Kata Noi beach – Phuket

Thai Airways International (THAI) start vanaf 2 juli met directe vluchten naar Phuket. THAI vliegt vanaf de steden Zürich, Parijs, Kopenhagen, Frankfurt en Londen. Qatar Airways vliegt vanaf 1 juli vier keer per week van Doha naar Phuket.

De vluchten sluiten aan op het door de regering bevestigde besluit van vrijdag om Phuket te heropenen voor internationale toeristen op 1 juli op voorwaarde dat ze volledig zijn gevaccineerd en 14 dagen op het eiland blijven voordat ze naar andere locaties in het land reizen.

THAI wil ook op 2 juli beginnen met vluchten van Hong Kong naar Phuket om  zo Chinese toeristen te interesseren voor een bezoek aan het eiland.

Qatar Airways vliegt vanaf 1 juli vier keer per week van Doha naar Phuket. De luchtvaartmaatschappij in de Golfstaat voert al twaalf vluchten per week uit tussen Doha en Bangkok.

Ondernemers op Phuket gematigd positief

Bedrijven in de toeristisch sector reageren wat terughoudend op het plan om Phuket volgende maand te heropenen voor gevaccineerde buitenlandse toeristen, omdat de ondernemers twijfels hebben of toeristen wel terug zullen keren naar het vakantie-eiland.

Wichai Ruangcharuwattana, manager van Sunshine Tour Phuket Co, denkt dat het heropeningsplan kan helpen de ingestorte economie te herstellen. Echter de verplichting om veertien dagen op Phuket te blijven vindt hij te lang, dat moeten er zeven worden. Zijn bedrijf richt zich op Aziatische toeristen, waarvan de meesten niet langer dan vijf dagen in Phuket willen blijven.

“Tot nu toe hebben alleen wat golfers uit Singapore interesse getoond om drie dagen op Phuket te blijven, maar dat is alles. Het blijft gissen hoeveel toeristen zullen komen. Thaise toeristen zijn bang voor prijsstijgingen die zullen waarschijnlijk ook eerst afwachten”.

Sirikorn Bunyasiri, vice-president van de Phuket Travel Agents Association is wat optimistischer en put hoop uit het stijgende aantal luchtvaartmaatschappijen die (komende winter) naar Phuket willen vliegen: “Als het een succes is, zullen anderen volgen.”

Bron: Bangkok Post

7 reacties op “THAI start op 2 juli met directe vluchten naar Phuket”

 1. Harm zegt op

  Ik had begrepen uit alle info die tot nu werd verspreid over Phuket dat het ging om een verplicht verblijf op het eiland van 7 dagen voordat je verder mocht reizen. Nu wordt er in dit artikel weer gesproken over verplicht 14 dagen verblijf op dat eiland. (waar alles nog gesloten is en wat naw voorlopig zo zal blijven) Dus niets anders te doen als met je ziel onder je arm een beetje te gaan wandelen, en nu opeens ook nog eens een keer langer als wat er werd gecommuniceerd. Weten ze al wat ze willen??

  • Stan zegt op

   Het wordt inderdaad 14 dagen. Vliegtuigen zullen niet vol zitten. Hooguit een aantal langverblijvers die weer terug naar hun vriendin/vrouw willen en geen zin hebben in 14 dagen opgehokt zitten in een hotelkamer in Bangkok.

  • Philippe zegt op

   Harm, een paar dagen geleden hebben ze die 7 dagen opgetrokken naar 14 dagen want er is iemand in BKK wakker geworden. Logisch: op Phuket ben of was je “vrij” en na 7 dagen mag of kon je eender waar in Thailand reizen en dus ging of zou zeker niemand naar BKK vliegen om daar 14 dagen in een peperduur hotel als een gevangene te moeten verblijven. Niettegenstaande dat tegen 1 juli as. op het eiland er groep immuniteit zal zijn zal je toch verplicht zijn om in een “dedicated” hotel te overnachten (is een beetje controversieel … alsof je in een ander hotel of appartement wel risico’s zou lopen .. maar ja…).
   Nu zijn de komende maanden niet echt de aantrekkelijkste qua weersomstandigheden en verder wetende, althans naar verluidt, dat 90% gesloten is, stel ik me de vraag hoeveel er zullen zijn die van het Sandbox project een succes zullen maken (staat Sand voor Special Arranged Nugatory Destination ?).
   Nog +/- 50 keren slapen en we zullen veel meer weten .. tot dan is het mijn inziens koffie dik kijken, maar laat ons hopen dat het voor de locale extra brood op de plank zal brengen (they do not need Sand but Cash).
   Mvg

  • Peter zegt op

   Klopt harm.
   Ben net terug van phuket,en echt er is niks tedoen ,lijkt wel een spookstad.
   Walking street is afgesloten,daar kom je niet in.

 2. Theo zegt op

  Volgens de laatste berichten vliegt Thai Airways vanaf 2 october 2021 tweemaal per week, donderdag en zaterdag vanaf Brussel naar Bangkok met een Airbus 350-900

 3. Samee zegt op

  Op KLM.nl vind je een schappelijk geprijsde ticket naar Phuket (580 euro).
  Maar zodra je naar het betaalscherm wil, geeft de site een error.
  Vluchten schijnen nog niet in de backoffice te zijn opgenomen.
  Hotels op Phuket ook vriendelijk geprijsd.

  Had wel zin in 2 weekjes zon, zee, strand en thai food van eind juli t/m midden augustus.
  Hoop dat KLM de vluchten snel open zet. #zinin

 4. Annemieke zegt op

  Mag je na die 2 weken op Phuket vervolgens overal heen in Thailand?
  Dus alle provincies en steden, dorpen etc… of zijn daar ook beperkingen in.

  En wat wel vreemd is ( vind ik ) dat ze per juli Phuket openen maar het is dan regenseizoen
  en ik ben vaak genoeg in deze periode in Thailand geweest en ookwel
  eens op Phuket. Het is absoluut niet koud maar veel regen en hele dagen bewolking
  ruwe zee en normaal gesproken ook echt off season dus veel restaurants dicht.
  Je moet dan juist aan de koh phangan en koh tao kant zijn.
  Maar dat zie je nergens staan voor al die mensen die denken lekker 2 weken op een eiland te zitten .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website