De Small and Medium Enterprise Development Bank of Thailand (SME Bank) heeft een budget van 10 miljard baht voor leningen aan taxichauffeurs die een eigen auto willen kopen en voor studenten die geld hebben geleend van het Student Loan Fund. Zij kunnen, bijvoorbeeld om een om een bedrijf te beginnen, geld lenen. Hiervoor is 30 miljard baht beschikbaar.

De taxibestuurders kunnen een bedrag van 700.000 tot 1 miljoen baht met een looptijd van 4 tot 7 jaar lenen tegen een rente net boven de 2 procent. Met een dergelijk lening zijn ze net zoveel kwijt als bij het huren. van een taxi. Het moment is goed gekozen omdat binnenkort 90.000 taxi’s buiten dienst worden gesteld.

Een prima kans om een taxi te financieren en betere service aan passagiers te verlenen, zegt president Mongkol van de staatsbank.

De studenten met een SLF-lening betalen 3 procent rente voor een lening bij de SME. Onderpand is niet vereist, maar de hoogte van de lening is wel afhankelijk van hun financiële mogelijkheden. Als ze meer willen lenen, is een garantie van de Thai Credit Guarantee Corporation verplicht.

De bank verwacht dat 200.000 oud-studenten een aanvraag zullen doen. Bij het SLF hebben 5,5 miljoen (oud-)studenten een lening uit staan.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website