Ramon Dekkers ontvangt Koninklijke onderscheiding

De bekendste Nederlander in Thailand, achtvoudig wereldkampioen thaiboksen Ramon Dekkers, heeft deze week een Koninklijke onderscheiding gekregen van het Thaise koningshuis voor zijn verdiensten voor de sport. De Nederlander werd eveneens benoemd tot ambassadeur van alle buitenlandse boksers in Thailand.

Ramon is dolblij met deze bijzonder onderscheiding. “Dit is heel belangrijk voor mij. Het is de grootste erkenning die ik kan krijgen voor wat ik heb bereikt in deze sport”, aldus Dekkers, na de uitreiking door de Thaise prinses Ubolratana Rajakanya, de oudste dochter van koning Bhumibol Adulyadej.

Dekkers is in Bangkok op uitnodiging van zijn voormalige bokspromotor in Thailand ter gelegenheid van de 85e verjaardag van de Thaise koning. De onderscheiding was een complete verrassing voor de Brabander.

Al eerder schreef Joseph Jongen een artikel over Ramon Dekkers, die in Thailand een heldenstatus geniet: www.thailandblog.nl/sport/nederlands-beroemdste-sportman-thailand/

Ramon ’Diamond’ Dekkers was in de jaren negentig de bekendste buitenlandse kickbokser in het Aziatische land, waar thaiboksen de nationale sport is. Hij versloeg er meerdere Thaise kampioenen voor eigen publiek en werd in 1992 als eerste buitenlander gekroond tot ’bokser van het jaar’ in het land. Hij is nog steeds een beroemdheid in Thailand, waar jong en oud zijn naam kent en hij nauwelijks over straat kan zonder te worden aangeklampt. Dekkers beëindigde zijn carrière officieel in 2001 en traint nu andere boksers in zijn boksschool in Breda.

Bron: De Telegraaf


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Nederlandse thaibokser Ramon Dekkers ontvangt Koninklijke onderscheiding in Thailand”

 1. RonnyLadPhrao zegt op

  Gefeliciteerd met deze bijzondere onderscheiding.
  Hij mag terecht fier zijn, en is een grootse erkenning voor wat hij heeft bereikt in deze sport.
  Het feit dat deze erkenning komt uit een land waar deze sport op de eerste plaats staat, geeft het alleen maar meer uitstraling.
  Ook de benoeming van “Ambassadeur van alle buitenlandse bokser” bewijst dat men niet alleen zijn sportieve prestaties in de ring hoog inschat , maar ook deze daarbuiten.
  Mijn allergrootste respect hiervoor

 2. Eindelijk eens goed nieuws uit de bokswereld, na al die negatieve dingen die er de laatste jaren, naar buiten komen.

 3. Jos zegt op

  Dus bijna de Anton geesink van Thailand.

  En dus ook iemand die deze sport als sportman beoefend.
  Heeft de sport wel nodig gezien als die criminelen die er in de NL om heen hangen.

 4. rob Phitsanulok zegt op

  ik heb het stuk niet in een keer kunnen lezen[ traantje] , maar ben ongelooflijk trots op Ramon. Ik weet wat hij er voor heeft moeten doen en laten. Hij is uitzonderlijk, en zo een komt er niet meer helaas. Dat ze juist hier deze prijs aan hem geven betekent heel veel voor hem , voor de sport en voor ons land. Een goed moment nu hij bezig is met een nieuwe carriere als boks verslaggever bij Golden Glory.
  gefeliciteerd en veel succes, kanjer.

 5. Een felicitatie waard. Prima Holland promotie in Thailand door Ramon Dekkers. We zijn een klein landje maar onderscheiden ons vaak door sportieve prestaties.

 6. Mathias zegt op

  Helaas is Ramon Dekkers vandaag plotseling overleden.Niet in de ring. maar op de racefiets.
  r.i.p.

  http://www.telegraaf.nl/telesport/21337095/__Thaibokser_Dekkers_overleden__.html

 7. John zegt op

  RIP Ramon Dekker! Één van wereld’s beste Muay Thai vechters is niet meer!

 8. rob phitsanulok zegt op

  Hij was de grootste, maar toch altijd zo gewoon.Altijd tijd voor een ander, altijd zichzelf.
  Ik was toendertijd lid van team Dekker en was zijn cornerman en manusje van alles.
  Wat te eten na de weging, wat te drinken en goed hotel,alles moesten we regelen.
  Het is ook door hem dat ik in Thailand ben gekomen.Als we nu kijken op de side van Golden Glory, dit alles was er zonder hem niet geweest.Het is zo makkelijk gezegd, hij was de grootste , maar dat was echt zo bij hem.
  Ik weet dat hij een trouwe lezer was van Thailandblog, en hier werden soms ook mooie dingen over hem gezegd, waarvoor ik jullie wil bedanken.
  Hij zal een grote leegte achterlaten, zeker thuis in Breda want hij was een familieman, iedere dag bij zn moerder langs en altijd bellen.
  Dit alles is in een keer weg, ongelooflijk,
  rust in vrede lieve kampioen,
  Rob de Callafon


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website