De door de Thaise overheid beheerde Transport Co, die interprovinciale busdiensten aanbied, wil zijn routenetwerk uitbreiden naar Myanmar en India.

Volgens directeur Jirasak Yaowatchasakul is het plan om naar zoveel mogelijk toeristische bestemmingen in het ASEAN gebied uit te breiden.

De nieuwe geplande route verbindt Thailand met Myanmar en India. Men kan dan met de bus van Mae Sot (provincie Tak) naar Myawaddy en de grensstad Morey in India, reizen.

Vietnam staat ook op het lijstje van het busbedrijf, met een route die van Hue naar Danang loopt. Verder zijn er plannen om vanuit de zuidelijke provincies naar Maleisië en misschien naar Singapore te rijden.

De plannen voor de route-uitbreiding moeten eerst worden goedgekeurd door de regering. Veiligheid van de passagiers zal een belangrijke factor zijn in de overweging, aangezien sommige landen opstandige minderheden hebben.

Transport Co heeft nu 15 routes die de buurlanden met elkaar verbinden, de meeste daarvan gaan naar Laos.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Staatsbusbedrijf Transport Co denkt aan route van Thailand naar Myanmar en India”

 1. erik zegt op

  Er komt een nieuwe weg en uiteraard ter bevordering van … en vriendschap en handel en meer. Hier staat iets te lezen:

  https://en.wikipedia.org/wiki/India%E2%80%93Myanmar%E2%80%93Thailand_Trilateral_Highway

  Nu de vraag wat moet ik op die weg? Op de eerste plaats moet ik al naar de provincie Tak of all places en dan een gevaarlijke weg nemen naar Mae Sot, aan de grens met Birma. Daar direct achter ligt een SEZ in ontwikkeling (Special Economic Zone) en daarachter het grote land Myanmar en heb ik daar familie of werk dan kan ik uitstappen waar nodig.

  En de bus gaat door naar Moreh, typefoutje in de berichtgeving waar Transport Co dit aanbiedt, en waar ligt Moreh dan wel helemaal? In het oostelijke deel van India, net onder Nagaland, maar nog voor Bangladesh. En daar sta ik dan, en wil ik over de weg naar het mainland India dan zal ik toch een vliegtuig moeten zoeken aldaar of de lange weg om de noord nemen als ik niet in Bangladesh verzeild wil raken. Want voor dat land heb ik een visum nodig.

  Kortom, voor mensen met familie of business langs die weg een prima zaak, en helemaal een uitdaging voor backpackers (hemelsbreed 800 km), maar ik denk dat ik goedkoper en sowieso sneller vlieg.

 2. Herbert zegt op

  Niemand zegt dat je met die bus moet reizen maar hoeveel Birmezen en Cambodjaanse mensen wonen er in Thailand waar het wel een uitkomst voor is en niet alleen voor toeristen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website