Het kantoor van de Tourism Authority of Thailand (TAT) in China verwacht niet dat er snel weer veel Chinese toeristen naar Thailand zullen komen als het inreisverbod wordt opgegeven. Chinezen hebben simpelweg minder geld te besteden door de coronacrisis die ook China stevig raakt. Zo is de werkloosheid onder de Chiese beroepsbevolking sterk gestegen.

Directeur Lerdchai Wangtrakoondee van het TAT kantoor in Shanghai zegt verder dat de kosten voor een vakantie naar Thailand hoger zijn geworden onder andere door minder beschikbare capaciteit. En er is natuurlijk concurrentie van ander landen zoals Maldiven die in juli alle reisbeperkingen opheft.

Ook Singapore heeft al eerder deze maand zijn grenzen geopend voor zakenreizigers uit China. Daarnaast is Singapore aantrekkelijk voor medische toeristen uit China vanwege de goede gezondheidszorg en het medische personeel die de Chinese taal machtig is.

Santi Sawangcharoen, TAT adjunct-directeur voor Oost-Azië, benadrukt dat de Chinese regering de reisrestricties voor internationale vluchten heeft verlengd tot oktober. Dat betekent dat er maar zeer beperkt gevlogen mag worden (één vlucht per week, per Chinese stad).

In het slechtste geval keren Chinese toeristen pas weer terug in oktober tijdens de Golden Week (de nationale vakantie in China) of zelfs pas met Chinees Nieuwjaar in februari 2021.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “TAT: ‘Voorlopig zeker geen invasie van Chinese toeristen in Thailand’”

 1. geert zegt op

  Voor mij is dit goed nieuws, ik steek het niet onder stoelen of banken, ik ben geen fan van Chinezen.
  De meeste die ik zie (zag) in Chiang Mai reizen meestal in groep met bussen, eten in goedkope ‘factory restaurants’ of bij de 7/11, ze zijn erg luidruchtig en vaak ongemanierd.
  Ook de Thai zelf zijn niet altijd blij met de Chinezen, er zijn hotels en restaurants waar Chinezen niet welkom zijn.
  Ik zal ze vast en zeker niet missen.

  Gegroet,

 2. HansNL zegt op

  Zeker nog niet tot de TAT en anderen doorgedrongen dat China weer in de lockdown mode aan het gaan is?
  Lijkt me handig als Thailand de grenzen sluit voor China.
  Komt natuurlijk niet prettig uit voor de grote magnaten in Thailand, maar helaas, het volk is ook belangrijk.
  Toch?

 3. ronny zegt op

  De Chinezen kopen dan in Thailand ook in winkels uitgebaat door Chinezen. Of ze moeten naar het toilet , de bus stopt dan aan een benzinestation en allemaal gratis naar toilet. Maar in het winkeltje daar aan verbonden wordt niets gekocht. Veel klachten van Thaise eigenaars hiervan. Dit geraakt niet opgelost, al dat de Thaise eigenaars nu aan deze Chinese toeristen geld vragen om naar het toilet te gaan.

  • chris zegt op

   Er zijn ook Chinezen die in de IcoSiam en Siam Paragon (met name juwelen en goud) kopen en condo’s kopen langs de nieuwe BTS-lijnen om vaker per jaar terug te komen, zoals de Westerlingen condo’s kopen in Hua Hin of Pattaya. Daar zijn de onroerend goed handelaren maar wat blij mee. Het gaat over meer geld dan een flesje water in de 7Eleven.
   Een overgrote meerderheid van dezelfde nationailteit toeristen of buitenlandse expats op dezelfde plek werkt ghetto-vorming in de hand. Of dat nu gaat over Chinezen in Chiang Mai of Nederlanders in Benidorm of Wernhout.

   • HansNL zegt op

    Het meeste vastgoed wat door Chinezen opgekocht wordt is meestal niet bestemd voor eigen bewoning maar bedoeld als investering.
    Dit vastgoed komt in de verhuur, en vaak genoeg als “hotel” accomodatie.
    Niet tot genoegen van de echte bewoners die geconfronteerd worden met herrie, vervuiling, vernieling, misbruik van fitnessruimtes, enzovoorts.
    Heeft natuurlijk de volle aandacht van de autoriteiten………….
    Natuurlijk wordt e.e.a. geregeld door bedrijven in China.
    Al de inkomsten verdwijnen daarheen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website