Dat pulp-tv in de vorm van realityshows en talentenjachten niet alleen in Nederland voor ophef kan zorgen, bewijst Thailand’s Got Talent tv-show. Volgens de Bangkok Post lieten de producers in een afgelopen zondag uitgezonden aflevering van de veelbekeken show bewust een man met een ogenschijnlijk geestelijke beperking afgaan.

Het optreden van de 24-jarige  zanger met artiestennaam Siddattha Emerald was volgens het Engelstalige dagblad zo’n aanfluiting dat het publiek hem begon uit te jouwen en twee van de drie juryleden uit protest de zaal verlieten. De kennelijk met psychische problemen kampende man reageerde vervolgens emotieloos en lijzig sprekend op de niet malse kritiek van de jury.

Op sociale media volgde een storm van protesten van Thaise tv-kijkers die medelijden met de zanger hadden. Ook werd verondersteld dat de producers bewust een schandaal wilden creëren om de kijkcijfers op te schroeven, aldus de Bangkok Post. Een actiegroep van verontruste tv-kijkers diende bij de autoriteit die de zendmachtigingen verleent een petitie in om Thailand’s Got Talent wegens ‘onoirbaar gedrag’ desnoods van de buis te halen.

Het programma werd vorig tv-seizoen eveneens bedolven onder kritiek van tv-kijkers. Die raakten geschokt door het zien van een halfnaakte vrouw die met van verf druipende borsten haar talent voor body painting demonstreerde.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website