Toeristen in Bangkok (Athawit Ketsak / Shutterstock.com)

Thailand is er klaar voor om weer toeristen te ontvangen, maar er gelden wel strenge voorwaarden. Morgen geeft het Centre for Covid-19 Situation Administration onder voorzitterschap van premier Prayut het groene licht voor de Special Tourist Visa (STV), bedoeld om long-stay reizigers te interesseren weer naar Thailand te reizen.

Het ministerie van Toerisme en Sport en van Volksgezondheid en andere betrokken diensten zijn er klaar voor, aldus regeringswoordvoerder Traisuree.

Thailand verwacht maandelijks 1.200 reizigers met een STV, die 1,03 miljard baht gaan uitgeven. Binnen een jaar neemt dat aantal toe naar 14.400 reizigers, wat aan inkomsten 12,4 miljard baht oplevert.

De eisen om Thailand binnen te kunnen reizen zijn:

 • Toeristen moeten eerst een Special Tourist Visa (STV) aanvragen bij de Thaise ambassade.
 • Uiterlijk 72 uur voor vertrek naar Thailand moet de buitenlandse reiziger een Covid-19 test doen.
 • De Thaise ambassade moet bevestigen dat ze negatief zijn.
 • Reizigers dienden te beschikken over een ziektekostenverzekering met Covid-19 dekking tot US$ 100.000.
 • Toeristen moeten een verklaring ondertekenen dat ze zich zullen houden aan de maatregelen van de Thaise overheid.
 • Tijdens de vliegreis (chartervlucht) en onderweg moet men een mondkapje dragen.
 • De vliegtuigbemanning moet beschermende kleding en handschoenen dragen.
 • Kranten, tijdschriften en brochures op de vlucht zijn niet toegestaan.
 • Belastingvrije artikelen worden niet verkocht, het eten wordt opgediend in gesloten containers.
 • Na aankomst dienen de STV-houders veertien dagen in quarantaine te gaan in een door de overheid aangewezen accommodatie, waar ze tweemaal getest worden. Deze kosten zijn voor eigen rekening. Daarna mogen ze vrij door Thailand reizen.

Bron: Bangkok Post

62 reacties op “Special Tourist Visa: Thailand kan weer de eerste toeristen verwelkomen”

 1. Cornelis zegt op

  Wat me blijft verbazen is dat je als – ongehuwde – houder van een non-immigrant visum met een geldige verblijfsperiode, een re-entry permit en de bereidheid aan alle andere verplichtingen te voldoen, het land niet in kunt.

  • Cornelis zegt op

   Het blijft wachten op de definitieve, bindende formulering van de voorwaarden, want je wordt telkens weer verward door op het oog telkens weer andere regels.

 2. marijke. zegt op

  Jammer maar helaas voor ons geen thailand voorlopig.We worden ouder en hoop dat we toch nog een keer kunnen gaan.Een heerlijk land vinden wij en inmiddels veel vrienden daar.Maar het is niet anders.Het kost alleen al veel om 14 dagen naar een speciaal hotel te gaan.

 3. Khunjan zegt op

  Zolang die 14 dagen in quarantaine blijft zullen er weinig mensen na Thailand af reizen.

  • Cornelis zegt op

   ‘Toeristen’ zullen er niet veel in de rij staan, verwacht ik. Maar wat als op langere termijn ook voor de nu nog buitengesloten expats/gepensioneerde langverblijvers etc. het ondergaan van quarantaine de enige mogelijkheid is om terug te keren naar Thailand?

   • Nicole R. zegt op

    Hallo iedereen,
    Los van het toerisme dat nog nu lang niet op gang lijkt te komen, hebben jullie ook gezien dat men in Thailand nu 2 jaar gevangenisstraf kan oplopen, enkel en alleen door flink negatief review op Tripadvisor te plaatsen ??? Dit overkomt de Amerikaan Wesley Barnes (die in Thailand werkt) thans. Hij had in juli 2020 een negatief review geplaatst over Sea View Resort te Koh Chang. Waarop de eigenaar van het Sea View een klacht indiende dat die Barnes oneerlijke beoordelingen over zijn hotel op TripAdvisor had geplaatst (vlg. kolonel Thanapon Taemsara van de politie van Koh Chang tegen persbureau AFP). Die laatste zei dat Barnes ervan werd beschuldigd ‘schade aan de reputatie van het hotel te hebben veroorzaakt en ruzie gemaakt had met het personeel voor het niet-betalen van kurkengeld voor alcohol die hij van buiten het hotel had meegebracht…
    Barnes werd na die klacht gearresteerd door de immigratiepolitie, 2 dagen vastgehouden en pas vrijgelaten na betalen van borgtocht. Hij gaat later voor de rechtbank moeten verschijnen en riskeert tot 2 jaar gevangenisstraf.
    Volgens de Trip Advisor beoordeling die Barnes in juli plaatste, kwam hij ‘onvriendelijk personeel’ tegen dat ‘deed alsof ze hier niemand willen’.
    Thailand kent strenge lasterwetten, die als problematisch worden gezien omdat bedrijven en invloedrijke personen die wetten kunnen gebruiken om critici te intimideren.
    Dit alles volgens RTL-Nieuws en de Bangkok-Post van gisteren.
    Maar dan wordt het voor toeristen toch écht te gek en gevaarlijk : toeristen en buitenlanders die naar Thailand gaan voor vakantie of werk en daar ter plaatse niet mogen zeggen wat ze denken over een hotel en de service van dat hotel op straffe van boete en gevangenisstraf.
    En ik die dacht dat Thailand het summum van vriendelijk en veilig toerisme was (we gingen er de laatste jaren telkens 3 weken per jaar naartoe en verleden jaar zelfs naar koh Chang).
    Oppassen dus voor iedereen die toch zo vlug mogelijk willen vertrekken. De ‘ambiance’ lijkt er niet goed te zijn !!!

