Vijftien Thai, waaronder drie monniken die waren gestrand op de Nederlandse luchthaven Schiphol, kwamen op vrijdag (10 april) aan op Suvarnabhumi Airport met vlucht KL875 van KLM Royal Dutch Airlines.

In de video is te zijn dat men in Thailand niets aan het toeval over laat. Zelf de koffers worden ontsmet… Het is de vraag of dat enig nut heeft, maar ja het oogt interessant.

Volgens het bericht in The Nation hadden twee van de teruggekeerde Thai koorts. zij zullen getest worden in het Bang Sao Thong-ziekenhuis in de provincie Samut Prakan. Militairen en leden van de toeristenpolitie brengen de andere 13 gerepatrieerden naar het Elegant Airport Hotel in het district Prawet in Bangkok waar zij voor 14 dagen in quarantaine worden gehouden.

Video: Teruggekeerde Thai uit Amsterdam in quarantaine geplaatst

Bekijk hier de video:

20 reacties op “Teruggekeerde Thai uit Amsterdam in quarantaine geplaatst (video)”

 1. RonnyLatYa zegt op

  ” Zelf de koffers worden ontsmet… Het is de vraag of dat enig nut heeft, maar ja het oogt interessant.”

  Als men zegt dat handen wassen/ontsmetten help, waarom zou dan het ontsmetten van o.a. koffers, kledij of de omgeving dan ook niet helpen ?

  • Dan zouden alle reizigers ter plekke ook hun kleding uit moeten trekken en deze ontsmetten. Het virus kan alleen in laboratoria onder de meest gunstige omstandigheden overleven op gladde oppervlakken. Ook dan is het de vraag of het virus nog compleet intact is, wat wel een voorwaarde is voor enige besmettelijkheid.
   We laten ons helaas gek maken door de media met allerlei spookverhalen.
   Zoals dokter Maarten al zei: de kans dat je van een vuile toiletbril zwanger wordt is groter.

   • RonnyLatYa zegt op

    Het zal zeker niet schaden, maar ik denk dat er wel meer kans op besmetting van het Corona virus is via een toiletbril is dan dat je er zwanger van wordt.

    • Daarom is ook goed om na een wc bezoek je handen te wassen 😉

     • RonnyLatYa zegt op

      Eigenlijk zou het beter zijn je handen en andere contactpunten te wassen voor en na het toiletbezoek…. verklaart misschien ook de mindere verspreiding in Thailand… bij Thaise wc dan toch. 😉

      • De enige manier om besmet te kunnen raken is dat virusdeeltjes in je mond, ogen, of neus terecht komen. Dus moet je niet met je handen aan je gezicht zitten maar dat blijkt lastig voor sommigen. Ik wrijf zelf ook best vaak in mijn ogen, zeker als je er op gaat letten. Handen wassen en niet aan je gezicht zitten is het beste advies als je bang bent voor corona of andere griepvirussen.

   • Eric zegt op

    Peter, je loopt achter met je info over corona
    Ook op gladde vlakken kan het virus een aantal uren overleven
    Ik werk in de voedingsindustrie en als er nieuwe feiten aan het licht komen worden wij direct ingelicht en dit is al meer dan een week bekend.
    En trouwens waarom niet het zekere voor het onzekere nemen.
    Er is eigenlijk nog lang niet genoeg bekend over het virus dus beter voorzichtig zijn.
    Feit is dat je beter mensen met griepverschijnselen uit de weg moet gaan.
    Hoestende. niezende mensen KUNNEN je besmetten

    • Ik vind het prima Eric. Gewoon je gezonde verstand gebruiken.

     RIVM:

     Kan ik ziek worden van het nieuwe coronavirus als ik ergens spullen of oppervlakken aanraak of vastpak?
     De kans is klein dat je ziek wordt als je spullen of oppervlakken aanraakt of vastpakt, zoals post, pakketjes of een bos bloemen. De kans wordt nog kleiner als je regelmatig de handen wast en voorkomt dat je na het aanraken met de handen in het gezicht komt. Als je weet dat de eigenaar van de spullen ziek is, was dan je handen zodra daar gelegenheid voor is.

     Besmetting door een bacterie of virus via oppervlakken is mogelijk [1]. Voor coronavirussen die SARS severe acute respiratory syndrome en MERS Middle East Respiratory Syndrome veroorzaken is het echter niet duidelijk of oppervlakken een rol spelen [2]. Inmiddels blijkt uit onderzoek dat het nieuwe coronavirus wel enige tijd kan overleven op verschillende materialen [3,4]. Deze onderzoeken vonden plaats onder gecontroleerde en ideale omstandigheden. Het is mogelijk dat weersinvloeden en een hogere luchtvochtigheid tot minder virusdeeltjes leiden [4, 5]. De hoeveelheid virus dat via een ziek persoon op een oppervlak terechtkomt zal ook sterk verschillen.

     De belangrijkste besmettingsroutes blijven overdracht via druppels door niezen/hoesten en via de handen. Volg daarom de bestaande hygiëneadviezen en maatregelen die voor iedereen gelden.

