(aimpol buranet / Shutterstock.com)

De 2.000 winkels van Tesco Lotus zijn voor $10 miljard (334 miljard baht) verkocht aan de CP Group. De Charoen Pokphand Group is een Thais conglomeraat gevestigd in Bangkok. Het is het grootste particuliere bedrijf van Thailand en een van ’s werelds grootste conglomeraten, met activiteiten in meer dan 30 landen en met ruim 300.000 werknemers in dienst.

De CP groep is onder andere bekend als exploitant van de 7-Eleven winkels en eigenaar van de Makro vestigingen in Thailand. Ook de Tesco Lotus winkels in Maleisië zijn door CP in de wacht gesleept.

De Central Group, Thailand’s grootste detailhandelsketen, en de TCC Group van biermagnaat Charoen Sirivadhanabhakdi visten achter het net. Zij hadden ook interesse in de overname van Tesco Lotus en een bod gedaan. De van oorsprong Britse winkelketen koos voor CP omdat CP over de meeste kennis van markt beschikt.

Het Office of Trade Competition Commission (OTCC) waarschuwde al voor overtreding van de Thailand Trade Competition Act die tot doel heeft monopolievorming te voorkomen.

Bron: Bangkok Post

4 reacties op “Tesco Lotus verkocht aan de CP Group”

 1. Bert zegt op

  CEO Mr Charoen is ook eigenaar van de Chang Brouwerij

 2. Theo Moelee zegt op

  Wat niet veel mensen nog zullen weten, maar Lotus is dus nu terug bij CP. Lotus is in de financiele crisis, begin jaren ’90 door CP aan Tesco verkocht.

  vr;.gr.,
  Theo

 3. Ben zegt op

  Ik denkt dat het een slechte zaak is.
  CP heeft ca 10000 7elevens tegen 2500 tesco lotus en ca 1000 big C.
  Op deze wijze krijgt CP een monopoly en gaan de prijzen omhoog
  Tesco Lotus extra is vaak iets goedkoper dan 7 eleven.
  Er moet er wel bij gezegd worden dat het assortiment bij Tesco Lotus wat minder is dan bij 7 eleven.
  Het enige verschil is dat CP geen supermarkyen heeft.
  Persoonlijk denkt dat de combinatie Big C en Tesco Lotus de betere keuze is.
  Ben

  • Sjaak S zegt op

   Wat een vreemde denkwijze…
   Ben je nou de kleine Tesco’s aan het vergelijken met 7/11?
   Misschien wist je het nog niet, maar Tesco is een grote supermarkt en die naar mijn ervaring toch wel een veel groter assortiment heeft dan 7/11.
   Je zult waarschijnlijk de kleine filialen bedoelen. De prijzen daar zijn waarschijnlijk dezelfde als in de “normale” Tesco zaken.
   Je kunt ook stellen dat 7/11 duurder is dan een Tesco, Bic C (grote en kleine) en een Malee (ook de grote of kleine). Ook als je in een Top’s gaat inkopen, zul je toch vaak de dagelijkse artikelen (broodjes, vleeswaren, melkproducten en ook Thaise producten tegen lagere prijzen vinden dan een 7/11.
   Of bestaan er intussen ook 7/11’s die een hele supermarkt beslaan met uitgebreid assortiment?? Denk het niet. Die zouden met hun prijzen ook niet lang bestaan.
   Dus Ben, als je al gaat vergelijken, neem dan geen 7/11 in je vergelijk op. Dat is een 24 uurs zaak die alleen al daardoor een stukje duurder kan zijn.
   Vergelijk dan Tesco met – zoals ik al schreef, Big C, Top’s, Malee en al deze grotere supermarkten. Dan zul je ook zien waarom het iets minder met Tesco gaat, want hun prijzen zijn vaak hoger dan de andere supermarkten en hier is de keuze bij een Tesco inderdaad vaak geringer dan bij Big C of Tops. Niet bij een Malee, daar is de keuze het geringste, maar dan is wel zo dat wat ze hebben, tegen scherpe prijzen wordt verkocht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website