
  Waar ter wereld je ook komt.
  Niet uitzonderlijk voor Thailand dus.
  Echter het is gewoonn overal verkrijgbaar.
  Mbk is geen uitzondering. Er wordt regelmatig gecontroleerd bij mbk. Per sectie wordt er gekeken wat er ligt.
  Geld wordt betaald en jawel vooraf wordt gemeld dat er een aantal langskomen.
  Jbl speakers, Samsung telefoons etc hoeven niet weg gehaald te worden.
  In Chinatown wordt er geregeld gecontroleerd. Eveneens vooraf aangekondigd. Hierdoor sluiten de meeste winkels de rolluiken en staat het personeel te wachten op straat todat de boel weer open kan.
  Incidenteel wordt er een winkel leeggehaald.
  De bedragen die aan de politie betaald worden zijn tussen de 30.000 en 50.000 baht.
  Hoe komt de handel Thailand binnen?
  Dit gaat per truck. Ook bij de grens wordt er onderhandeld en betaald.
  Samsung clonen worden geleverd met afgeschermde logos en de software wordt aangepast in Thailand in de verkoop. Opzich dus geen startscherm met Samsung.
  Alles wordt los geleverd en in Thailand verpakt in de doosje behorende bij de telefoons.
  De verpakking wordt eveneens in Thailand gemaakt.
  Produkten met logo’s van bv Hello Kitty, doraemon, spiderman ,rilakuma enz worden zeer grof verkocht.
  Dit gaat met name voor telefoonhoesjes, etuis, pennen tassen enz.
  Nu bv actueel de yeticup. Origineel echter met logo te verkrijgen.
  Powerbanks, laadsnoeren, adapters enz verkrijgbaar als origineel en copy.
  Bijna dagelijks krijgen we aanbiedingen van partijen. Origineel en copy.
  Juiste kennis van de markt en de logo’s is belangrijk.
  Jbl xtreem bv origineel 200 euro. Copy 500 baht.
  Verschil? Zoek het maar…
  Horloges eveneens. Als toerist ben je vaak niet op de hoogte en ga je vaak de mist in.
  Logo/ naam bv hoco en holo. Verpakking, design etc gelijk.
  En jawel voor de gewone consument is bv jbl speaker gewoon niet te kopen. Copy is kwalitatief erg goed en wordt dus ook gewoon her en der verkocht.
  China is een grote leverancier voor namaak. Zonder namaak staat er ook gewoon een deel van de economie stil.

 7. Ronny Cha Am zegt op

  Verleden week was ik in Samut Songkram bij de douane een paket gaan ophalen. Ja soms pikken ze je paket eruit om te controleren. De tracking zegt….geleverd te Cha Am, echter paket staat 99 km verder richting Bangkok. In het kantoor was er een jonge dame die twee dozen kwam ophalen, vol met nieuwe handtassen duidelijk voorzien van Dior en chanel enz labels. Ik en mijn vrouw keken aandachtig toe hoe de beamte dit ging beteugelen. Mijn vrouw had wat medelijden met de jonge thaise en ging er eens aan vragen wat probleem ze had. Ze had geen probleem. De goederen waren zogezegd tweede handshandtassen zei ze en werden in volle 100% belast, diende 5000 bath te betalen en liep er blij gezind mee naar buiten.
  Dus…import easy toegestaan!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website