Honderden Thai zijn vandaag in Bangkok de straat opgegaan om te protesteren tegen de staatsgreep in het land door het leger. De betogers negeerden oproepen van de coupleiders om niet te demonstreren. Militairen zijn ingezet om de demonstranten in toom te houden.

Het Thaise leger greep donderdag de macht in Thailand. Sindsdien hebben er voortdurend demonstraties plaats. Zondag probeerden militairen in het drukke winkeldistrict van Bangkok te voorkomen dat het voor de derde dag op rij tot demonstraties zou komen. Al snel stuitten de militairen op zo’n duizend betogers die leuzen scandeerden.

Protesters defy Thai military rulers’ warning (video)

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Thai in Bangkok protesteren tegen militaire machthebbers (video)”

 1. David H. zegt op

  Die honderden maar zijn er intussen meer dan duizend geworden volgens de buitenlandse nieuwszenders als BBC world , Channelnews Asia & Aljazeera

 2. bert zegt op

  Ben bang dat het maandag als de koning de coupe heeft goed gekeurd(bangkok post)Het snel over zal zijn met het demonstreren,en er harder op getreden gaat worden!!En dat de avondklok nog wel even zal aanhouden!Ga er maar vanuit dat dit niet gepikt gaat worden!!leger wat verjaagt wordt door demonstranten!!Ben bang dat dit wordt gezien als gezichtsverlies van het leger!!

 3. David H. zegt op

  Avondklok…..wordt blijkbaar al minder en minder gevolgd , nu 22 u 42 zijn de plaatselijke winkels nog open en is de avondmarkt normaal enkel beginnen afbreken te 22 uur , en dat duurt nog wel een paar uur gewoonlijk voor de laatsten weg zijn , verkeer is er ook nog genoeg richting Pattaya zowel als richting Darkside , blijkbaar is de Thai de avondklok al beu en komt het” Mai pe rai “gedrag naar boven .
  .

 4. janbeute zegt op

  Of beter gezegt een revolutie komt er aan .
  Vele Thais zijn het zo langzamerhand ook meer dan zat , de eeuwig durende corruptie en macht spelletjes .
  Zeker er gaat hier iets veranderen , de geest komt langzaam eindelijk uit de fles .

  Jan Beute .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website