Teleurstelling? Ja. Bezorgdheid? Ook ja. Maar de feestvreugde was er gisteren niet minder om.

Op advies van zijn artsen verliet de jarige monarch Bhumibol weliswaar niet het ziekenhuis voor een audiëntie in het Grand Palace, maar de geplande festiviteiten gingen door, zoals een groot vuurwerk op Sanam Luang. En om negen uur ’s avond werden in het hele land kaarsje aangestoken voor de 87 jaar geworden koning en er werd gezongen.

Voor het Chalerm-Prakiat gebouw van het Siriraj ziekenhuis, waar de koning wordt verpleegd, hadden vele honderden Thais zich verzameld, allemaal gekleed in het geboorte-geel van de koning. Sommigen waren al een dag eerder gearriveerd. Ze wuifden er met vlaggetjes en riepen ‘Lang leve de koning’ [in het Thais uiteraard].

De artsen probeerden de bezorgdheid over ’s konings toestand weg te nemen. Donderdag had het Royal Household Bureau nog gemeld dat de koning en koningin zich in goede gezondheid bevonden, de volgende dag bij zonsopgang annuleerde het de geplande audiëntie en de tocht naar het Grand Palace, waar vele Thais zich al op hadden verheugd.

Udom Kachintorn, deken van de faculteit medicijnen van het Siriraj ziekenhuis, zei dat de toestand van de koning niet ernstig is. Maar hij moet nog op krachten komen na een ontsteking van zijn darmen en koorts. De ontsteking is al genezen en twee weken geleden kon ook gestopt worden met medicatie.

‘Zijne majesteit de koning is nu in de herstelfase. We verwachten dat hij over een tot twee maanden volledig hersteld is door het juiste voedsel te eten en voldoende rust te nemen. De mensen hoeven niet in paniek te raken.’

(Bron: Bangkok Post, 6 december 2014)

Foto: Een geprojecteerde foto van de koning op een nevel van waterdruppels.

Eerder bericht:

Happy Birthday, koning Bhumibol!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website