    • Rentenier zegt op

     Ik ben nu 4 jaar aaneengesloten hier en heb geen enkel probleem. Gewoon een beetje ‘normaal’ doen. Misschien loop ik iets minder risico omdat ik geen alcohol drink, niet rook, geen drugs, niet naar bars of prostituees ga maar een huiselijk leven geniet en veel om het huis bezig ben. Ik had wel een nieuwe snelle Volvo die ik beter moet leren beheersen want ontving 4 verbalen thuis van elk 500 THB (eigen schuld) Waarschuwingen van camera controle die eerst als ‘fake’werden gezien, zijn tegenwoordig ‘heel echt’ ha, ha… het kritiek hebben en zelfs kankeren op iets wat je niet bevalt, bedenk dat je in Thailand bent en het er nog altijd veel beter is dan in je geboorteland. Wij zijn hier te gast en pas je je aan zoals het hoort.

 4. Diny zegt op

  Ik wacht wel een jaartje. Deze voorwaarden zijn echt niet normaal.

 5. Nicky zegt op

  Volgens mij heeft de regering beetje last van Covid 19 . Zou iedereen bijna 1 miljoen bath moeten uitgeven. Lijkt me behoorlijk overdreven

  • Piet zegt op

   Dat is omgerekend 860.000 bath per toerist
   Ik denk dat de Thaise rekenwonders aannemen dat dit is voor de volle periode van 270 dagen en dan meegerekend de hoge kosten van de eerste verplichte zelf te betalen quarantaine ze aardig in de buurt komen van deze 800k

 6. mattheus zegt op

  Hoe komt je aan de 1 miljoen baht, 15 dagen quarantaine vanaf 29.000 baht. Vlucht is duurder laten we zeggen dubbele, dan nog eens 10.000 b. Waar haal je de overige 950.000 baht vandaan?

  • ronny zegt op

   Met 29.000 Bath denk ik niet dat ge zult toekomen. Het goedkoopste is 28.500 Bath en in Bangkok. En als er geen plaats meer is, dan zult ge het met een veel duurder moeten doen. En gewoon eten wat ze voorschotelen, want anders betaal je extra.

  • Fons zegt op

   In het artikel staat duidelijk dat de Thaise regering dit verwacht. Of toch minsens een bedrag dat aardig in de buurt komt.

 7. Kemosabe zegt op

  Wat ik mij afvraag: “Wat wordt er onder ‘Toeristen’ verstaan?”

  Als ik, en anderen met mij denk ik, naar mijn vriendin / verloofde in Isaan wil en daar 90 + 90+ 90 dagen bij haar thuis verblijf, ben ik dan ook toerist ? Of zijn toeristen alleen die bezoekers die de grote steden, condo’s bezoeken ?

  • Kemosabe zegt op

   en de resorts niet te vergeten

 8. Rianne zegt op

  Mijn man en ik doen dit jaar al niet mee, volgend jaar ook niet, en 2022 valt nog helemaal te bezien, want wat moet je er doen, daar in Thailand? Hotels zijn er leeg, er is minimaal personeel, de keukens draaien op halve kracht, menu’s zijn kwalitatief aangepast, toeristische markten en straatverkoop verdwenen, winkelcentra zijn hun gezelligheid kwijt en verworden tot lege blokkendozen, enz. Neen, dank je de koekoek. Wij blijven dit jaar in Nederland, en volgend jaar een hernieuwde kennismaking met Parijs, Wenen, vergeet Toscane niet.
  Bedenk ook dat de Thai chagrijnig aan het worden zijn. De “farang” wordt verweten corona binnen te brengen. De maatregelen van de Thaise overheid veroorzaken een soort van lockdown. Dat woord wordt niet gebruikt maar de effecten en gevolgen zijn dezelfde. Met de vinger wordt naar de westerse toerist/verblijver gewezen. Een goed voorbeeld hiervan is te lezen in volgend artikel: https://www.ad.nl/reizen/amerikaan-riskeert-celstraf-in-thailand-na-negatieve-review-op-tripadvisor~af1f930d/

