Ramon Dekkers (43)

Sportschool Golden Glory, waar Dekkers kind aan huis was, is tot nader order gesloten. Alle trainingen van woensdag werden afgelast. Bekenden van Dekkers reageerden aangeslagen. “Het nieuws is ingeslagen als een bom. Het kwam totaal onverwacht. Ramon was een fitte vent en mankeerde niks. Hij was de Mohammed Ali van Breda.”

Ook kickbokser Peters Aerts uit Eindhoven is geschokt. “Ongelooflijk. Wat een drama. Ik schrik ervan, man. Hoe is ‘t mogelijk op zo’n leeftijd?”  Aerts en Dekkers kenden elkaar ‘heel goed’. “Hij was absolute wereldtop toen ik begon. Ramon was een voorbeeld voor me en een super thaibokser.”

Dekkers viel in het tunneltje bij de kruising met de Emerparklaan. Hulpdiensten rukten massaal uit met zes politiewagens, drie ambulances en een traumahelikopter. Ook omstanders schoten te hulp. Reanimatie mocht niet baten. Het verkeer werd door het ongeluk tijdelijk omgeleid.

Achtvoudig wereldkampioen

De Bredanaar, bijgenaamd The Diamond, was achtvoudig Muay Thai- en kickbokswereldkampioen. Eind vorige eeuw was hij de bekendste buitenlandse thaibokser in Thailand. Daar kreeg hij zelfs een koninklijke onderscheiding. Dekkers was de eerste buitenlander die de titel Thaibokser van het Jaar kreeg.

De plotselinge dood van Dekkers houdt de gemoederen in de bokswereld bezig. Oud-bokser Bas Rutten, geboren in Tilburg en nu woonachtig in Amerika, twijfelt er niet over: “Ja, het is waar. De grootste thaibokser ter wereld is vandaag overleden.” De Amerikaanse kickbokser Vinny Magalhaes twittert dat Dekkers ‘een legende was’. Collega Duke Roufus gelooft dat Dekkers ‘velen onder ons heeft geïnspireerd in trainen en vechten’.

(Bron: Omroep Brabant)

Zie ook: www.thailandblog.nl/sport/thaibokser-ramon-dekkers-krijgt-koninklijke-onderscheiding-thailand/


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Thaibokslegende Ramon Dekkers (43) uit Breda onverwacht overleden”

 1. John zegt op

  Rust in vrede Ramon Dekkers.
  Hij was voor vele een voorbeeld en inspiratie in de Muay Thai sport. The Diamond was een heer in en buiten de ring!! Één van werelds beste Muay Thai vechters! Laatst in Thailand een koninklijke onderscheiding gekregen! En nu, ongelooflijk, pas 43 jaar!

 2. fred zegt op

  Ongelofelijk..vaak als ik in Thailand kwam en naar thaibox wedstrijden ging werd ik door de lokalen aan gesproken met you know ramon dekkers?..Ramon was voor thaiboxen wat cruyf is voor voetballen.je was trots op je land..ramon was een groot voorbeeld voor velen in Nederland en ver daarbuiten die het thaiboxen een warm hart toe dragen..

 3. Gringo zegt op

  Ik ben niet zo’n boksliefhebber, maar dit doet mij wel wat. Op verschillende plekken hier in Thailand hangen foto’s van deze legendarische kickbokser.
  Van de website Omroep Brabant dit bericht:

  BREDA – De plotselinge dood van thaibokslegende Ramon Dekkers (43) uit Breda haalt over de hele wereld het nieuws. Van Rusland tot aan Griekenland en zelfs buiten Europa berichten media over het wegvallen van ‘The Legend’. Dekkers overleed woensdag toen hij onwel werd tijdens het fietsen.
  De Russische website SuperKarate schrijft dat Dekkers nooit een gevecht weigerde. “Hij vocht tegen iedereen, onder alle omstandigheden. Zelfs als hij geblesseerd was, was hij niet te stoppen.”

