Luchthaven Suvarnabhumi laat weten dat het aantal Chinese toeristen dat op de luchthaven aankomt, is gedaald van 13.000 personen, naar 4.000 per dag. De reden hiervoor wordt gezocht in het schrappen van de zero-dolar tours.

De luchthaven hoopt dat het aantal Russische toeristen zal toenemen indien het aantal vluchten, zoals gisteren gemeld, wordt uitgebreid.

Nok Air

Het wegblijven van Chinese toeristen heeft ook gevolgen voor budget airline Nok Air. De luchtvaartmaatschappij heeft de lancering van twee nieuwe routes naar de Chinese steden Kunming en Guangzhou, gepland voor volgende maand, uitgesteld.

Het aantal Chinese toeristen is volgens vertegenwoordigers van de toeristenbranche in Thailand, de afgelopen maanden met 40 procent gedaald. Gouverneur Yuthasak van de Tourism Authority of Thailand wil nog geen conclusies trekken, zegt hij.

Desondanks voelt Nok Air de gevolgen wel. De frequentie van haar chartervluchten tussen Thailand en China is voor deze en volgende maand teruggebracht.

Nok Air en dochter NokScoot is voornemens om samen met het ministerie van Toerisme en Sport, een campagne op een Chinese toerismebeurs in de noordelijke havenstad Qingdao te voeren. Thailand wil meer Chinese kwaliteitstoeristen. De beurs wordt bezocht door hoge ambtenaren die verantwoordelijk zijn voor toerisme  en touroperators uit steden waarop NokScoot vliegt zoals Nanjing en Hangzhou.

Nok Air, dat voor 39 procent eigendom is van Thai Airways International, beschouwt China als belangrijkste bestemming voor toekomstige groei omdat het huidige binnenlandse netwerk verzadigd is. Nok Air vliegt al op Myanmar (Yangon) en Vietnam (Hanoi en Ho Chi Minh City).

Bron: Bangkok Post

7 reacties op “Schrappen zero-dollar tours: grote gevolgen toerisme Thailand”

 1. l.lagemaat zegt op

  De Loy Krathong is voorbij.

  Dus TAT (Tourisme Authority of Thailand) uw wensdromen zijn over!

  De zero dollar toers was een (criminele) organisatie, die slechts weinigen ( zwart) geld in het laatje bracht.
  Dat kan niet serieus toerisme genoemd worden.

  In Nederland vergelijkbaar met “gratis” reisjes waarbij anti reuma matrassen en kussens verkocht werden tegen gigantische prijzen. Zelfde kwaliteit als bij gewone zaken, maar wel met lagere prijzen.

  Ook bij de grensovergangen over land allerlei beperkingen voor Chinezen naar Thailand.
  Van tevoren moeten aanmelden, later verplicht via een andere grensovergang het land uit!
  Leuker kan Thailand het niet maken!

  Hoewel ik graag Chinees eet, wil ik de invasie van Chinezen in Pattaya graag vaarwel zeggen.

 2. Eric zegt op

  Als er niets aan te verdienen is laat ze dan beter waar ze zijn,zo beschaafd en opgevoed zijn ze nu ook weer niet,Dat zero dollar toerisme is jarenlang getolereerd.

 3. Peter zegt op

  Zero baht tourisme bestaat niet!
  – Op het moment dat een Chinese tourist land in Thailand begint de meter te lopen voor Thailand.
  -Landingsrechten, transport van vliegveld naar hotel,Thaise buschauffeur,, Thaise benzine, Hotel, kan in handen zijn van Chinezen, maar Thai personeel werkt er, dus lonen die Thaise economie stimuleren.
  Dan moeten deze mensen eten, Thais voedsel.
  Ze maken tours naar tempels, olifanten etc, Thaise inkomsten!
  Ze shoppen, of dat nu in Chinees gecontroleerde winkels is of niet, ze kopen Thaise producten!
  Ze gebruiken heel veel Thaise faciliteiten die echt niet gratis zijn.
  Daar naast zijn tour reizigers de individuele reizigers van de toekomst,
  Het is heel dom en naïef om deze groep te weren uit Thailand.

  • ruud zegt op

   Zero Baht tourisme is gewoon een mooie kreet.
   Waar het om draait, dat van het geld van de reis, het grootste gedeelte nooit in Thailand terecht komt, maar in China wordt betaald.
   Het Chinese hotel in Thailand, krijgt een absoluut bodembedrag voor de overnachtingen en draagt daardoor nauwelijks, of geen belasting af aan Thailand.
   En dat geldt voor alle onderdelen van die groepsreis.
   De rest van het geld blijft in China.

 4. Jasper zegt op

  Een kleine correctie is hier op zijn plaats. De minister heeft het aantal toegestane vluchten van/naar Rusland verdubbeld, terwijl het oorspronkelijk aantal toegestane vluchten van/naar Rusland maar voor 50 procent wordt benut.
  M.a.w.: de nu beschikbare vluchtcapaciteit wordt maar voor 25 procent benut, en zolang de roebel t.o.v. de baht zo laag blijft (40 % gedevalueerd) komt daar voorlopig geen verandering in. Louter wensdenken, dus.

  De zero baht tours voor de chinezen brachten mischien wel weinig op voor de regering, toch profiteerde de informele toeristenmarkt in Thailand er wel degelijk van: men klaagt niet voor niets steen en been in Pattaya, van speedboats tot foodstalls en ijsjesverkopers.

  Als klap op de vuurpijl is de baht gekoppeld aan de dollar; dit betekent dat hij voor de eurotoeristen steeds duurder wordt – waar zijn de tijden dat je 45 baht voor een euro kreeg! Daarbovenop is het leven in Thailand in ras tempo duurder geworden de laatste jaren: 120 baht voor een biertje (pakweg 3,25 euro) is geen uitzondering meer. Het leidseplein is een stuk goedkoper!
  Wat ik zie in mijn stad: 2 of 3 toeristen per dag, waar er vroeger (5 jaar geleden) 40 of 50 rondliepen rond deze tijd.

  Mischien is het tijd voor Thailand om een andere inkomstenbron erbij te zoeken.

 5. Gerard zegt op

  Kan me niet voorstellen dat ze niets verdienen. De hotels zullen toch betaald moeten worden en de brandstof voor de bus, eten en wat niet meer in Thailand wordt aangeschaft. Tevens werkgelegenheid. Probleem was dat het bedrijf geen/te weinig belasting betaalde en geen officiele gidsen gebruikten

 6. Bo zegt op

  Begin jaren van de euro schommelde de baht altijd rond de 48 ten opzichte van de euro .
  Er zijn tijden geweest van 50 baht en zelfs hoger uitschieters naar 54 en 55 , go wat smaakte dat biertje toen lekker !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website