  • Ger-Korat zegt op

   En ik ben jaren geleden juist in Korat en voorheen Khon Kaen gaan wonen om ver weg te blijven van alle toeristische verschijnselen. In deze grote steden en provincies geen toerisme van betekenis maar wel vele grote (avond)markten, diverse grote warenhuizen gelijk in Bangkok, eindeloze hoeveelheid restaurants, sport en recreatiemogelijkheden in overvloed, zwembaden, dierentuinen, (nationale) parken, fietsmogelijkheden, strandvertier aan de diverse meren. Met of zonder de toeristen in Thailand maakt het voor mij niet uit want buiten de toeristische hot-spots blijft het gewone Thaise leven doorgaan en daarom heb ik bewust voor deze streken gekozen.

   • Rianne zegt op

    Het artikel gaat over toerisme. Niet over langverblijf. Er is een verschil of je Thailand bezoekt bij voorbeeld met een 60 dagen toeristenvisum, vervolgens een weekje het land uit, en daarna nog eens 30 dagen en terug naar huis. Woon je in Thailand op basis van retirement o.d. dan die je als de Thai en maakt het niet uit want leef je naar bevind. Maar nogmaals: het gaat over de toerist.

  • Philippe zegt op

   U heeft gelijk maar …
   Wie zijn wij om te oordelen wat de Thaise regering beslist ? maar ergens volg ik hun filosofie niet zo goed …
   Niet lang geleden hebben “Europeanen en Australiërs” het leven van tal jonge Thaise kinderen, die in de Tham Luang grot vastzaten, van de dood gered, en nu zijn diezelfde farangs “dirty” … da’s raar.
   Covid19 is een onofficieel uit de hand gelopen experiment van de Chinezen, maar die worden blijkbaar met de mantel der liefde behandeld … begrijpen wie kan ! Money talks shit walks ?
   Uiteraard is het moeilijk voor de Thaise regering, ze moeten kiezen tussen de pest en de cholera maar dit is geen reden om ons af te schilderen als dirty farangs die de afgelopen decennia voor 15 à 20% van hun BNP hebben gezorgd … om niet te spreken van het onderhoud van miljoenen Isaan en andere minderwaardige groepen die altijd in de kou zijn gelaten … en nu mede slachtoffer zijn.
   Het is een spijtige zaak voor hen die we graag zagen en voor ons die ze graag zagen temeer er bij 95% van de Thaise bevolking noch bij de toeristen ooit rivaliteit geweest is, integendeel … wij hielden, ik zeg wel “hielden” van hun keuken, glimlach, van de mooie natuur … zoals zij van ons gedrag (op een paar uitzonderingen na), sympathie, respect en uiteraard onze uitgaven hielden …
   Ik communiceer nog regelmatig met Thaise vrienden en allen zouden niet liever hebben dat we hen terug bezoeken, uiteraard Corona vrij maar dit is kwestie van “in eerste instantie” degelijke apparaten te hebben die binnen de 24/48 uren uitsluitsel geven (dat ze dit eerst ontwikkelen) !).
   Last but not least, wie zegt dat er ergens, in eigen rangen (eigen land), geen spelletje gespeeld wordt om het geld dat in overzeese gebieden uitgegeven wordt in eigen land / continent te houden ? Ik verschiet van niks meer.
   Whatever er gebeurd is of zal gebeuren één ding vind ik verschrikkelijk en dat is als “dirty farang” te worden bestempeld .. heb vele bedelende mensen geld gegeven, heb kinderen van de eigenaars van bar/restaurants houders op het strand ijsjes “getrakteerd”, heb altijd extra fooien gegeven … ook aan oudjes die zogezegd mijn brommer in het oog hielden bij een uitstapje … drank gegeven en onnodige juweeltjes gekocht van oude dames die in de hitte op het strand hun boterham probeerde te verdienen … en veel meer … ik kon dat en kan dat … ik heb respect getoond … mij afschilderen als dirty farang vind ik daarom misplaats … droevig alllemaal, zeer droevig …

  • Sjaak S zegt op

   Rianne, ik woon in Thailand. Ja, het klopt dat hotels leeg staan. Maar al het andere wat je noemt? Ik woon dan wel niet in Pattaya, maar in de buurt van Hua Hin en daar valt het reuze mee.
   En dat artikel waar je naar verwijst? Heb je niet goed gelezen denk ik zo. Die Amerikaan had ruzie met het resort gekregen omdat hij alcohol van buiten wilde nuttigen zonder aan de voorwaarden van het hotel te voldoen. Men vraagt daar een “kurkgeld” voor zelf meegebrachte drank. Die Amerikaan weigerde dat te betalen, heeft uiteindelijk toch zijn zin gekregen en schreef in de weken daarna op tripadvisor slechte reviews over het hotel. Hij beschuldigde de eigenaar ervan het personeel als slaven te behandelen. Ook noemde hij de nationaliteit van de man (hij was géén Thai) en vergeleek het hotel met het coronavirus (meiden als zij het een coronavirus. Het hotel was een eigen bedrijf en zij zouden veel schade ondervinden. De eigenaar heeft diverse e-mails aan die man gestuurd en geprobeerd hem tegemoet te komen. Maar hij reageerde helemaal niet op die mails. Pas toen de eigenaar schreef dat hij aangifte ging doen wegens zwart makerij, reageerde hij. Ook schreef hij op Tripadvisor onder diverse email adressen. Hij was er echt op uit om het hotel ten onrechte van iets te beschuldigen dat niet klopte.
   Hij heeft zijn doel al bij jou bereikt. Precies dat wat de eigenaar van het hotel schreef: mensen die de engelse taal niet machtig zijn, kunnen verkeerde conclusies trekken en dit schaadde het bedrijf.