  • Desiree zegt op

   …omdat een virus een ‘gastheer’ nodig heeft om te overlevendat is een koffer niet bepaald….

   • RonnyLatYa zegt op

    “…..Bovendien hebben wetenschappers nu hard bewijs dat het virus inderdaad via de lucht en na het aanraken van besmette voorwerpen overgedragen kan worden.

    Hoe lang?
    De wetenschappers ontdekten dat het coronavirus tot drie uur in aerosolen kan overleven. Bovendien blijft het tot vier uur op koper stabiel en tot 24 uur op karton. Het virus lijkt zich echter het langst op plastic oppervlakken en op roestvrij staal staande te houden. Zo blijkt dat het coronavirus tot zeker drie dagen op laatstgenoemden besmettelijk blijft.”

    https://www.scientias.nl/het-coronavirus-blijft-tot-zeker-drie-dagen-besmettelijk-op-plastic-oppervlakken/

 2. Cornelis zegt op

  Ben ik de enige bij wie de vraagt opkomt wat die Thaise monniken in vredesnaam in Amsterdam deden? Gewoon nieuwsgierigheid, hoor………

  • RonnyLatYa zegt op

   Thaise tempels … zo ook in België.
   Waarom hij nu wilde terugkeren is natuurlijk een andere vraag

  • JJ zegt op

   Corneis: zendelingen?

  • RuudB zegt op

   Zie: http://buddharama-waalwijk.nl/
   Thai vrouwen woonachtig in Nederland komen/kwamen met grote regelmaat naar Ww: bidden, in de toekomst kijken, markt bedrijven, roddels uitwisselen, afspraken maken voor party en casino. Ook wordt er Thai taalles gegeven, en een jaarlijks festival. De monniken hebben er inkomsten van. Vanwege Corona gesloten, dus terug naar het vaderland.

 3. Bert J zegt op

  Net boven Amsterdam in Landsmeer is ook een kleine Thaise tempel.Ik heb ooit eens op een vlucht Bangkok Amsterdam naast een monnik gezeten die daar naartoe ging voor een bepaalde periode.

 4. Leo Vos zegt op

  De meeste mensen werden in een hotel geplaatst in quarantaine. Moeten de mensen dat zelf betalen?

 5. albert zegt op

  uit eigen ervaring :
  goed ontvangst en uitgeleide gedaan van mijn Thaise partner in samenwerking met de Thaise Ambassade op het vliegtuig gezet . Complimenten voor deze medewerkers.Dat mag gezegd worden.
  15 personen in het vliegtuig.
  Bij binnenkomst op de luchthaven te Bangkok opgevangen door een grote groep van militairen en politie en de video spreekt voor zich .
  Alle personen zijn naar het genoemde hotel gebracht.
  Iedereen had een temperatuursverhoging ,wat logisch is door het dag en nachtritme .
  En de video laat het circus zien.
  Aangekomen in het hotel :
  Opgesloten op de kamer en drie maal per dag temperatuur meten .
  Men moet op de kamer blijven de komende 14 dagen en geen buitenlucht.
  Het humanitair beleid in de Nederlandse gevangenissen is nog beter.
  Bellen naar Nederland kostte 545 euro en geen wifi en of mogelijkheden voor een simkaart.
  Wordt vervolgd.

  • Leo Th. zegt op

   Albert, dat bellen naar Nederland kostte natuurlijk geen 545 euro maar bath. Toch nog een flink bedrag voor een telefoontje. Zit jouw Thaise partner alleen in een kamer of met één of meerdere (onbekende) personen? Je schrijft dat er geen wifi is en er geen Thaise simkaart met mobiel abonnement kon worden aangeschaft. Maar de mobiel van je partner heeft toch nog wel de simkaart van een Nederlandse/Belgische provider en kan daar geen voordelig buitenlands online abonnement op worden afgesloten? Op TripAdvisor het quarantaine hotel, Elegant Airport hotel, bekeken. Ziet er wel fraai uit maar in de enige recensie op TripAdvisor van het hotel van een Nederlander (Marc, maart 2020) adviseert hij om ver weg te blijven van dit hotel. Je vergelijking van twee weken quarantaine in een hotelkamer waar je niet uit mag met een Nederlandse gevangenis kan ik mij wel indenken maar helaas zitten duizenden Nederlandse en Belgische bewoners van verpleeginstellingen en ouderen opvang momenteel in hetzelfde schuitje en ook zij mogen hun kamers niet verlaten of bezoek ontvangen.

 6. Peter zegt op

  Beste de tempel in Landsmeer is al een paar jaar geleden verplaatst naar Purmerend maar natuurlijk niet echt belangrijk nieuws.
  Waarom er monniken zijn in Nederland is vrij simpel.
  Net als de meeste beroepen of functies zijn de mensen maar voor een bepaalde periode aangesteld.
  En ja ook een monnik moet een keer terug

 7. Ed zegt op

  Bert de tempel in Landsmeer bestaat al een aantal jaren niet meer, deze is verhuisd naar een veel groter pand in Purmerend.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website