Starbucks is van plan om tot 2024 elk jaar 30 nieuwe coffeeshops in Thailand te openen om zo de groei te continueren.

Starbucks beheert momenteel 444 Starbucks coffeeshops in Thailand via verschillende formules, waaronder drive-thru en winkels volgens het originele concept. Tijdens de pandemie van 2020 tot 2021 bleef het bedrijf nieuwe coffeeshops openen.

Dit jaar heeft Starbucks al 15 nieuwe coffeeshops geopend, voornamelijk bij tankstations en winkelcentra, waardoor het totale aantal filialen op 444 komt. De overige 15 coffeeshops zullen in de tweede helft van dit jaar opengaan.

De managing director van Starbucks gaf aan dat Thailand in de regio, samen met Japan, Zuid-Korea en Taiwan, een strategisch land is voor Starbucks. Het bedrijf denkt dat Thailand potentieel heeft voor nog meer Starbucks-locaties vanwege de sterke merkbekendheid, de koffiecultuur van de Thais en de populariteit van het land als toeristische bestemming.

21 reacties op “Starbucks wil zo’n 90 nieuwe coffeeshops in Thailand openen”

 1. jozef zegt op

  Je kunt ook vers gezette koffie drinken aan een tafeltje bij sommige lokale marktkramen .Dat is toch veel interessanter .Voor Starbucks reis je toch niet naar Thailand !

  • Stan zegt op

   En je steunt er de lokale middenstand mee, ipv een paar aandeelhouders in Amerika.

 2. T zegt op

  Te duur voor matige kwaliteit buiten Bangkok en de toeristen gebieden weet ik niet of het gaat werken.
  Veel hebben ze te danken aan de hype bij jongeren door marketing etc. ik hoef er nog niet dood gevonden te worden vreselijke franchise.

 3. Ruud zegt op

  Daar zitten we nu echt op te wachten….5555

  Er zijn overal 10-talle kleine lokale koffie shops die een zeer goede kwaliteit aanbieden, beter de Star.ucks en nog eens aan de helft van de prijs ook.

  Steun de kleine Thaise zelfstandigen niet de grote Amerikaanse multinational…

 4. Sjaak S zegt op

  Zolang een kop koffie bij Starbucks zo duur blijft, rond de 130 baht of meer voor een bakje drab, zul je mij daar niet vinden. Dan toch liever Amazon waar het de helft kost en een latte daar prima smaakt. Maar geen enkel café kan tegen Baan Pal in Pak Nam Praan, de pit-stop voor vele fietser. Een heerlijke latte of cappuccino kost daar 35 baht! En je kunt er prima eten.

 5. chris zegt op

  Wij Nederlanders zijn wellicht te nuchter maar naar Starbucks ga je natuurlijk niet voor de koffie. Althans niet in Bangkok.
  Starbucks is een experience: je ziet er de mooiste Thaise jonge vrouwen en het is de plek waar het absoluut geen probleem is voor Thaise vrouwen (van middelbare leeftijd) om een buitenlander aan te spreken en te vragen of ze bij je mag komen zitten.Geen droom, maar de werkelijkheid uit eigen ervaring.
  Wie maalt er dan om de prijs van een bakkie?
  Voor degene die me niet willen geloven: de volgende keer dat je naar de ambassade moet: drink een kopje koffie bij de Starbucks om de hoek op Sukhumvit Road.

  • JosNT zegt op

   Klopt Chris. Naar een Starbucks ga je om te zien maar vooral om gezien te worden. Niet mijn ding.

   En misschien willen ze nieuwe vestigingen openen in Thailand als compensatie voor de tientallen Starbucks die ze momenteel in de V.S. sluiten omdat er te veel “gewoon volk” (lees landlopers en daklozen) over de vloer komt dat enkel gebruik maakt van de toiletten. En hun gewone klanten daarom afhaken.

  • William zegt op

   555 zo te lezen de perfecte plek om te zijn tussen een contactbureau en de massage happy ending in.
   Hebben er vier hier in de stad ga eens een bakkie doen op een van mijn tochten.

 6. henk zegt op

  Niet te hachelen ☕. En veel te duur
  Niet alleen in Thailand.

 7. marijke. zegt op

  Inderdaad zo geweldig is hun koffie niet.Bij veel coffee shops veel lekkerder en goedkoper.

