Volgens officiële gegevens zijn tijdens de Songkran vakantie dit jaar in totaal 277 mensen overleden en 2.357 gewond geraakt bij meer dan 2.300 verkeersongevallen.

De ongevallen- en sterftecijfers zijn met bijna 30% gedaald ten opzichte van het niveau van 2019. Er werd dit jaar minder gereisd vanwege de bezorgdheid over de nieuwe golf van Covid-19 besmettingen. Vorig jaar werd er geen Songkran gevierd dus die cijfers ontbreken.

Rijden onder invloed veroorzaakte 36,6% van alle ongevallen, gevolgd door te hard rijden (28,3%) en het afsnijden van anderen (17,8%). Bij 79,2% van de ongevallen waren motorfietsen betrokken, gevolgd door pick-uptrucks (6,9%). De meeste ongevallen vonden plaats op snelwegen (39,5%), gevolgd door tambon- of dorpswegen (36%).

De meeste slachtoffers zijn tussen de 15-19 jaar (15,3%), gevolgd door 30-39 jaar (14,4%).

Bijna een half miljoen automobilisten zijn op de bon geslingerd variërend voor het niet dragen van een helm, het niet hebben van een rijbewijs en het niet vastmaken van de veiligheidsgordels.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 2.75/5. From 4 votes.
Please wait...

2 reacties op “Songkran 2021: 277 verkeersdoden, vooral door rijden onder invloed en te hard rijden”

 1. Henri zegt op

  Weer een pluim op de hoed van de huidige regering.
  In vergelijking met vorige jaren zijn ze goed bezig niet?

  Dat de daling er hoogstwaarschijnlijk gekomen is door de Covid crisis (minder verkeer) dat is van geen belang. Als de cijfers maar goed zijn.

 2. teun zegt op

  Alle campagnes halen niks uit. Alleen Corona krijgt een sunstantiele daling voor elkaar. Hopelijk zal in 2022 weer Songkran als vanouds kunnen worden gevierd. Helaas zal daarbij ook een aanzienlijke stijging van de statistieken over de 7 dangerous days bijhoren.
  Want de Thais blijven dronken rijden en denken allemaal “wat Verstappen en Albon kunnen, kunnen wij ook”.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website