   • Rianne zegt op

    Blijft dat de algemene Thaise teneur is dat de gewone toerist niet welkom is, dat er voor de gewone toerist zo goed als niets te doen is, en dat buiten Thailand verblijvende langverblijvers zoals mijn man en ik vele hindernissen te nemen hebben als we komende winter terug willen naar ons pand te Chiangmai. Blijft ook dat de moeite om die hindernissen te nemen niet opweegt tegen datgene wat je in Thailand terug krijgt. Vandaar: Thailand een poos mijden (niet: meiden) wordt ons devies.

 9. Marc zegt op

  De zoveelste mislukking in aantocht. Wie gaat er nu 14 dagen in een zelf te betalen quarantaine hotel? Het is echt zorgelijk deze wijze van regeren in Thailand. natuurlijk weinig besmettingen, maar het blijft gevaarlijk op de weg. Beter om daar aandacht aan te besteden. Op deze manier komen we niet meer; Vietnam, Cambodia, Indonesië en de Filippijnen zullen op deze wijze de business van Thailand over nemen. Ook al is daar een hogere besmettingsgraad, maar al met al veiliger en vriendelijker. Als je gezond bent, ga je aan Covid ook niet dood, zo veel is inmiddels wel duidelijk geworden.

  • Rentenier zegt op

   Blijft gevaarlijk op de weg, even hierop reageren want waarom schrijf je dat? Ik rij 30 jaar schadevrij en met veel plezier in Thailand en vind over het algemeen de Thai goede chauffeurs Ik lees ook de telegraaf en zie wat er zoal op de Nederlandse wegen gebeurt en dat is niet misselijk. Kanalen en sloten liggen in de weg, terrassen worden bereden, huisgevels omver, bomen die er 20 jaren staan, staan ook in de weg alsof men niet meer leert om op het wegdek te blijven. Kritisch zijn is goed maar ben dan ook reeel.

 10. Tonist zegt op

  mij te ingewikkeld, blijf maar lekker thuis deze winter

 11. Nicole R. zegt op

  De beschermende kledij en handschoenen voor de bemanning toont al aan dat alles goed overdreven wordt.
  Voots géén kranten of tijdschriften tijdens de vlucht (nochtans het virus bewaart niet op papier) en voedsel uit gesloten containers.
  Maar wat er écht TE VEEL aan is : je werd al getest thuis, je hebt papieren bij dat je géén Covid-19 hebt en dan moet je nog 14 dagen in een soort gevangenishotel blijven met nog 2 testen te doen, een hotel (of gevangeniscel ?) hetwelk je bovendien zelf moet betalen, maar dat je niet kunt kiezen. Waarvan je zelf niet op voorhand kunt weten waar het zich zal bevinden of controleren of het voor ons wel mogelijk is om ons daar 14 dagen als delinquenten te laten opsluiten… Of zouden ze nog van plan zijn om een brochure met die gevangenishotels op te maken en je te laten kiezen ??? Een hotel waarvan je ook niet weet hoe die kamers zijn, of er comfort is, of je genoeg kunt bewegen tijdens die 14 dagen, hoe dat eten is, enz… .
  En bovendien een verklaring ondertekenen dat je je aan de maatregelen opgelegd door de Thaïse regering houdt : gezien die Thaïse regering elke week van gedacht verandert en gezien de manier hoe ze thans handelen met hun eigen volk en met hun studenten, kun je voor hetzelfde (door jezelf betaalde) geld evengoed de week erop in een Thaïse gevangenis belanden voor om het even welke reden die ze ondertussen kunnen bedenken en weet je niet hoe of wanneer je er zult uitgeraken.
  Kortom, je moet écht al meer dan wat getikt of “maso” zijn, om hierop in te gaan !!!

  • Cornelis zegt op

   Tsja, en dan zit je uiteindelijk, Covid-vrij getest en al, in hetzelfde vliegtuig als terugkerende Thais die géén Covid Test hoeven te ondergaan voor vertrek. Wie kan me de redenering hierachter uitleggen?

   • Marnix Hemeryck zegt op

    Thais geen test?? Hoe kom je daar bij ?? Jawel ook zij moeten covi test ondergaan en ook quarantaine doen

    • Cornelis zegt op

     Quarantaine ja, Covid-test nee.

