De zuster van de Amerikaan, die vorig weekend door een taxichauffeur werd doodgestoken, vreest dat zijn schoonfamilie in het financieel verderf wordt gestort. ´De chauffeur heeft niet alleen mijn broer gedood, maar ook een Thaise familie totaal te gronde gericht.´

Troy Lee Pilkington (51), zijn Thaise echtgenote en haar zoon, twee zusters en drie kinderen woonden allen in een huis, dat betaald werd door Pilkington’s werkgever. Bovendien stuurde hij elke maand geld naar zijn schoonouders en betaalde het schoolgeld van de kinderen, die naar een particuliere school gaan. Een van hen zou een opleiding voor verpleegster gaan volgen.

De zuster, Tracy Pilkington-Shaffer, gelooft niets van de verklaring die de chauffeur heeft afgelegd. Pilkington zou ruzie hebben gemaakt over 51 baht en met een koffiebeker hebben gegooid. Tracy wijst erop echter op dat op het shirt van de chauffeur wel bloedvlekken zijn aangetroffen maar geen koffievlekken. Bovendien dronk Troy ’s avonds nooit koffie.

Dat hij zonder te betalen uit de taxi was gestapt, acht ze zeer onwaarschijnlijk. ‘Mijn broer kent Bangkok goed. Hij weet dat taxichauffeurs niet veel verdienen. Hij zou nooit een gratis ritje maken of iets naar iemand gooien.’

Pilkington’s echtgenote gelooft evenmin de versie van de chauffeur. ‘Mijn man was vrijgevig en vriendelijk. Hij had wat geld bij zich. Misschien is hij afgezet door de chauffeur en daarom uit de taxi gestapt om de metro te nemen.’

Pilkington is donderdag gecremeerd. Zijn as gaat naar zijn geboortestad in Idaho en krijgt zijn laatste rustplaats naast zijn vader, die begraven ligt in Alaska. Chip, zoals zijn roepnaam luidde, ging daar vaak vissen. ‘Daar zou hij graag willen zijn’, zegt zijn zuster.

(Bron: Bangkok Post, 14 juli 2013)

Zie verder: https://www.thailandblog.nl/nieuws/buitenlander-doodgestoken-bangkok-ruzie-taxichauffeur/
https://www.thailandblog.nl/nieuws/ruzie-51-baht-leidde-tot-dood-amerikaan/

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Taxichauffeur vertelt fabeltjes over ruzie met Amerikaan”

 1. colin de Jong zegt op

  Kan me voorstellen dat die Amerikaan boos is geworden want ben ook vaak opgelicht door dat *…*. Maar ja waar gaat het over en betaal dan maar om problemen te voorkomen, want taxichauffeurs zijn erg rancuneus en vaak er agressief en aan de Yaba, en in Nederland aan de XTC om wakker te blijven zoals ik heb ervaren. Helaas is de belangrijkste getuige er niet meer, en het is te hopen dat het recht gaat zegevieren en er een voorbeeld wordt gesteld. Triest voor zijn Thaise familie die hier vooral de dupe van is. Maar de druk van de Amerikaanse ambassade zal er wel voor zorgen dat hij een lange gevangenisstraf dan wel de doodstraf krijgt.

 2. Jan Hoekstra zegt op

  Ik heb nooit problemen met een taxichauffeur in Bangkok, komt misschien dat ik een woordje Thai spreek. Als ze de meter niet aanzetten dan stop ik gewoon de volgende taxi. Voor de rest zijn de meeste chauffeurs vriendelijk en over de prijs van taxi’s valt niet te klagen in Bangkok. Deze man heeft de verkeerde getroffen. Normaal gesproken geen enkel probleem met de chauffeurs, schreeuwen ze om “tip, tip” dan vraag je alle bahtjes terug maar normaal gesproken geef je deze mensen een tip, ze verdienen niet veel die harde werkers die de hele dag doorbrengen in dat verschrikkelijke verkeer van Bangkok. Verschrikkelijk wat er met deze man is gebeurd, gewoon een gek getroffen had overal kunnen gebeuren.

 3. martin zegt op

  Ik kann jouw verhaal bevestigen. Nooit geen probleem gehad in Bangkok Maar ook niet vergens anders in Thailand met Taxi Drivers. Wel vaker te gekke prijzen gehoord van tuk tuk Drivers voor dat de rit begong. Dus, gewoon niet inbstappen, vriendelijke bedanken en een taxi nehmen. Zit je lekker koel en je wordt niet zo roekloos overal tussen door gelootzt.

 4. Roswita zegt op

  Ik heb toch wel een aantal keren ruzie met taxichauffeurs gehad hoor. Maar meestal niet tijdens de rit, maar ervoor. Weigeren om de meter aan te zetten of je niet naar je bestemming willen willen brengen omdat ze moeilijk een ritje met passagiers terug zouden hebben. Dit had ik een paar keer toen ik een hotel net buiten het centrum had. Toen heb ik meermaals uit wanhoop een motortaxi moeten nemen om ‘s avonds toch in mijn hotel te komen. Maar over het algemeen is het 9 van de 10 keer in Bangkok wel goed gegaan.

 5. Jan Hoekstra zegt op

  Je neemt natuurlijk nooit taxi’s die voor je hotel staan te wachten, ze staan daar niet voor niets te wachten. Een rijke toerist in een mooi hotel vindt het niet zo erg om zonder meter te rijden denken zij. Natuurlijk loop je even naar de straat en stopt daar een taxi, taxi’s die voor een hotel staan te wachten vriendelijk bedanken voor hun service. Geen meter niet in onderhandeling gaan maar gewoon de deur dicht gooien. Volgens de wet moet een chauffeur de meter aanzetten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website