(think4photop / Shutterstock.com)

De vooruitzichten voor Thailand’s rijstexport in de tweede helft van dit jaar zien er slecht uit nu de pandemie heeft gezorgd voor het faillissement van Phoenix Commodities, een van ’s werelds grootste handelaren in landbouwproducten met kantoren in Dubai en Singapore.

Phoenix Commodities Pvt Ltd is 20 jaar geleden opgericht en groeide uit tot een bedrijf dat in 2019 $ 3 miljard aan inkomsten genereerde door de handel in graan, rijst, kolen, metalen en andere producten, maar ging ten onder toen de uitbraak van het coronavirus de financiële markten verstoorde.

“Het faillissement van Phoenix Commodities heeft voor bijna alle rijstexporteurs in Thailand gevolgen”, zegt Charoen Laothammatas, president van de Thai Rice Exporters Association. “hoenix was een handelspartner van veel Thaise exporteurs, vooral degenen die naar Afrika exporteren.”

Naar schatting staat het bedrijf voor 1 miljard baht in het krijt bij Thaise exporteurs, die rijst op krediet aan het bedrijf verkochten. Naar dat geld kunnen ze waarschijnlijk fluiten.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website