Het lijkt wel of er de laatste tijd een vloek rust op de Thaise spoorwegen. Gisteren viel door een stroomstoring het spoorcontrolesysteem van Hua Lamphong uit, waardoor tussen 6 en 8 uur ’s ochtend geen enkele trein kon vertrekken of de perrons kon bereiken.

Tegen de tijd dat kon worden overgeschakeld op handmatige bediening van de wissels hadden tien treinen vertraging opgelopen. Forenzentreinen en treinen die vanuit de provincie arriveerden, moesten buiten het station wachten.

Alsof de duivel ermee speelde, liep enkele minuten later een goederentrein uit het spoor. Dat gebeurde in Sai Yoi (Phrae), ongeveer op dezelfde plaats waar de trein naar Chiang Mai in juli ontspoorde. De goederentrein was tegen achtergelaten reparatieuitrusting gereden, waardoor de locomotief van de rails af raakte. Treinverkeer van enkele noordelijke diensten was niet mogelijk. Gisteravond zou daaraan een eind zijn gekomen.

Een tweede incident vond plaats in Phan Thong (Chon Buri). Daar reed een trein op een spoorwegovergang tegen een vrachtwagen. De spoorwegbeambte, die de ‘spoorbomen’ (ik vermoed meer een hek waarmee de overgang wordt geblokkeerd) bedient, werd door de vrachtwagen geraakt en kwam om het leven. Een passagier van de vrachtwagen en een motorfietser raakten gewond. De chauffeur van de vrachtwagen, die ondanks het naderen van de trein geprobeerd had de overgang over te rijden, vluchtte na de botsing. Of het treinverkeer werd gestremd, vermeldt het bericht niet.

(Bron: Bangkok Post, 5 september 2013)

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website