Gisteren was het flink raak in Pattaya, gedurende twee uur kwam het met bakken uit de hemel. Een normaal verschijnsel in de zomer, zegt Royol Chitradon, de directeur van de Hydro Agro en Informatica Instituut.

De regen die in het weekend viel in Noord- en Midden Thailand, horen bij de zomer en zijn geen tekenen van extreme weersomstandigheden of veranderingen in het weer.

De stortbuien worden veroorzaakt door een hoge drukgebied uit China, die nu boven Thailand ligt. Het zorgde voor zware regen in Pattaya waar sommige gebieden overstroomde (zie foto). Ook werd er in de afgelopen twee dagen een scherpe daling van de temperatuur, regenval en een bewolkte hemel gemeld in het noordoosten, noorden en midden van Thailand.

Het hogedrukgebied verzwakt op woensdag, en daarna wordt het in alle delen van Thailand weer warm zoals gebruikelijk in de zomer, zo voorspelt Royol. Tot en met vandaag kan het weer onstuimig blijven met onweersbuien, regen en windstoten. Ook de temperatuur daalt dan flink.

In de loop van de week klaart het weer op. De temperaturen zullen stijgen, en er wordt warm tot zeer warm weer verwacht voor de rest van de week.

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “‘Hevige stortbuien in Thailand is een normaal verschijnsel in de zomer’”

 1. lupus zegt op

  Een buitenkansje? Met bakken uit de hemel.Bewaar wat voor de droogte tijden zou ik zeggen.Had al in het regenseizoen moeten gebeuren.Het watermanagement is niet best in Thailand.Het is zoals gewoonlijk we zien wel.

 2. janbeute zegt op

  Zo las ik , in het noorden werdt een scherpe daling van temp gemeld .
  Maar niet bij mij in de omgeving Chiangmai – Lamphun , nog steeds kurkdroog en bloed heet met smog uiteraard .
  Waar blijft de regen ??

  Jan Beute .

 3. Cornelis zegt op

  Is het nu zo moeilijk om een bericht als het bovenstaande in correct Nederlands op te stellen?

 4. Loeng Johnny zegt op

  Allemaal goed en wel, maar ik heb hier in Ubon Ratchathani al maanden geen flinke regenbui gezien!!!

  Het mag hier ook eens gaan regenen!

 5. Nicole zegt op

  Dan hebben ze zeker Chiang Mai overgeslagen. Geen regen gezien. Wel wat wind


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website