De 34-jarige Vichai Thepwon kreeg eigenlijk een gevangenisstraf van 70 jaar. Zijn straf werd gehalveerd nadat hij verklaarde schuldig te zijn aan tien gevallen van belediging van het Thaise koningshuis. Het is tot nu toe de hoogste straf voor majesteitsschennis in Thailand. Een militaire rechtbank in Bangkok heeft het vonnis uitgesproken.

De man kreeg 35 jaar omdat hij onder een valse naam een Facebook-account had aangemaakt. Hij plaatste er tien videoclips, foto’s en berichten over de monarchie op, die volgens de aanklagers beledigend waren.

De veroordeelde werd in december 2015 in Chiang Mai aangehouden en bekende in mei, nadat de zaak zich een jaar had voortgesleept omdat getuigen en aanklagers niet kwamen opdagen. Vichai hoopt op een koninklijk pardon. Hij gaat om overplaatsing vragen van de Bangkok Remand Prison naar Chiang Mai, zodat zijn familie hem gemakkelijker kan bezoeken.

Sinds het leger in 2014 de macht greep in het land, zijn meer dan 70 mensen aangeklaagd wegens majesteitsschennis, aldus een Thaise organisatie. Vorig jaar werd nog een man veroordeeld tot 30 jaar cel. Hij had zes berichten over het koningshuis op Facebook geplaatst.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website