     • Cornelis zegt op

      Voor alle duidelijkheid: ik heb het over de Covid-test voorafgaande aan de vlucht.

    • Peter zegt op

     Wat cornelis zegt klopt,,,,ben in augustus terug gevlogen naar thailand met mijn thaise vrouw,zelf 72 uur van tevoren een covid test moeten doen,,,maar mijn vroew hoefde dat niet?.

 12. Louvada zegt op

  De opgelegde regels, gewoon belachelijk meer kan je daar niet aan toevoegen.

  • ergens in Thailand zegt op

   Moderator: Dicussie graag bij Thailand houden.

 13. rob zegt op

  L.S

  Nog steeds een onuitvoerbare situatie .
  Bij de Thaise ambassade moet je een gezondheid verklaring overleggen van de arts , dat je negatief bent van corona !!!
  Moet er wel tijd zijn bij de keurigs arts!
  Mag niet ouder zijn dan 72 uur !
  Een aanvraag voor een STV visum duurt al 5 dagen !!
  Een ticket kopen kan altijd maar moet dan precies in die 72 uur vallen!!
  En wie zegt mij dat ik bij die 1200 personen ben die Thailand binnen mag??
  Ben ik eindelijk in Thailand moet ik 14 dagen in quarantaine a 40000 Bath,. PP
  De regering wil alleen personen binnenlaten uit een land dat 60 dagen geen nieuwe besmetting heeft gehand??

  Geen land in de wereld heeft dat.

  Met met mij zijn er velen die Thailand zeker een jaar links laten liggen .
  Met allen gevolgen van dien !!
  De hele economie is en gaat naar de kl…
  Ik kreeg gisteren nog foto’s uit Pattaya en Jomtien volledig uitgestorven !!
  Om 23.00 lijkt wel een spookstad !
  Vele kleine restaurants en bars zijn verdwenen.
  Hotel bezetting maar 20tot 30 % .

  De Nederlanders die daar zitten gaan s avonds de deur niet meer uit ,voelen zich niet meer op hun gemak .
  We zullen een hoop geduld moeten hebben en afwachten wat de toekomst ons brengt.

  Misschien ooit nog eens naar Thailand ???
  GR Rob

  • Ing zegt op

   Helemaal mee eens. En waar ik bang voor ben: al die lokale hotelletjes, winkels en restaurants gaan failliet en de plekken worden ingenomen door grote projectontwikkelaars en Chinese bedrijven

  • janbeute zegt op

   Is het nu dan zo erg in Thailand, spooksteden lege en op blokkendozen lijkende winkel centra.
   Een economie die naar men zegt naar de klote is.
   Kreeg vandaag een heel andere indruk hier in Lamphun.
   Bij de Makro en Big C alsmede Global house drukte als normaal. Waarbij bij de Big C en Makro wij zoeken moesten naar een overdekte parkeerplaats.
   Die er niet meer was dus even wandelen over het grote parkeer terrein.
   Wij parkeerden onze inmiddels al weer 16 jaar oude Mitsch tussen de nieuwste pickup modellen van Isuzu en Ford en Toyota met alles der op en der an.
   En die waren niet van Farangs.
   En om hulp voor in de tuin bij mij te krijgen is nog steeds een onmogelijke opgaaf ,daar iedereen werk heeft bij ons in het dorp.
   Het is maar waar je woont en verblijft en wat je gelooft leest of aangepraat wordt.

   Jan Beute.

   • Rianne zegt op

    Dit zei de Wereldbank over Thailand’s economische situatie maart dit jaar. Corona moest nog toeslaan: https://www.thailandblog.nl/achtergrond/armoede-neemt-toe-in-thailand-lagere-inkomens-dalen/
    En volgend artikel van 3 maanden later geeft aan wat Corona met Thailoand gaat doen: https://www.worldbank.org/en/news/press-release/2020/06/30/major-impact-from-covid-19-to-thailands-economy-vulnerable-households-firms-report

 14. Peter Dekkers zegt op

  Ik heb nou al zoveel verschillende voorwaarden en voorstellen van de regering gezien om toeristen toe te laten ,die evenzoveel keren enkele dagen later weer veranderen dat men het eigenlijk niet meer serieus kan nemen.
  Ik vraag me af of dit bewust is , de Thaise logica om problemen op te lossen ? Ik weet het niet. Een Covic test die niet ouder dan 3 dagen mag zijn,moet goedgekeurd worden door de ambassade en tussendoor ook nog even een ticket regelen ?? Ik vraag me ook af wie dit wil of kan ?
  Dit is m.i. niet de manier om het toerisme aan te zwengelen.Ik probeer soms de Thaise logica te begrijpen maar in dit geval lukt me dat niet.

 15. laksi zegt op

  Tjemel,

  1,3 miljard gedeeld door 1200 vakantiegangers, geven voor die 9 maanden 858.333 Bhat per persoon uit…..
  ofwel 95.370 Bhat per maand.ofwel 3.179 per dag.