 8. Leo zegt op

  Tja deze woke en peperdure koffiedrabtent moet toch de verliezen van ”politieke correcte” terugtrekking uit de Russische federatie weer compenseren.

  Ik zou niet weten wat ik als verstokte koffiedrinker daar heb te zoeken terwijl het in een klein Thais tentje die overal zijn veel goedkoper en veel gezelliger is. Bovendien heb ik sowieso al een hekel aan USA multinationals, zoals o.a. de Mcdonalds etc op deze wereld, instellingen die zo woke zijn als de apenpokkenen en enkel en alleen ongezonde en veel te dure troep verkoopt. Brrrrrr!

  • Stan zegt op

   Als ze echt “woke” zouden zijn zouden ze alleen dure gezonde troep verkopen…

   • Leo zegt op

    Nee hoor Stan, woke zijn is heel wat anders dan gezonde of ongezonde dure troep verkopen, er is genoeg te vinden over woke Mcdonalds en woke Starbucks

    https://www.wibc.com/blogs/hammer-and-nigel/mcdonalds-gets-woke-unveils-plans-to-ruin-the-happy-meal/

    Maar hoe dan ook aan de vele negatieve reacties te zien gaat Starbucks weinig geld verdienen a 130 baht per kopje koffie aan de bezoekers van Thailand blog

    https://www.dailywire.com/news/starbucks-received-insensitive-backlash-for-going-woke-now-they-may-depart-facebook-altogether

  • Rob V. zegt op

   Starbucks en andere multinationals zijn woke, dat is simpelweg neo-liberaal handelen. Plak ergens een regenboog op voor een maand om te laten zien hoe begaan je als bedrijf zogenaamd bent met mensenrechten en vrijheid jezelf te uiten. Verkooppraatjes, imago oppoetsen. Maar ondertussen wel locaties sluiten in Amerika daar waar die zich verenigd hebben in vakbonden. Ze doen gewoon wat de meeste pegels op zal leveren, of tenminste wat men denkt dat de grootste winst zal brengen. Een waardeloze Amerikaanse tent dus, waar je mij niet zult zien.

   In Thailand hebben ze niet zo’n last van vakbonden en is het imago nog goed (hip?), dus dit zal de aandeelhouders van Starbucks wel blij maken. Voor de koffie of oprechte principes voor een rechtvaardigere en betere wereld hoef je er niet heen.

 9. Osen1977 zegt op

  Sla deze keten ook over, heeft echt niks te maken met koffie. Veel te veel suiker vooral voor een zeer dure prijs. Is denk ook niet te betalen voor de gewone Thai. Als er echt geen koffieshop te vinden is ga ik wel naar 7-eleven die hebben soms ook wel een goed koffie apparaat staan.

  • chris zegt op

   veel te veel suiker?
   Je doe je er dan toch zelf in, in alle Starbucksen die ik ken.

 10. Kim zegt op

  Amazone en aunty ants in de malls prima coffee voor ongeveer 50 bht.
  En natuurlijk de lokale coffee tentjes zijn ook erg goed in Pattaya.
  Ook rond de 50/60 bht.
  Bake and brew
  Benjamin zijn erg goed.

 11. JosNT zegt op

  Klopt Chris. Naar een Starbucks ga je om te zien maar vooral om gezien te worden. Niet mijn ding.

  En misschien willen ze nieuwe vestigingen openen in Thailand als compensatie voor de tientallen Starbucks die ze momenteel in de V.S. sluiten omdat er te veel “gewoon volk” (lees landlopers en daklozen) over de vloer komt dat enkel gebruik maakt van de toiletten. En hun gewone klanten daarom afhaken.

 12. GYGY zegt op

  Voor mij ook geen Starbucks.Best lekkere koffie aan de lokale standjes, maar is dit geen oploskoffie waar hier vaak smalend over gesproken wordt?

 13. willem zegt op

  voor mij is 130 baht voor een koffie wel echt er over ik maak thuis een (veel betere) capuccino voor 12 baht

 14. Christina zegt op

  Mac Donalds is ook een aanrader goede koffie en wisten jullie dat je wereld wijd senioren koffie kunt
  bestellen alleen warme koffie je krijgt dan twee kopjes voor de prijs van een.
  Bestel zo twee senioren koffie en betaal een.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website