Verrassend! Klanten van reisagentschap eDreams in Barcelona vinden Suvarnabhumi de beste luchthaven ter wereld. Schiphol zetten ze op nummer 10.

Suvarnabhumi verslaat de topluchthavens van Singapore, Hong Kong en Zuid Korea, die in peilingen van Airports Council International (ACI) en Skytrax altijd hoger uitkomen.

Maar de marges zijn klein op een schaal van 0 tot 5. Suvarnabhumi: 4,61 punten; Changi Singapore: 4,60; Chek Lap Kok Hong Kong: 4,57 en Incheon Seoul 4,54. Schiphol scoorde 4,36 punten.

Volgens eDream kozen de klanten voor Bangkok omdat de luchthaven beschikt over moderne faciliteiten en het een comfortabele en schone luchthaven is, waar klanten uitstekend worden behandeld. Ook wordt de verbinding met het centrum van Bangkok via de Airport Rail Link genoemd als pluspunt.

In de ranking van ACI klom Suvarnabhumi vorig jaar van de zevende naar de zesde plaats in de categorie luchthavens met meer dan 40 miljoen passagiers.

(Bron: Bangkok Post, 10 april 2013)

10 reacties op “Suvarnabhumi: ’s werelds beste luchthaven”

 1. Cú Chulainn zegt op

  Ieder onderzoek kan op legale wijze gemanipuleerd worden door bepaalde reacties weg te laten. Ik heb voor een zeer bekend internationaal bedrijf gewerkt. Iedere klant werd na een contact met onze klantendienst opgebeld en ge-enqueteerd. Ieder gesprek werd vastgelegd. Wij kregen de opdracht dat bij elke uiting van ontevredenheid ( bijvoorbeeld de wachttijd voordat men een agent aan de lijn kreeg) dit in het systeem vastgelegd diende te worden. Dit werd dan als een klacht beschouwd waarop de klant dan nooit opgebeld werd. Dus uitsluitend positieve reacties over deze internationale software leverancier!

 2. Theo zegt op

  Hoezo verrassend?

  Je krijgt wat je meet.
  eDreams in Barcelona is waarschijnlijk gespecialieerd in reizen naar Thailand, dus zo’n onderzoek zegt niets.

 3. Chris Hammer zegt op

  Suvarnabhumi de beste luchthaven van de wereld noemen is een lachertje.
  Het is een chaotische luchthaven; bagage- en personencontrole rommelig, de paspoortcontrole rampzalig slecht.
  En als er iets misgaat, dan is men niet in staat om snel en adequaat hierop te reageren.
  Wel zijn sommige diensten in de laatste jaren verbeterd.

 4. Nico zegt op

  Suvarnabhumi beste luchthaven????

  Moeten ze eerst wat aan de douaneafwikkeling doen!

  Bovendien de douaniers een glimlachcursus laten volgen. De ontvangst is het land van de glimlach onwaardig.Als je in Kuala Lumpur aankomt heb je tenminste het idee dat je welkom bent. Iedereen uit landen waar men doorgaans een redelijk gevulde portemonnee heeft is zonder al te veel formaliteiten en zonder kosten welkom. Men komt immers geld brengen. Heel wat anders dan de ellendige lange wachtrijen op Suvarnabhumi. Een luchthaven met een zo slechte douaneafwikkeling kan in mijn optiek nooit hoog scoren, hoe goed de rest ook is.

  • Leon zegt op

   Suvarnabhumi is het laatste jaar stukken beter geworden bij de douane controlle is mijn mening. In de vroege morgen komen veel intercontinentale tegelijk aan, en ja dan is het druk als er paar 747 toestellen landen. Afgelopen januari was het ook zo druk, maar op Suvarnabhumi zijn dan tenminste alle douane hokjes bezet. Dat kun je bij ons op schiphol niet zeggen. Daar kun je ook gewoon 20 minuten wachten.
   Ik denk dat dat probleem zich op vele luchthavens voordoet.
   Staat er tovallig een beetje raar figuur in jou rij, dan kun je er donder op zeggen dat het weer extra tijd kost.
   En wat vriendelijkheid betreft geen moete mee in Thailand zeg gewoon in het thais goedemorgen, en ze kijken al een stuk vriendelijker.
   Ik denk dat de grootste ergenis van de douane daar is, dat mensen niet kunnen luisteren. Als je de imigratie kaart goed invult sturen ze je ook niet terug. Helaas gebeurd dit veelvuldig. En dat is gewoon een kwestie van even lezen invullen ……Maar ja luisteren is heel moeilijk

   • Cornelis zegt op

    Jullie hebben het in de reacties over de Thaise douane, maar van die instantie heb je in de praktijk geen enkele last. De douaniers zijn alleen geinteresseerd in wat de reizigers meebrengen en hebben in het geheel niets met de paspoortcontrole te maken. Als je voor een loketje moeten wachten op Suvarnabhumi is het bij de immigratiedienst. Niet anders dan op Schiphol, trouwens…………..

 5. pietpattaya zegt op

  Men moet wel bedoelen van; goedkoop!!!
  Kwaliteit is ff ander verhaal wachtrijen voor douane en meer van dat soort zaken?

  Snap totaal niet waarop en hoe men deze stemming in beeld brengt, maar reageer er maar niet op

 6. Ron zegt op

  Suvarnabhumi valt mee voor mij ,maar ik heb er al op betere geweest. Een beetje chaotisch en heel duur in de transitzone. Ik kom ook jaarlijks op Changi/Singapore en dat is wel wereldklasse vind ik .En niet zo duur als Suvarnabhumi .

 7. Douwe zegt op

  Las net het volgende bericht:

  Schiphol is op de wereldwijde ranglijst voor beste luchthavens een plek gestegen naar plaats drie. Schiphol is voor het tweede jaar op rij de beste luchthaven van Europa.

  Dat blijkt uit onderzoek van Skytrax voor de World Airport Awards. Volgens Skytrax heeft Schiphol zijn derde plaats te danken aan de soepele overstappen.

  Schiphol is de enige niet-Aziatische luchthaven in de top vijf. Singapore Changi Airport staat op de eerste plaats, gevolgd door Incheon International Airport in Zuid-Korea. Incheon stond vorig jaar nog op de eerste plaats. Hong Kong International Airport en Beijing Capital International Airport completeren de top vijf.

 8. Cornelis zegt op

  Dit soort lijstjes zijn volstrekt waardeloos als je niet weet wie er bevraagd is. Iemand, bijvoorbeeld, die alleen naar Thailand reist en nauwelijks ergens anders heen zal waarschijnlijk Suvarnabhumi hoog op de lijst zetten.
  Zelf heb ik heel veel naar en binnen zuid-oost Azie gevlogen (o.a. alle 10 ASEAN-landen) en naar mijn persoonlijke mening steekt in ieder geval in die regio het vliegveld van Singapore er met kop en schouders bovenuit. Dat geldt zowel voor overstappen als voor Singapore als bestemming. Of het dan in mijn ogen het beste vliegveld ter wereld is? Vindt ik moeilijk te beantwoorden omdat niet alle belangrijke vliegvelden uit eigen ervaring ken. Wat mij betreft: het beste van de ASEAN-landen, en in ieder geval ook beter en prettiger dan Schiphol, Heathrow, Gatwick, Parijs, Frankfurt en Hongkong, om maar een paar prominente luchthavens te noemen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website