  Zullen wel rijke mensen zijn, denk ik. Zijn dus niet de AOW’ers van Nederland.

 16. ruud zegt op

  Quote: Binnen een jaar neemt dat aantal toe naar 14.400 reizigers, wat aan inkomsten 12,4 miljard baht oplevert.

  Als mensen na maximaal 9 maanden terug moeten, gaat het totaal niet boven de 10.800 toeristen komen en waarschijnlijk lager, omdat er ook mensen zullen zijn, die korter blijven – als er al iemand komt natuurlijk.
  Ik vraag me ook altijd af, hoe ze aan al die cijfers achter de comma komen.
  Ze weten helemaal niet hoeveel geld mensen uit gaan geven.

  Het verhaal van de chartervluchten lijkt verdwenen te zijn? Ik zie ook niet, goed hoe je die gaat vullen, want als die vanuit een land naar Thailand moeten vliegen, hoe krijg je dan al die passagiers, ook uit andere landen, bij dat vliegtuig?

  En 12 uur met een mondkapje op in een vliegtuig?
  Dat lijkt me een marteling.

  Maar misschien gaat het uitsluitend over vliegtuigen uit China.

  • Ger-Korat zegt op

   Je kunt je afvragen of er wel mensen uit China gaan komen. Ten eerste was de gemiddelde verblijfsduur rond de 5 dagen voordat de Covid-19 uitbrak en dat is te danken aan de vakanties van slechts 1 week welke de gemiddelde Chinees heeft en dan kom je met een verplichte 14 dagen quarantaine daar niet ver mee. Komt nog bij dat de pensioensituatie in China ook niet gunstig is en men verwacht daar grote tekorten want de bevolking vergrijst en men is gelijk Thailand toch ook voor verzorging op oudere leeftijd aangewezen op de hulp van familie en dan ga je niet je spaarcenten en verblijf In Thailand spenderen. Wel bestaat er belangstelling uit Japan waar men wat kapitaalkrachtiger is en je ziet dan ook meer Japanse ouderen hun pensioen in Thailand doorbrengen; daar is dan wel een markt voor en ik denk dat men in Thailand kijkt naar degene met veel tijd en meer geld en dan kom je toch uit op genoemde Japanners en de Noordwest Europeanen zoals Nederlanders. Belgen, Duitsers, Scandinaviërs welke de kou en slechte weersomstandigheden proberen te ontvluchten.

 17. John Chiang rai zegt op

  Het,, Special Tourist Visa ” zal, hoewel het alleen maar om 1200 mensen p/m gaat, voor het lijdende
  toerisme hoogstens een wanhopige druppel op de gloeiende plaat blijven.
  Zelfs als men de 1200 mensen na verloop van tijd gaat uitbreiden,wat om succes te krijgen zeker noodzakelijk zou moeten zijn,stelt zich nu reeds de vraag wie de omvangrijke Visa procedure en de verplichte 14 daagse quarantaine hiervoor opzich gaat nemen.
  De hele procedure en quarantaine opzich nemen,om nadien vrij in een Thailand te mogen reizen,dat in geen vergelijk meer staat met de oude toeristische infra structuur die men gewend was.
  Gesloten restaurants,hotels die zich gezien de covid maatregelen hoogstens nog de helft van het personeel houden kunnen,werkloosheid,en nog meer bedelende mensen die een begrijpelijke poging doen,om de farang toerist nog meer om hulp te vragen,dragen zeker niet bij tot de prettige verwachtingen die een vakantie normaal zou moeten hebben.
  Het toerisme is in mijn ogen alleen te redden als we een afdoende vaccin hebben,zodat we massaal zonder grote procedure’s en verplichte quarantaine weer reizen kunnen.

 18. RichardJ zegt op

  Het is inderdaad heel veel gevraagd om straks als long stayer voor 270 dagen Thailand binnen te mogen.

  Maar naar mijn mening is het absoluut niet te veel gevraagd om te voorkomen dat Thailand met een tweede corona golf te maken krijgt. Men will hier absoluut niet de kant op van landen zoals Spanje, Engeland en India, en misschien binnenkort: Nederland.

  Iedereen moet zijn eigen afweging of hij/zij het er allemaal voor over heeft. Mogelijk dat in de toekomst de kosten en de quarantaine-duur naar beneden kunnen. Anders is het wachten op een vaccin of een goed geneesmiddel.

 19. Harm zegt op

  Zijn die 1200 vakantiegangers niet per dag berekend? Als je die 1200 x 30 dagen doet kom je op 36.000 vakantiegangers. Als die met zijn allen die genoemde 1,5 miljard bath op moeten brengen kom je al gauw op veel realistischer cijfers. Vervolgens ook de kosten van het quarantaine hotel erbij en de 3 x 1900 bath verlengen visum erbij. Dan vervolgens uitsmeren over die 9 maanden en het worden toch weer heel gewone uitgaven
  En dan ook nog bedenken dat Thailand voor Covid 19 al bijna aan de 38.000.000 bezoekers kwam. Het rekensommetje zou dus zomaar niet uit de lucht gegrepen kunnen zijn.

