Klong Toey

Klong Toey

De sloppenwijk bij Klong Toey moet het veld ruimen. “De bouwvallen in deze achterbuurt moeten voorgoed verdwijnen”, aldus staatssecretaris Atirat van transport. 

De chaotische bebouwing in het havenkwartier Klong Toey moet plaatsmaken voor een nieuw complex, bestaand uit een school, commerciële gebouwen, winkels en vier flats.

Volgend jaar begint de constructie van een nieuwe wijk zei hij gisteren tijdens een bezoek aan de Port Authority of Thailand (PAT). De PAT wil de haven van Bangkok moderniseren maar ook de omgeving opknappen waar veel arme mensen illegaal krotten hebben gebouwd. Zij moeten, vaak tegen hun zin, verhuizen naar een soort sociale woningbouw. Dat zijn flats van 25 verdiepingen met 6.144 eenheden, elk ter grootte van 33 vierkante meter. Wanneer ze geen flatje willen huren, zal de PAT hen andere opties aanbieden. Atirat staat achter de plannen van de PAT, die onder vuur lag bij de bevolking.

Uit een onderzoek is gebleken dat 13.000 families illegaal op 31 plaatsen in hte gebied wonen. Daaronder zijn vijf buurten onder delen van de (verhoogde) expressway.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Sloppenwijk Klong Toey in Bangkok moet tegen de vlakte”

 1. Tino Kuis zegt op

  Hier een video, met Engelse ondertiteling, hoe de bewoners zelf denken over deze plannen. (4.5 minuten)

  https://www.youtube.com/watch?v=-YbzympBXVM

  Hoe zal het de huidige bewoners verder vergaan? Ik ben niet optimistisch.

 2. P. de Bruin zegt op

  Begin jaren 90 moest in het centrum van Bangkok ook een sloppenwijk gesloopt worden ten gerieve v/h grootgeld c.q. “vooruitgang”!
  Uiteraard waren ook toen de bewoners het hiermee GRONDIG ONEENS !!!
  Gevolg: diverse brandhaarden legden in enkele uren deze sloppenwijk volledig in de as.
  Vele doden & gewonden destijds.
  De daders werden nooit gevonden in het anders succesvolle opsporingsapparaat indien de belangen v/d overheid in gedrang komt!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website