Een verkoper van rijst met kip (35), die vorige maand een hond doodde, is door een Thaise rechtbank tot twee maanden gevangenisstraf veroordeeld.

De straf van de Northern Bangkok Municipal Court had nog hoger uit kunnen vallen maar omdat de man verklaarde de hond in een opwelling van woede te hebben gedood, was de rechtbank minder streng. De veroordeelde vertelde dat de hond in het verleden zijn dochter had gebeten waardoor ze gevaccineerd moest worden tegen hondsdolheid.

Een eigenaar van een schoonheidssalon in de buurt vertelde de politie dat hij voor de hond zorgde en dat de hond niet vals was.

De dader had de hond geslagen met een ijzeren staaf en vervolgens met een mes doodgestoken. Volgens een nieuwe wet, kan een dergelijke mishandeling leiden tot twee jaar gevangenisstraf, een maximale boete van 40.000 baht, of beide.

De voorzitter van de Soi Dog Foundation vindt de straf te laag. Volgens hem zijn de straffen voor dierenmishandeling in andere landen veel hoger zijn.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Thaise man dood hond: Twee maanden gevangenisstraf”

 1. Jaap zegt op

  Ben ook eens gebeten door een hond. In het restaurant van de eigenaar. Die hond “bijt nooit iemand”. Inderdaad hondsdolheidsinjecties, denk aan 2000 euro. Plus meer dan een half jaar zenuwpijn in het been.
  Natuurlijk kun je zo’n oude hond niet afmaken want ja we zijn Boeddist weet U ( toeristen politie geweest). Vervolgens gaat men aan de maaltijd. Met vlees inderdaad. De hond was oud en vermoedelijk niet helemaal meer bij. In elk geval erg doof dus erg schrikachtig. Wachten is op een klein kind wat gegrepen word. Ach daar kan toch niemand wat aan doen.
  Dieren,ishandeling straffen: ja natuurlijk! Valse honden lekker door laten gaan, nou in die ander strengere landen worden bijtende honden in het algemeen afgemaakt.
  In de Filippijnen worden ze gewoon opgegeten. Ben daar 7 jaar geweest en heb wel blaffend maar geen valse honden gezien. Is er eenvoudig uitgefokt…

 2. Jan zegt op

  Het onnodig van dieren is niet goed te praten…
  Daarentegen zou ik graag zien dat Thailand iets zou ondernemen tegen de als maar toenemende aantallen (agressieve) honden op straat..persoonlijk ben ik vervent wandelaar en fietser…maar waar je ook komt in Thailand….of dat nu de toeristische trekpleisters zijn of zoals in mijn geval veel Isaan….je kunt nergens meer wandelen of fietsen door bedoelde toename…dit begint echt uit de hand te lopen…

  Zou graag zien dat de Thaise regering dit probleem serieus onder ogen zou krijgen en passende maatregelen zou treffen..

 3. willem Kalasin zegt op

  Ik kan me iets voorstellen van de reactie van de verdachte persoon. Hond bijt en verwond mensen die vervolgens naar het ziekenhuis moeten. Onze buurman heeft ook zo’n lieverdje en die heeft de afgelopen paar weken zeker zes personen gebeten waaronder mijn zwager. Kosten voor de gebetene want de eigenaar schud met het hoofd en doet niets. Ook bemiddeling van de dorpsoudste leverde geen resultaat op. De hond werd niet afgemaakt en kan dus vrolijk doorbijten. Het wordt hier net zo als in Nederland, de dader wordt beschermd en het slachtoffer de letterlijke en figuurlijke pijn.

 4. Leo Th. zegt op

  De voorzitter van de Soi Dog Foundation meent dat straffen voor dierenmishandeling in het buitenland veel hoger zijn. Dat waag ik te betwijfelen, het gaat zeker niet op voor Nederland waar je bij de 1e keer van zoiets een max. taakstraf van 60 uur opgelegd kan krijgen en bij een herhaling 90 uur. Overigens zou een hond in Nederland die zich schuldig had gemaakt aan het bijten van een kind allang niet meer vrij los kunnen lopen. Maar wij hebben op dit blog al vaker kunnen lezen dat de overheid in Thailand verzuimt om maatregelen te nemen tegen agressieve (zwerf)honden, die kinderen en volwassenen hebben aangevallen. Hoewel ik het doodslaan/steken van de hond allerminst goedkeur heeft de dader, wiens dochter al eerder door de hond was gebeten, wellicht uit angst en een bepaalde onmacht gehandeld en in dat licht bezien vind ik een veroordeling van een gevangenisstraf van 2 maanden toch echt niet laag.

 5. Frank zegt op

  Als de hond van de eigenaar van de salon is, zou deze de boete moeten krijgen voor het laten los lopen van “zijn” geliefde huisdier. Het is een verschrikking in Pattaya. Dan zou dit alles niet gebeurd zijn.
  Want natuurlijk is het zielig voor het hondje, maar ja zijn baasje heeft geen tijd. En treft op verkeerde plek de verkeerde persoon, wiens dochter gebeten is door dit liefje.

 6. Frankvh zegt op

  Misschien had de eigenaar van het “lieve” hondje, het beestje gewoon moeten uitlaten aan riempje ipv los de straat op te sturen. Dan was het niet gebeurd. Je wordt gek van al die los lopende honden in Pattaya. En als die dan per ongeluk de vader tegen komt waarvan hij eerder zijn tandjes in klein meisje heeft gezet, tja….

 7. Franky R. zegt op

  Twee maanden in het gevang vanwege zo’n nutteloos (daarmee bedoel ik de straathonden) mormel?!

  En de rechter is tevens totaal ongevoelig voor het feit dat het dier eerder een klein kind had gebeten?! Het zou best niet de eerste keer geweest zijn voor dat beest.

  En die voorzitter van de Soi Dog Foundation is ook zo’n wereldvreemd ‘Marian Thieme’-figuur.

  Honden? Okee, maar ze moeten geen probleem en/of gevaar voor kwetsbare mensen (kinderen) worden!

 8. RobHH zegt op

  Twee maanden celstraf voor het doden van een hond.

  En als je een persoon doodt en je hebt de juiste connecties of genoeg geld, dan ga je vrijaf.

  Ook dit is Thailand…

 9. josephien Hoorn zegt op

  Als ik het voor het zeggen had zou deze dierenbeul 5 jaar gevangenisstraf krijgen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website