  • Stan zegt op

   Het is echt 1200 per maand. 36000 per maand kunnen de quarantaine hotels niet aan. En ik denk niet dat er 36000 mensen per maand zo gek zijn om onder deze voorwaarden voor een long time naar Thailand te gaan.

 20. jfmotten zegt op

  Heb al eens eerder gezegd ; kom al 34 jaar in Thailand maar wacht nu voorlopig wel af , misschien volgend jaar ook maar overslaan ….
  Vraag me wel steeds af hoe de situatie in bv Cambodja en Vietnam is , kan mij daar iemand iets over vertellen ?.
  Lijkt me een goed alternatief voor volgend jaar .
  gr. john

 21. Glenno zegt op

  Voor mij is deze “opening” pure windowdressing. Wie o wie gaat zich deze voorwaarden op de hals halen??
  Je moet wel HEEL ERG wanhopig zijn om naar Thailand te komen. Die relatief paar mensen die hier hun gezin (vrouw/vriendin/kinderen) gaan volgens mij het verschil niet maken.
  En die brengen ook geen 1,03 miljard bath het land in.

  Wat mij betreft: droom maar lekker verder.

 22. Jan W. zegt op

  “Het gaat komend voorjaar zeker niet lukken ”

  Het lijkt me , op basis van de nu gegeven spelregels ,onmogelijk om komend jaar in Thailand op vakantie te gaan .
  En daar zal lijkt mij ,weing aan veranderen omdat het blijkbaar gebaseerd is op een rigide , tourist onvriendelijk beleid .

  – De timing : het (b)-zoeken van een beschikbare vlucht , de visum procedure , de gezondheids verklaring . Dat is niet sluiten te krijgen .
  – Het quarantaine beleid levert puur qualitime verlies op en is te kostbaar.
  – Het onzekere , beperte zo niet afwezige vakantie genoegen , zoals restaurants , shopping ,sight seeing etc..
  – Dan blijft nog de vraag of je verantwoord kunt verblijven , uitreizen en terugkeren in Nederland .
  Jammer , misschien ooit .
  Jan W.

 23. Jan Barendswaard zegt op

  Hallo John .Ja ik heb ook gezworven in Cambodja en Vietnam . In Vietnam is het een tip om naar de Mekong delta te gaan en ook in de stad waar je aankom heb je ook een backpackersarea ,maar je kan ook een hotel zoeken wat een beetje luxer is en er is aanbod genoeg voor rondreizen . Ik heb in Cambodja gewerkt als vrijwillige 6 jaar en na mijn werk veel gereisd .Phnom Pen is veel te zien en het beste kan je gaan naar het bekende Capitol Guesthouse e die zijn gespeciaal in goede raad , zoals de Killing Fields e de Tuol Sleng gevangenis , maar je moet er wel tegen kunnen om al dat leed te zien ,verder is de dure Angkorwat te doen ,met de boot of bus naar Siem Riep .Ik ben in vele plaatsen geweest want ik mooerst voor mijn werk veel afgelegen plaatsen bezoeken en dat was gratis want ik reisde met het personeel van de Don Bosco organisatie,,,,dus John ,,je komt er wel wel , maar ik probeer toch ondanks het gedoe van de Thaise ambtenaren naar Pattaya te komen want ik vier daar mijn 78 verjaardag met mijn familie ,,,,hoop ik op 7 November groetjes en doe je best Jan

 24. Eric H zegt op

  vanaf hoeveel dagen begint de longstay als je niet 270 dagen wilt verblijven, ben je dan niet welkom?

 25. Da zegt op

  Wie zegt er dat je 1 miljoen bath moet? uitgeven?? Dat de regering dit verwacht qua mogelijke inkomsten…dat zou kunnen maar dit is natuurlijk geen verplichting.
  Je hebt alleen de quarantaine kosten, duurder? ticket en testkosten als extra….

 26. KhunKarel zegt op

  Hoe wanhopig kan een mens zijn om deze zelfkwelling te wilen ondergaan.
  Al kreeg ik een miljoen baht toe dan wou ik deze vernedering en ongemak nog niet ondergaan.
  Je gaat naar thailand om te relaxen, als je de lange rij aan voorwaarden ziet dan moet je toch van Lotje getikt zijn om hier aan te willen voldoen.
  Maargoed ik weet het er zijn mensen die ongeacht wat en welke absurde voorwaarden dan ook naar Thailand zullen en moeten afreizen , je op laten sluiten tegen betaling is dan ook geen enkel probleem.

