Waar de Thaise weersdienst al dagen voor waarschuwde was vandaag een feit. Slecht weer in sommige delen van Zuid-Thailand. Harde wind, storm, hevige regenval en hoge golven hebben voor de nodige schade gezorgd. Ook worden er overstromingen verwacht.

Golven van drie meter

Aan de kust van Narathiwat, bereikte de golven een hoogte van drie meter. Honderd vissersboten moesten om die reden in de haven blijven, de zee is te onstuimig. In Surat Thani, werden golven gemeld van twee meter hoog. In Hat Yai is alarm geslagen nadat al dagen zonder onderbreking heeft geregend.

De veerdiensten op Koh Tao, Koh Phangan en Koh Samui varen de komende twee dagen niet.

Tropische depressie

Er is sprake van een Tropische depressie in de Golf van Thailand. Een hogedrukgebied bij China zorgt voor onstuimig weer in Thailand.

De verwachting is dat de depressie zich zal bewegen richting de volgende zuidelijke provincies: Trang, Krabi en Satun. Voor bewoners en toeristen in dat gebied is het van belang de weerberichten goed te volgen.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website