Op Nieuwjaarsdag haalde de politie 559 voertuigen van de weg omdat de bestuurder dronken was of een verkeersovertreding beging. De teller staat nu op 1.011. Het gaat om 810 motorfietsen en 191 auto’s.

Het aantal verkeersdoden is opgelopen tot 199 en het aantal gewonden tot 2099. Er werden in drie dagen tijd 1961 ernstige ongevallen gerapporteerd.

De politie registreerde 10.111 verkeersovertredingen, voornamelijk van motorbikes (7.298). In 2.813 gevallen was de overtreding dermate ernstig dat de bestuurder zich moet verantwoorden in de rechtbank. Er zijn tot nu toe 17.614 personen voor de rechtbank gebracht wegens rijden onder invloed. In veel gevallen gaat het om bestuurders van een motorbike.

Dinsdag kunnen de bestuurders hun in beslag genomen voertuig en ingetrokken rijbewijs weer ophalen, ze moeten dan wel eerst de boete betalen.

Zoals ieder jaar zijn rijden onder invloed en snelheidsovertredingen de belangrijkste oorzaken voor de vele verkeersongelukken.

Ook was er dit jaar beduidend meer verkeer op de weg dan vorig jaar, dat verklaard ook de toename van het aantal ongelukken ten opzichte van vorig jaar.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Seven dangerous days: Meer dan 1.000 voertuigen tijdelijk in beslag genomen”

 1. rene23 zegt op

  Wanneer ben je in Thailand “onder invloed”?
  Als je omvalt van de drank?
  En hoe hoog is die boete voor het rijden onder invloed?
  Wordt zo’n in beslag genomen voertuig wel eens verbeurd verklaard?
  Graag wat meer info hier over.

  • JACOB zegt op

   Een voertuig in Thailand verbeurd verklaren is lastig omdat het overgrote deel van de auto,s bezit van de bank is de Thais betalen hun auto,s en motorbike,s per maand,boetes zijn niet erg hoog,het zou mischien een optie zijn om een geheel rijverbod gedurende de feestdagen in te stellen,aangezien de meeste Thaien een hekel aan lopen hebben zullen er beduidend minder of helemaal geen doden zijn te betreuren.

   • Ger zegt op

    Even een praktijkvoorbeeldin Roi Et , in een kleine plaats. Boete voor een thaise bestuurder was 10.000 baht en een nacht in het politiebureau.
    Tarieven voor rijden onder invloed in Thailand: tussen de 5.000 en 20.000 baht boete.
    Dus voor de gewone Thai behoorlijk hoog.

 2. Els zegt op

  Hoe lang duren de 7 dangerous days dit jaar en is het ook druk op het vliegveld van Phuket en op weg naar Karon,op de middag op 5 januari want dan komen wij aan.Bedankt

 3. Lomlalai zegt op

  Thailand betekend het land van de vrije mensen, Tja dit is één van de keerzijdes om je vrij te voelen en je nergens iets van aan te hoeven trekken….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website