  Griekenland en Roemenië
  “Mensen uit de thaibokswereld zijn ondergedompeld in rouw”, kopt de Griekse nieuwssite NewsNow. De Roemeense website Sport Ro noemt de dood van Dekkers breaking news. “Dit is slecht nieuws voor de sport. De beste vechter ooit is overleden”, schrijven Roemeense sportjournalisten.

  Ook buiten Europa wordt aandacht besteed aan de dood van de Bredase thaibokser. De Braziliaanse nieuwssite Bem Paraná berichtte over het tragische noodlot dat Dekkers woensdag trof.

  Herinnering
  Artikelen op websites gericht op kickboksnieuws konden niet uitblijven. Bloody Elbow was een van de eerste sites die melding maakte van Dekkers’ overlijden, net als Liver Kick. “Hij zal altijd worden herinnerd door zijn prestaties binnen en buiten de ring.”

  Het is kennelijk nog niet overal doorgedrongen, dit nieuws, de Thaise media hebben er nog niet over bericht.

 4. ferry bookelman zegt op

  RIP RAMON
  Ouwe vriend, topper, ik ga je missen
  Cor en familie veel sterkte en gecondoleerd met dit waanzinnige verlies.

 5. J.Jordaan. zegt op

  Zo zie je maar weer. Ze kunnen de vernedering niet vergeten die Ramon hen heeft aangedaan. 8 keer wereldkampioen, dus ook 8 keer een geweldige Thai vernederd. Had toch de eerste dag op het nieuws moeten staan. Nee niet doen. Geen bewondering voor die man die in de hele wereld bekend is (en zelfs een onderscheiding heeft gehad op de verjaardag van de Koning) en een groot sportman was. Wat denk je als Anton Geesink was overleden. De Japanners hadden het eerder op het nieuws gebracht dan “de Telegraaf”.
  Dat is toch weer de Thaise mentaliteit. Wij zijn de beste van de wereld en de rest bestaat niet.
  Ramon, veel te vroeg gestorven. Wij vergeten onze sporthelden niet en zelfs de grote uit het buitenland niet.
  Ik zal je nooit vergeten.
  J.Jordaan.

  • rob phitsanulok zegt op

   Ik moet even reageren want als deze *** opmerking hier blijft staan zou een ieder een heel verkeerde indruk van sporters[boksers] onderling kunnen krijgen.
   Ramon heeft meer dan 100 keer de ring verlaten als wereldkampioen en heeft nooit een Thai of andere tegenstander vernederd. Wij waren de eersten die na het gevecht met z’n allen [wij en tegenstanders] een drankje gingen drinken en een hoop van Ramon’s tegenstanders zijn altijd vrienden gebleven. En we hebben ook nu weer heel respect uit o.a. Thailand mogen ontvangen. Ook in Thailand is het slechte nieuws aangekomen en het word met veel respect gepresenteerd.
   Deze sport draait om wederzijds respect en dat willen we graag zou houden.

  • Tino Kuis zegt op

   De Thais-talige krant Matichon besteedt vandaag aandacht aan het overlijden van Ramon Dekkers op de sportpagina met waarderende woorden. Met die ‘Thaise mentaliteit’ valt het dus wel mee.

 6. rob phitsanulok zegt op

  Het is nog steeds niet te geloven, zo’n groot kampioen en van het ene op het andere moment is hij, de grootste ooit, er niet meer.
  Ik heb het geluk mogen hebben vele jaren in het begeleidingsteam van Ramon gewerkt te hebben. Hij nam altijd de moeite en de tijd voor de mensen als ze een foto of handtekening wilden hebben. Ook op hele belangrijke momenten [voor wedstrijden] had hij tijd voor een gesprek met een ieder.
  Als je nu de site van Golden Glory bekijkt en ziet hoe groot het bedrijf is geworden, besef dan dat als hij er niet was geweest, er niets van dat alles was geweest.
  Hij heeft in deze mooie sport voor zovelen deuren geopend en is denk ik voor een ieder in deze sport een voorbeeld geweest. Ik ben erg blij dat de koning van Thailand hem afgelopen december nog een mooie benoeming heeft gegeven als enige buitenlandse sporter ooit.
  Ik hoop van harte dat hij altijd een voorbeeld voor alle sporters mag blijven.
  rust zacht lieve vriend.
  Rob de Callafon

 7. John zegt op

  En wat ik verder ook echt triest vindt, is dat er op het journaal en teletekst geen melding van is gemaakt. Is gewoon schandalig! Een groot sportman is heengegaan en niemand die het zich interesseert daar! Dan kun je beter voetballer zijn of schaatser!