 27. Giani zegt op

  1200 persoonen per week= 62.400/jaar op een aankomst van bijna 39.800.000 vorig jaar?
  Ik geloof wel dat ze daar aan zullen komen zelfs met hun overdreven regels, genoeg personen wereldwijd die terug naar hun dierbare willen, toeristen(big spenders) zullen hier welliswaar niet tussen zitten.
  en dan zullen ze in de regering victorie kraaien dat ze succesvol zijn, maar het volk zal verder kreperen zonder voldoende inkomsten.
  TIT

  • Stan zegt op

   1200 per maand, niet per week.

 28. Alex Franken zegt op

  Ik lees vandaag dat als de eerste toelating van toeristen “goed” gaat de 14 daagse quarantaine wellicht teruggebracht gaat naar 7 dagen.

  Alex

  • wil Tegenbosch zegt op

   Alex heb je een bron waar je dat gelezen hebt of is dit kul?
   Wil Tegenbosch

   • TheoB zegt op

    https://www.khaosodenglish.com/news/crimecourtscalamity/2020/09/25/tourism-minister-suggests-cutting-tourist-quarantine-to-7-days/

  • RonnyLatYa zegt op

   De Minister van Toerisme had dit ergens in een interview gezegd dat wanneer alles goed verliep hij zou voorstellen om de quarantaine te beperken tot 7 dagen.

   https://www.bangkokpost.com/business/1991191/shorter-quarantine-if-tourist-test-succeeds?

   Wie weet?

 29. Ronald zegt op

  Ik verwonder mij zelf steeds weer dat er mensen zijn die naar Thailand willen maar niet alleen daar maar naar welke vakantie bestemming dan ook , wel heb ik begrijp voor de mensen die daar wonen of familie hebben , is het nu zo erg om niet op vakantie te gaan zijn we met zijn alle dan zo verwent dat een vakantie van levens belang is ?.

  Ik persoonlijk ga nergens heen en wacht gewoon geduldig af dat deze pandemie voorbij is en er vaccins zijn ik heb ook een Thaise vrouw en haar dochter en familie wonen in Thailand maar ook zij is verstandig en wacht gewoon af .

  Laten wij dat met zijn alle doen des te eerder is alles voorbij en kunnen wij de wereld weer over vliegen .

 30. Adriaan zegt op

  Zodra er een reisorganisatie is die een complete reis aanbiedt, inclusief quarantaine hotel en testen, waarbij men van tevoren weet waar men gaat verblijven en of daar ook een drankje etc. te verkrijgen is om die 14 dagen wat gerieflijker door te komen, is het misschien een optie. Zelf binnen 3 – 5 dagen een STV, een test, een reis en een quarantaine hotel regelen,lijkt me byzonder moeilijk.

 31. Mike A zegt op

  Het is wel weer duidelijk waar de belangen liggen bij de overheid hier. Niet de pensionado’s binnenlaten met een geldig jaar visum, niet de mensen met een condo of huis en bezittingen hier, maar alleen “nieuwe” toeristen die geld in het laatje brengen van de hotels die in het bezit zijn van de Hiso’s.

  Ze willen dat het geld terecht komt bij de grote bedrijven die ze in het bezit hebben, en ze hebben totaal geen interesse voor de mensen die hun geld besteden bij de kleine bedrijven en onderklasse in thailand.

  Money number 1 zoals gebruikelijk. Ik denk dat het huidige plan, wat overigens voorlopig alleen geldig is voor een aantal landen en niet voor een Europa, compleet mislukt. Er zullen wat mensen komen die dit visa gebruiken om binnen te komen en dan weer voor hun 1 jaar visa gaan, en daarna houdt het op

  Toeristen komen niet met een 21 stappen plan, 2 weken dure gevangenis en een hoop heisa. Prayut en de zijnen zijn een clown show. We gaan maar weer eens kijken wat het volgende nieuwe plannetje is wat uit de koker komt van een Thai die zonder competentie op een hoge positie is terecht gekomen.

 32. kop zegt op

  Even voor de duidelijkheid.

  Het gaat om toeristen uit ”veilige” landen, die het nieuwe visum kunnen aanvragen.

  Dit is de situatie nu, trek zelf je conclusie maar:

  Veel landen, waaronder Frankrijk, het VK, Italië, Duitsland, Nederland, Canada, Iran, Bangladesh, de Filippijnen en Indonesië, blijven dagelijks duizenden nieuwe gevallen registreren, terwijl Japan, Zuid-Korea, Maleisië en Myanmar, Singapore en Australië honderden nieuwe gevallen registreren.

  Bron: The Nation

 33. Stan zegt op

  “Thailand verwacht maandelijks 1.200 reizigers met een STV, die 1,03 miljard baht gaan uitgeven. Binnen een jaar neemt dat aantal toe naar 14.400 reizigers, wat aan inkomsten 12,4 miljard baht oplevert.”

  Betekent dit dat nog bijna een jaar lang alleen nog maar langverblijvers welkom zijn? Dan heeft inmiddels de toerisme-industrie anderhalf jaar (maart 2020 – sept 2021) bijna helemaal stilgelegen. Met alle gevolgen van dien.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website