Het Thaise ministerie van Verkeer heeft een uitgebreide strategie ontwikkeld om luchthaven Suvarnabhumi tegen 2029 tot de top 20 van wereldwijde luchthavens te laten behoren.

Dit sluit aan bij het doel van de regering om Thailand te positioneren als een belangrijke wereldwijde luchtvaarthub. Deze plannen werden aangekondigd door minister van Verkeer Suriya Jungrungreangkit, na de stijging van de luchthaven naar de 58e plaats in de 2024 Skytrax World’s Best Airport ranglijst, een verbetering ten opzichte van de 68e plaats het voorgaande jaar.

Momenteel is Suvarnabhumi, een van de drukste luchthavens in Azië, bezig zijn capaciteit te vergroten om jaarlijks 170 miljoen passagiers en 1 miljoen vluchten te verwerken tegen 2029. Het uiteindelijke doel is om deze aantallen uit te breiden naar 210 miljoen passagiers en 1,2 miljoen vluchten in 2034. Daarnaast heeft Don Mueang Airport, dat voornamelijk goedkope luchtvaartmaatschappijen in Bangkok bedient, de top 10 gehaald van Skytrax’s 2024 lijst voor de World’s Best Low-Cost Airline Terminals.

In de periode van oktober 2023 tot mei 2024 heeft Suvarnabhumi 81,05 miljoen passagiers verwerkt, wat neerkomt op 83,4% van het passagiersvolume van vóór de pandemie. Bijna 48,95 miljoen van deze reizigers waren binnenlandse passagiers. Bovendien kon de luchthaven in deze periode 490.970 vluchten afhandelen, wat ongeveer 81% is van het totale aantal vluchten in 2019.

De huidige uitbreidingsprojecten op Suvarnabhumi omvatten het vergroten van de terminalruimte en het afwerken van een derde landingsbaan, die gepland staat om in september operationeel te zijn. Deze uitbreiding zal naar verwachting de capaciteit van de luchthaven vergroten van 68 naar 94 vluchten per uur.

2 reacties op “Suvarnabhumi streeft naar top 20 positie onder wereldwijde luchthavens”

 1. Arno zegt op

  Recent van Udon Thani naar Duitsland gevlogen met Thai Air, overstap op Suvarna Bhumi was 2,5 uur tijd ruimte, onze koffers werden op Udon Thani van een speciale label voorzien, bij aankomst op Suvarna Bhumi kwamen onze koffers als tweede en derde van de band en dat nadat we amper bij de bagage band aangekomen waren, dat liep super gesmeerd, ook de douane / paspoort controle ging erg vlot.
  Het is mij opgevallen dat ook toen we 2 april aankwamen in Thailand dat de douane op Suvarna Bhumi vlot werkte en minder streng was.

  Gr. Arno

  • Cornelis zegt op

   Verwar je, zoals velen, de douane niet met Immigration? Bij vertrek van Suvarnabhumi naar Frankfurt ben je namelijk niet door/via de douane gegaan…..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website