Prayut was gisteren op bezoek in de overstroomde zuidelijke provincie Songkhla om de situatie ter plekke te inspecteren en om noodpakketten uit te delen. De premier bezocht per boot Klong Takrea en het schiereiland Sathing Phra. 

Prayut laat weten dat de regering overweegt om twee miljard baht uit te trekken voor preventieve maatregelen tegen overstromingen. De provincie wil het geld gebruiken voor het aanleggen van dijken en het baggeren van kanalen.

Gouverneur Songpol denkt dat de bouw van een stuw op de lange termijn de provincie moet beschermen omdat die in het regenseizoen kan zorgen voor drainage capaciteit en in het droge seizoen voor wateropslag. Volgens een onderzoek zijn er vier mogelijkheden om overstromingen te voorkomen:

  1. De bouw van een dijk plus infrastructuur.
  2. Verbetering van de drainagecapaciteit van kanalen.
  3. Omleiding van water van het Songkhla Lake naar de Golf van Thailand.
  4. De aanleg van een rioolstelsel dat water uit het meer kan blokkeren.

Bewoners hebben de regering gevraagd stuwen te bouwen bij het Songkhla meer om te voorkomen dat zout water de kanalen instroomt. Het water van de kanalen is nodig om de akkers te bewateren. Regeringswoordvoerder Sansern zegt dat de regering ook dit voorstel in overweging zal nemen.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website