De afgelopen drie dagen zijn bij controleposten 3085 drankrijders gearresteerd. Er zijn daarnaast 75 voertuigen in beslag genomen, zo liet een woordvoerder van de regering weten.

Van de 3085 gearresteerden worden 1994 aangeklaagd voor roekeloos rijden en van 255 personen is het rijbewijs igenomen. Ambtenaren hebben 63 motorfietsen en 12 auto’s in beslag genomen. De eigenaren van deze voertuigen krijgen hun voertuig pas terug na het Songkran Festival.

De arrestaties en inbeslagnames maakten deel uit van de campagne van de regering tegen het rijden onder invloed in de dagen tijdens en rond Songkran.

5 reacties op “3085 Thaise drankrijders de klos tijdens verkeerscontroles”

 1. John Chiang rai zegt op

  Men kan natuurlijk niet overal controleren op drankmisbruik in het Thaise verkeer,anders zou je zien dat de 3085 drankrijders, een erg klein deel uitmaken van het werkelijk probleem. Veel Thais vinden het dronken deelnemen aan het verkeer helemaal niet zo erg,en vinden het niet zelden nog grappig ook. Ik heb het daarom reeds lang opgegeven,om op de gevaren te wijzen,om dat je vaak in hun ogen als farang van dergelijke dingen geen verstand hebt. Dit laatste zal tevens gelden voor delen van de rosebrillen Club, die alles zonder verder te achtervragen overnemen, en vaak met de domste argumenten verdedigen. Je mag niet generaliseren ,maar velen hebben zelfs zonder alcohol reeds de grootste moeite om fatsoenlijk deel te nemen aan het verkeer. Bij dronkenschap helpt alleen rijbewijs, en auto in beslag nemen, hoge boetes en een psychische test, zoals de bekende idioten test in Duitsland. Bij niet bestaan van laatst genoemde test, blijft de auto,en het rijbewijs,achter slot en grendel.

  • lexphuket zegt op

   een rijbewijs innemen heeft natuurlijk helemaal geen zin. Er rijdden al teveel onder rijbewijs rond en dat vindt iedereen normal. Bij betrapping een boete van 500 baht en een vrijwaring voor de rest van de dag

   • John Chiang rai zegt op

    Beste lexphuket. zoals ik schreef is het inhouden van het rijbewijs,alleen een deel van de maatregel,die o.a ook nog bestaat uit een geldboete,psychische test,en het in beslag nemen van het voertuig. In deze combinatie van maatregelen krijg je met zekerheid een omdenken. Alleen het inhouden van een rijbewijs,zou in tegenstelling tot dat wat ik werkelijk geschreven heb, inderdaad niet veel verbeteren.

 2. Jacques zegt op

  Ondanks dat het een druppel op een gloeiende plaat is, ben ik content met dit soort berichten.
  Er wordt in ieder geval iets ondernomen en dat was voorheen wel anders want toen was de pakkans vrijwel nihil.
  Wellicht zullen er wat levens kunnen worden gered op deze wijze en ik hoop dat er nog vele acties volgen.

  Niet alleen de Thai heeft een drankprobleem ook vele buitenlanders kunnen niet van de alcohol afblijven en gaan dan rustig aan het verkeer deelnemen. Op bepaalde plaatsen, zoals bij ons in Pattaya heeft het wel al zijn vruchten afgeworpen, want er wordt toch meer rekening gehouden met controle en alle gevolgen van dien door en voor de buitenlanders.

  Het zal echter nog vele jaren duren voordat men hier op een redelijk niveau komt en misschien zal dit ook wel nooit lukken.

 3. PietJan zegt op

  Hoe het ook zij, ondanks alle maatregelen al 52 doden en nog veel meer gewonden tijdens demeerste dag van de Songkran-vakantie: http://englishnews.thaipbs.or.th/content/159267


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website