  Deze is voor jou Ramon: Diamonds are forever!

  • justHarry zegt op

   Ik zag het net op het NotU (News of the Universe) voobij komen. Wellicht een troost voor de fan’s.

 8. Roswita zegt op

  Ik heb hem zelf nooit zien vechten in de ring, maar al mijn Thaise vrienden waren een groot fan van Ramon Dekkers. Ik sprak en net een paar via Skype, en ze zaten met tranen in hun ogen toen ik het ze vertelde. Hun held is niet meer.

  R.I.P. Ramon!!

 9. Dick van der Lugt zegt op

  Bangkok Post meldt vandaag het overlijden van Ramon Dekkers in de sportbijlage (correctie: op de sportpagina). De krant memoreert zijn overwinningen op de beste Muay Thai-vechters van Thailand en vermeldt zijn bijnaam in de Thaise pers: Turbine from Hell.

  Dekkers was de eerste niet-Thai die de Muay Thai fighter of the year onderscheiding van de Sports Writer’s Association of Thailand in 1992 won.

 10. Gary zegt op

  Rob phitsanulok lees deze blog nu ongeveer een jaar weet om een klote reden nu wie je ben. Kom net uit Cambodja en zit nu te janken op de bank thuis in pattaya. Laten we kontact houden woon nu al een paar jaar hier. Sterkte jij ook, lange Gerrit mijn email adres op te vragen bij Thailand blog.

  Moderator: Dat Thailandblog als brievenbus fungeert, is niet de bedoeling.

 11. Tino Kuis zegt op

  Ook de Thais-talige krant Matichon besteedt aandacht aan het overlijden van Ramon Dekkers op de sportpagina van vandaag. De krant noemt hem ‘de beroemste buitenlandse kickbokser in Thailand’, hij won 175 van zijn 200 gespeelde wedstrijden hier en was 8 keer Wereldkampioen.

 12. cor verhoef zegt op

  Heel triest. De BP on line plaatste een video compilatie van zijn carriere. Zijn tegenstanders hebben geen schijn van kans, zo lijkt het. Wat me opviel was dat Ramon, vooral zijn vuisten gebruikte om zijn tegenstanders te ontmantelen (vernietigen), terwijl Thaise Muay Thai vechters het meer moeten hebben van de zij-en-opwaartse trappen.
  Niks over kunnen vinden in de Nederlandse pers. Zal wel met de bezuinigingen te maken hebben.

 13. Dick van der Lugt zegt op

  Een fraaie foto van Ramon Dekkers siert de voorpagina van de Sportbijlage van Bangkok Post van zondag. Op pagina 8 een wat uitgebreider verhaal dan eerder in de krant onder de titel Diamond Dekkers leaves a legacy.

  Degenen die meenden te moeten constateren dat Thailand zijn overlijden negeerde, waren ongeduldig.

 14. Han.Den.Heijer zegt op

  Een onverwacht bericht.
  Een grote schok.
  Met grote verslagenheid heb ik kennisgenomen van
  het overlijden van Ramon Dekkers.

  Mij vriend uit thailand.
  Waar wij elkaar hebben ontmoet, dat was in 1992 in Suhothai Oldcity waar ik heb gewoond 24 jaar.
  Hij heeft ook mijn kinderen leren kennen, en heeft mijn zoon toen 6 jaar Wat trucjes bij gebracht wat betreft Muay Thai.

  Ik kende hem als een fijne en eerlijke vriend.
  Een goede Boxer en een sportieve tegenstander.
  Ik wenst zijn familie, vrienden, kennissen en
  Heel veel sterkte toe.
  Han .Den.Heijer
  Emmen

 15. Han.Den.Heijer zegt op

  Moderator: wij plaatsen geen Engelstalige reacties.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website